Merhaba arkadaşlar, seneye yurtdışında Film Studies okuyacağım. Üniversiteye başlamadan kendimi ve sizleri tatmin etmek amacıyla çekmek istediğim bir kısa film var. Filmin senaryosunu yazdım. 20-25 sayfalık. Korku, Gerilim, Psikoloji. Daha önce bir kaç senaryo yazma atılımım oldu ancak hiçbirinin sonunu getiremedim, senaryo'nun hikayesi size biraz amatör gelebilir ama yalnışlarım varsa ve fikir vermek isterseniz, buyrun 🙂 Hep birlikte senaryomu tartışalım 🙂
SENARYO:
http://view.samurajdata.se/psview.php?i ... &size=full
LİNK YENİLENDİ ARKADAŞLAR, PDF DOSYASINI ÜCRETSİZ OLARAK PAYLAŞMAK BAYA ZOR. UMARIM BU SİZE YARDIMCI OLUR.
Foruma hoşgeldin !
Allah kolaylık versin
Deccal, gördüm seni sobe.
hocam özet geçebilirsen çok iyi olur 20 sayfa okumak gerçekten kolay değil 😀
🙂 🙂 🙂 Aslında bu senaryo biraz sürprizlerle dolu bir senaryo, bazı sahneler size korku film klişelerini yansıtabilir ama bence ilk 10-15 sayfası baya heyecanla başlıyor. Böyle bir senaryoyu Sinopsis olarak yazmak baya bir zor, ben direk ÇEKİM SENARYOSU olarak yazdım ancak üstünde biraz daha çalışırsam sizin içinde özetini çıkarırım hem senaryo'nun aslını okumak bence daha heyecan verici 🙂
Daha öncede söylediğim gibi tür olarak KORKU, GERİLM ve psikoloji olan ve daha çok İNTİKAM temasını barındıran bir kısa film. Filmin ilk açılışında birbirleriyle daha yeni tanışmış bir çiftin yediği, kızın evinde olan, ilk akşam yemekleri ve bu yemekte onların başına gelenleri konu ediyor. Hikayedeki tek bir karakterin perspektifinden çok, iki karakterin perspektifinden anlatılmış bir hikaye. Bu size paylaştığım senaryonun üçüncü taslağı tam üç kez revizyondan geçirilmiştir ve bazı kısa film hocalarıma yolladım ve şimdi de sizinle paylaşıyorum. İyi, kötü her türlü yorumunuzu burada paylaşabilirsiniz, (Şu sahane hiç olmamış, mantık hatası çok, diyaloglar beş para yetmez gibisinden. her türlü yorumu kabul ederim, çünki bu işin eğitimini almayan bir insanım ) SENARYOYU OKUMAKTA ACELE ETMEYİN. Sayfa olarak baya uzun, genelde detaya inmeye seven biri olarak, senaryoları uzun yazarım ve sonunu getiremem ama buna da şükür.
Link ölü, linki code içinde verirsen okuyabiliriz.
kamera hareketerıne cok fazla gırmemenı tavsıye ederım eger sen cekmeyeceksen...
iyi veya kötü olması onemlı degıl yazdıkca hep daha ıyı olacaktır...üretmeye devam...
hayallerinizi kovalamaya devam edin,bir gün mutlaka yorulacaklardır.
Aslında senarist olmak gibi bir düşüncem yok ve evet, bu senaryoyu kısa film olarak çekeceksem ben çekmek isterim... genelde çekeceğim filmlerin senaryolarını da ben yazmak isterim.