profesyonel arkadaşlar için saçma gelecek ama kendi kafama göre bir küçük bir grafik çizdim ve hala grafiği geliştiriyorum bunu geliştirmek'de yardımlarınızı, fikirlerinizi, önerileriniz bekliyorum.Grafik tamamlandıktan sonra Visual basic'de yazacagım program ile grafikteki bileşenleri seçtiğimiz kriterler ile oluşturmasını saglıyacagım.aslında ben bu grafiği animasyon yapımında yardımcı bir araç olması için oluşturmayı düşünüyorum.o kadar çok makale yazı tez okuyorum ve hepsi arap saçına dönüyor. hepsi faydalı bilgiler ama bunları bir düzen için kullanmam gerektigini düşünüyorum.kısaca bu grafige neler ekleyebiliriz örnek kamera hareketleri? bu tarz cevaplar gelirse sevinirim.
" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
hep geniş açı kullanmışsın, o zaman film tadında olmuyo 🙂
orda yazanlar önemsiz grafigi anlatmak için yazdım
Selamlar,
Bu kapsamda bir çalışmada storyboard yer almalı diye düşünüyorum. Hedefiniz bunu yazılım yoluyla her tür projede kullanılabilecek bir çalışma haline getirmekse sonuçlarını merakla bekliyorum. Ama tüm bunlar aklınızdaki bir projenin ön hazırlık safhalarını oluşturuyorsa, bu kadar fazla detaya girmenin bir süre sonra enerji ve hevesin büyük bölümünü alıp götürme ve o ilk adımın atılmasını geciktirme ihtimali de var.
sen celtix vb. tarzı program mı yazmak istiyorsun.
bence kafandaki program hakkında daha fazla bilgi vermelisin: tam olarak ne işe yarayacak, nasıl kullanılacak ve ben son kullanıcı programdan ne fayda sağlıyacağım?
msajı ve resmi inceledim ama tam olarak ne yapmak istediğinizi anlayamadım. Bir tür evrensel şablon geliştirip her amaca uygun kullanılmasını mı sağlamaya çalışıyorsunuz? Bu amaç için zaten bazı yazılımlar var. Bu türden bir yaklaşımın çekim için ne tür bir yarar sağlayacağını anlayamadım.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
hedefim yazılım boyutuna sokup hatta içinde programıma göre uygun bir oyun motoru kullamayı düşünüyorum ve bu grafikteki parametrelere kullanarak bir basitçe yapay zeka mantığı güderek sahne sahne oluşturacak. bir deneme çekimi yapıp koyan bir tarzda bir uygulama yapmayı düşünüyorum. çok çok zor görünüyor ama mantık olarak olabilecegini düşünüyorum bire bir duyguyu yada girilen parametrelerdeki oluşan anbiyansı.size aktarması amacım.
böyle bir uygulama çok masraftan ve zamandan kazandırabilir gibi geliyor.
şu yapay zeka olayını basitçe şöyle anlatayım(yapay zekadan kastım yazdığım karar mekanızması kod'dan bahsediyorum)
bir sahneyi program nasıl yorumlayacak.
örnek bi sahne önce kafamızdaki sahne şu olsun bir kız odasına aglayarak giriyor kamera yukardan çekiyor ve valizini hızlıca toplayarak kapıyı sert bi şekilde kapatarak çıkıyor.
atıyorum sahnede verilmek istenen duygu bir kaçış
programa senaryoyu yazarken her sahne için belli paremetleri tanımlıyacagız.
verilmek istenen duygu kaçış parametresi bunu programa sayısal tanıtarak diger parametrelerle ilişkilendirecegiz
sahnenin duygu parametresi 1(kaçış)
müzik -1 (kaçışa uygun seçtigimiz müzik bir veya birden fazla olabilir parametreler kısmından değiştirebileceksiniz)
ışık -1(genelde bu sahne loş ışık ve az ışık kullanılır senaryoya göre ne yazdıysan onu tanımlıcaksın hatta ışık sahnedeki mekana göre ışığın koyacagınız yeride paremetre ile belirtebileceksiniz x-y-z 0-360 derece parametrelerini ayarlama imkanı)
mekan -1 (kızın odası küçük bir oda-oda grafiksel olarak low poly model tanımlıyoruz büyük ihtimal sketchup modelerini kullanabiliriz-1 parametreli,ve odada mevcut objelerin insanlarla ve olaylar ilişkili olarak paremetlerendirilmesi yani valizin parametresi 20-vazili alma taşıma olayının paremetresi 49- ve kızın parametresi 60) yapay zekaya göre obje-mekan-kişi-zaman hesaplaması yaparak sahnedeki olaya karar verecek-emin olun bu ana paremetleri hesaplayacak yapay zekayı (program kodunu linkde verdigim grafik beliryecek) program ana hatlarıyla belli oldugunda kızın hangi eline valizi alacagını bile tanımlama şansımız olacak.
kamera içinde birden fazla parametre gerekiyor objectif-kamera açısı -odak noktası - hareketi(x.y.z düzleminde hareket şiddeti) gibi parametreleri sahnedeki zaman parametresi ilişkili şekilde hesaplanarak sahneye aktarılması
işte ana mantık bu şekilde zaman mekan -obje -kişi arasındaki ilişkilendirme yapıp simule edecek bir yapı düşünüyorum.herkese çok zor meşakatli görünecektir çünkü parametreli ve 3d low poly olayı girince korkar bilirsiniz kısacası oyunlarda yön tuşları ile herşeyi yapıyorsak bu tarz birşey ama sonuç düşünmediginizden farklı şeylerde çıkartabilir.herşey yapay zekanın hesaplayacagı bir ortam olacak
neyse uzatmıyım anlatabilmişimdir umarım.bunu kabaca bir grafik algoritmaya döke bilsem çok güzel anlatabilirim.bu konuda yardım ve tavsiye etmek isterseniz şunu şöyle yap bunu böyle yap derseniz destek yani söz veriyom demosunu hatta ful sürümünü sizin 🙂 şaka bi yana
Şimdi bana birden fazla şey içiçe geçmiş gibi geldi. Örneğin kaçış parametresi dediğiniz durumu tanımlamak nedir tam anlayamadım. Kaçış türünden olay içeriği ile ilgili şeyler sayısallaştırılamaz çünkü bunların tanımı yapılamadığı gibi sayısı da belirlenemez.
Yanlış anlamıyorsam sanal ortamda filmi çekmek türünden bir gidişat var. Acaba Frameforge Previz Studio yazılımını incelediniz mi? Bu yaptığınız açıklamalardaki çoğu şeyi ve daha fazlasını yapabiliyor. Elbette sizin yazılım farklı olacaktır. Ben sadece olayın görselleştirilmesi konusunda bunun bize nasıl yardımcı olacağını anlayamadım.
Şöyle anlatayım. Yukarıda belirttiğim FPS yazılımı ile ben kameranın odak uzaklığından üzerindeki lense kadar herşeyi tanımlıyorum. Ondan sonra önce odayı vb mekanı tasarlayıp low poly nesneler ile sahneyi oluşturuyorum. Bir tür basit 3D yazılımı gibi. Ondan sonra gerekli tanım ve açıklamaları altına yazıyorum. Sonra da istersem bu sahnelerden bir animasyon oluşturup izliyor/izletiyorum ve en sonda da bunları çıktı alıp sette kullanıyorum. Işığın konacağı yere, dolly hareketine dek herşeyi oluşturuyor. Sİz ise kendi yazılımınızda sanki içerikle ilgili bazı şeyleri de dahil etmişsiniz ki dediğim gibi bunların tanımlaması hem zor hem de birçok kişiye hitap etmeyecektir. Ama Frameforge alternatifi ve güzel bir yazılım üretirseniz elimizden gelen desteği verelim elbette.
Kolay gelsin.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
hatta şöyle birşey daha eklemeyi düşünüyorum üste yazdıgım sahneden bahsederek konuşayım
sahnenin ana parametresi kaçış google nın görsel ve videolarından kaçış-kaçışa yakın eş kelimler ile ilgili istediginiz boyutlarda resim veya linkleri listeyerek seçtiginiz görselleri veritabanına kaydederek size ilham verecek görselleri arşivlemenizi saglayabilirim tüm parametreler veritabanına kayıtlı olacak daha sonradan da parametreleri değiştirip düzenleyebilecek sonra tekrar çekimi yapabileceksiniz çekimin görünümü oyun tarzında olacak.
o dediginiz yazılımı bilmiyorum ama araştırcam.duyguların sayısallaştırılmasından bahsediyorum bana farkı yaratmasını saglayacak olay bu olacak bu yüzden bu gönderdigim grafik tam olarak oluşturabilirsem kafamda şekillenirse sayısal olarak hesaplamasını saglamayı planlıyorum.çok yakın zamanda daha detaylı şekilde bir anlatım yapmak istiyorum grafik olarak bir duygunun ortaya çıkmasındaki akış ilişki.biliyorum okuyanlar çok şaçma diyeceksiniz ama kafama takıldı bayramdan beri bunu düşünüyorum
faydası ne olur.aklınıza bugün şuan bi senaryo geldi hemen programa yazarsınız çekersiniz.sonuc :)bende bilmiyorum
Sonuçta tüm verileri girdikten sonra programın bize vereceği şey ne olacak? Yani dediklerinizi yaptık, program bize bunları nasıl sunacak? Çekim aşamasına katkısı nedir? Bir çizim üzerinde neyin nerede olması gerektiğini mi gösterecek?
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
şunu belirtmek istiyorum ben şimdi bütün bunları sadece kızın kaçış sahnesi için anlatıyorum ama bu program bunu tum sahneler ile birlikte oluşturararak birleştirerek yani size oyun edasıyla izletirecek ama bana göre farkı duygu tam vermesi yani senaristin gözüyle bakışını yansıtması artık kime izletirsen izletin.belki size faydası olmaya bilir bilmiyorum ama bütününü izleyince görselin eksiklerini hatalarını senaryo olarak düzeltilecek yada eklenecek şeyleri gösterebilir.belki daha fazlasını göstererek yardımcı olabilir. kafandaki o an çekebilecek birşeye yakın bir uygulama demek istedigim
Bahsettiğiniz şeyin teknik adı previz software. İsterseniz bu konuyu biraz araştırıp mevcut alternatifleri görün, ondan sonra ilerleyeceğiniz yol daha kesin olarak belirlenecektir. Tekrar kolay gelsin.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
araştıracagım arkadaşlar teşekkürler.bu yazılımları bilmiyordum inceleyecegim kesinlikle kullanırım.
Bir de şuralara bakmak yerinde olabilir. Ücretsiz storyboard yazılımları:
http://www.newfreedownloads.com/find/storyboard.html " onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.freefilmsoftware.co.uk/ " onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bobsedulinks.com/software.htm " onclick="window.open(this.href);return false;
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.