Forum

Çizgifilm senaryosu

4 Gönderi
3 Üyeler
0 Reactions
2,641 Görüntüleme
 ixir
(@ixir)
Gönderi: 2
Başlığı açan
 

Öncelikle herkese merhabalar.. 🙂
Konusunu bilimsel tarih üzerine oturttuğum, öğretici aynı zamanda da bilimselliğe özendirici olmasını düşündüğüm bir çizgifilm projem var ve bu benim bu konudaki ilk girişimim..celtx prog.da bölümler halinde yazıyorum..10 bölüm kadarını yazdım..buraya kadar her şey güzel. Ya da bana öyle geliyor.. 😀 öyle gelmeyen tarafı ise, sonrasında nasıl bir yol izlemem gerektiği..Trt çocukla telefonda görüştüm..bana yeni yıl bütçelerinin şubat itibariyle belirleneceğini, o zamana kadr da hiçbir projeyle ilgilenmeyeceklerini söylediler..
Zaten ilgilenseler de, gördüğünüz üzere benim bu aşamayla ilgili hiçbir bilgim ve tecrübem yok.. 🙂
Mesela böyle bir durumda sadece senaryoyla mı gitmeliyim, ya da öncesinde bi animasyoncuyla çalışmalı mıyım, storyboard denilen olayı ben mi yapmalıyım (çizimim de berbattır bu arada :), kendi adıma herhangi bir bütçe falan oluşturmalı mıyım ve o bütçe ne kadar olmalı..anlayacağınız bu konunun işleyiş süreci hakkında zır cahilim..
Eminim ki aranızda benden çooookkkk önce bu işlere gönül vermiş, hatta bu işlerde büyük büyük leveller atlamış süper arkadaşlar var..
Beni de bu konuda tecrübelerinizin ışığıyla aydınlatırsanız çok sevinirim..

 
Gönderildi : 22/11/2016 6:09 pm
 Dnd
(@dnd)
Gönderi: 0
 

Kardesim projeni bir kanal yahut yapimciya satmak istiyorsan Öncelikle ;

Bir sunum dosyası hazırla; bu dosyada projenin hedef kitlesi ve odak noktasını açıkla ayrıca kısa bir snopsis yaz .
Eğer imkanın varsa 5 dakikalık bir pilot bölüm hazırla yoksa karakter tasarımlarını gösteren bir kaç render resim hazırla .

bu şekilde bir dosya ile basvurursan ciddiye alinirsin, unutma bu sirket ve kurumlar somut birşeyler görmek isterler

 
Gönderildi : 24/11/2016 3:11 am
 ixir
(@ixir)
Gönderi: 2
Başlığı açan
 

Süpersin arkadaşım..Hepsini tek tek dikkate alacağımdan emin olabilirsin..İlgin için çok teşekkür ederim..

 
Gönderildi : 02/12/2016 7:49 pm
(@anonymous)
Gönderi: 0
 

trt sizi bir de hiçbir şey bilmiyorsanız görüşmeye dahi almaz. bu işleri yapmış ya da başka bir türde yapımcılık yapmış kişilerle görüşmeniz gerek. biz de daha önce hazırladık bir çizgi film ve o zamanki yapımcı kayıplara karışmıştı. şu sıralar aynı proje trt ye sunuluyor. ancak bu konuyu tuhaf biçimde ince eleyip sık dokuyor trt'deki dramaturglar. kuracağınız hikayeyi bir yetişkin senaryosundan çok daha detaylı kurmanız ve size sorduklarında cevaplayabilmeniz ya da sordurtmamanız gerekiyor. trt'de dramaturgluk yapmış bir hocama sürekli yapımcılar gelirdi çizgi film yapmak isteyen ve çoğunu hiç kalkışmayın diyerek geri gönderiyordu. hem trt kafasına uygun olmasını istiyorlar ki neler olduğunu anlıyorsunuzdur hem de pedagojik konulara dikkat ediyorlar. ek olarak spesifik bir örnek; her şeyin yerli olmasına da çok dikkat ediyorlar. çağrışım alanlarında bile. biz mesela simgesel hayvanlar koyuyorduk ve anadolu parsı falan yapmamızı istediler aslanı kaplanı 🙂

 
Gönderildi : 05/12/2016 9:13 pm
Paylaş: