Forum

Çekim Yeri İzinleri...
 

Çekim Yeri İzinleri Nasıl Alıcaz ??

20 Gönderi
13 Üyeler
0 Reactions
6,097 Görüntüleme
(@fulgura)
Gönderi: 5141
 

Okul projesi ise bence izinsiz yırtarsınız. Öğrenci numarası yapın ya da yanınızda öğrenci biri bulunsun. FST bölümleri ya da sanat bölümleri için film/video çekmek ödev gereği olduğu için birisi karışsa bile açıklar ve devam edersiniz.

Gerilla işte bu demek aslında. Yani DSLR ya da BMPCC sayesinde fotoğraf çeker gibi çekim yapabilirsiniz ama tripodlar, ışıklar reflektörler işin içine girince bu biraz zorlaşır. Kamuya açık alanda düşük profilli davranmak lazım. Bu konuda sanırım siyasi durum da söz konusu. Taksim'de hassasiyet ayrı, sizin mahalledeki köşebaşı parkta durum ayrıdır. Birçok kişi aksine destek de verir bu türden şeylere ama aksi birine rastlarsanız sorun olabilir. En ilginci de aslında en açık görüşlü davranması beklenen yerlerden biri olan üniversite kampüslerinin bazen bu konuda çok aksi olabilmesi. İnsanlar kurumsal olarak haklarında olumsuz bir durum olacak diye çok hassaslar bizim ülkede.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 27/08/2014 11:03 pm
(@eskiz23)
Gönderi: 58
Başlığı açan
 

Izin meselesi anladigim kadariyla ekipmana ekibin kalabaliklgina ve cekecgniz yere bagli. Simdi siz bi el kamerasiyla sokata vekim yapsaniz hic kimse bunlar ne cekiyo demez ama kalkipta sokakta jimmy jib ısik reflektor saryo vb ekipmanlarla cikarsaniz emin olun polislerden tutun herkez bi donup bakar bunlar ne cekiyo der izin almakta kuracaginiz ekibe ve yapima bagli bu yuzden.

Benro Kh-25 Tripod
Mb-600 MatteBox
Filmcity Rig
2x500w Holojen
80x100 Dıy Softbox
Canon 600d 18-55mm - 50mm 1.8 fd- Pentax 17-200mm
Zoom h1n + Boom+klaket
Wondlan 701A 7 İnch HD Monitör

 
Gönderildi : 28/08/2014 1:59 am
(@batuhan-demirkaplan)
Gönderi: 37
 

öğrenciyim cafe de çekim yapacaksam (konser-kavga-sohbet vs) hep gittiğim 4-5 cafe var onlar beni biliyor hemen izin veriyor mekanın isminin jenerikte geçmesi şartıyla

mezarlık-avm-meydanlar vs gibi mekanlarda ise ya fotoğraf çekiyorum diyorum yada işimi hızlıca bitirip sorulara maruz kalmıyorum 😀

taksi çekimi hiç yapmadım ama market çekimi için 12 tane market gezdiğimi bilirim 😀 güleryüzlü olup projenin içini dışını anlatmanız gerekiyor 😀 insanları ikna etmek zor, dolandırıcı muamelesi gördüğümde oldu.

 
Gönderildi : 30/08/2014 8:38 pm
(@minstrel)
Gönderi: 18
 

Merhaba arkadaşlar,
Bilgilerinize danışmak istediğim konu:

Büyük süpermarketlerde çekim yapabilmek için nasıl bir sürecin içinden geçiliyor? Gerekli izinler nasıl alınıyor, izin alındı diyelim belli bir ücret talep ediliyor mu? Migros vb büyük hacimli marketlerden bahsediyorum.
Hatta konu benim özel merağımdan çıksın, bakındım ama benzer başlık bulamadım

Bir de karakol gibi devletin mekanları kullanılabiliyor mu? Orada çok daha zordur izin falan almak diye tahmin ediyorum.

Teşekkürler.

 
Gönderildi : 09/04/2015 9:07 am
(@sataman)
Gönderi: 0
 

Güzel bilgiler bunlar,dağarcığımızda bulunsun. 🙂

 
Gönderildi : 09/04/2015 6:39 pm
Sayfa 2 / 2
Paylaş: