Forum

IT CAN'T BE REAL

4 Gönderi
3 Üyeler
0 Reactions
1,199 Görüntüleme
(@ulaskoseoglu)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

GERÇEK OLAMAZ

Yusuf, arkadaşı Sinan ile birlikte hastaneye gider. Kontrollerin bedava olduğunu görünce test yaptırmaya karar verir. Sinan, Yusuf’a bir şaka yapmak ister. Doktor arkadaşıyla beraber sahte bir rapor hazırlarlar. Raporda Yusuf’un 1 hafta ömrü kaldığı yazıyordur.
Sinan yaptığı rol ve rapor sayesinde Yusuf’u kandırmayı başarır. 1 hafta boyunca Yusuf perişan bir halde ölümünü bekler. Sinan da Yusuf ne isterse yapmaktadır. Zaman zaman Yusuf’un haline dayanamayıp söylemek ister ama vazgeçer.
Bir hafta aradan sonra Sinan artık Yusuf’a gerçeği söyleyecektir. Yusuf’un evine gider. Yusuf, Sinan’a “Bu korkuyla daha fazla yaşayamayacağım, zaten şunun şurasında ne kaldı ki? Dayanamıyorum artık.” der ve masanın üzerindeki hapları ağzına atar. Sinan şok olmuştur, gözleri kan çanağına dönene kadar ağlar. ”Keşke yapmasaydım böyle bir şaka.” Diye yakınır. O sırada Yusuf kahkahalar atarak ayağa kalkar.

FLASHBACK(BAŞLANGIÇ)

Yusuf 1 hafta önce haberi aldıktan sonra başka bir hastaneye gitmiştir. Böylece gerçeği anlamıştır; ancak ders vermek için oyununa devam etmiştir.

FLASHBACK(BİTİŞ)

Sinan olanlar karşısında şok olmuştur ve bir anda kalbini tutar. Kalp krizi geçiriyordur. Yusuf önce şaka yaptığını zanneder daha sonra gerçekten öldüğünü anlayınca ağlamaya başlar.

Arkadaşımın gönderdiği senaryo... Bana çok fazla klasik geldi sizce ?

 
Gönderildi : 29/12/2012 7:45 pm
(@trade_mark)
Gönderi: 231
 

yorum niçin yazılır....
karşımızdakine bir faydamız olsun,azda olsa ışık tutalım diye...
hikayenin sahibi siz değilseniz.yorumu kime yapıcaz...

 
Gönderildi : 30/12/2012 4:49 am
(@ulaskoseoglu)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Filmi ben cekecegim ayni zamanda yazdigim senaryolarda var arkadasimin hesabi yoktu yanyanayken gonderdim bu mesaji . Yani yazdiginiz yorumlarin faydasi olacak. ki bu yorumu yapacaginiza dusunerek yardimci olabilirdiniz..

 
Gönderildi : 30/12/2012 2:16 pm
(@cantsdmr)
Gönderi: 11
 

Klasikten ziyade nitelik olarak vasat olduğunu düşünüyorum.

"Yusuf, arkadaşı Sinan ile birlikte hastaneye gider. Kontrollerin bedava olduğunu görünce test yaptırmaya karar verir. "

Bu cümleden sonra iş bitiyor.Yani senaryo kötü diye silmek yerine bu cümleden sonrakileri silip,aynı çıkış noktası fakat farklı bir senaryo yazmak mümkün.

 
Gönderildi : 30/12/2012 4:34 pm
Paylaş: