Forum

AKLIMA GELENİ KAĞID...
 

AKLIMA GELENİ KAĞIDA DÖKEMİYORUM YOKSA SENARYO ÇOOOK

6 Gönderi
4 Üyeler
0 Reactions
2,887 Görüntüleme
(@teknoman)
Gönderi: 11
Başlığı açan
 

Arkadaşlar ben aranıza yeni katılan birisi olarak öncelikle bu işlerle yoğun olarak ilgilendiğimi söylemek isterim. Kamera kullanırım kurgu yaparım canlı yayın bile yaptım ben. yani anlıycanız teknik hiç bir sorunum yok ama senaryo yazma yeteneğim yok aklıma bir çok fikir geliyor fakat kağıda dökemiyorum bunları çok acı bi şey kağıtla yatıp kalkıyorum ama senaryo çıkmıyor. konum var ama gerisi yok 🙂 bana yardım etmek isteyen olursa kader çelişkisiyle ilgili bir film çekmek istiyorum küçücük şeyler sebebiyle değişen insan kaderini değiştiren bir film çekmek istiyorum fikrime uygun bir filmi olan varsa lütfen yardımcı olsun. Bu arada kadir abi cıdık filmini izledim ve harika bir düşünce bu tür senaryolar lazım bana yeterki bi film çekiyim gerisi gelir arkadaşlar. saygılarımla.

 
Gönderildi : 10/10/2007 3:52 pm
(@payitaht)
Gönderi: 0
 

http://www.kkymn.com/forum/viewforum.php?f=3

şuraya bi göz at.. bayada bi senaryo dersi paylaşıldı bu forum altında.. bi gez bakalım..

 
Gönderildi : 10/10/2007 7:30 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
 

Bol bol film izlemen lazım.
Tabi bol bol da bir şeyler okuman şart.
Senaryo olsun filmi çekerim diyorsun ama hiç de öyle değil.
Filmin kendis ve senaryo birbirlerinden bağımsız ele alınacak süreçler değil. Beraber işlerler çoğu zaman. Ha öykü dersen o başka tabi! Öykün vardır senaryolaştıramıyorsundur onun için de kolaylaştırıcı birkaç yöntem var tabi. Ama sadece bu yöntemler de yetmiyor. Sinema bilgisi lazım her şeyden önce. Bunun için de film izlemen lazım bol bol.

Bahsettiğin konuyla ilgili ilk aklıma gelen film Koş Lola Koş. Bul izle.

 
Gönderildi : 10/10/2007 7:53 pm
(@ercin)
Gönderi: 0
 

Biraz acele ediyorsun sanırım,bende öyleydim,gerçi hala öyleyim(içimdeki heyecan hiç bitmiyor inşallah da hiç bitmez), sana daha serin kanlı olmanı ve en uygun zmanı beklemeni öneririm.

Konu çok ben yazamıyorum yoksa gerisi kolay demekle biraz kendini oyalıyorsun bence.Öncelikle eğer istediğin bir şeyde başarılı olamıyorsan bunda eksiksin demektir.Bu eksikliği gidermek için çalışmalısın sonrasında senaryo yazamıyorum falan demeyeceksin.Hem senaryo yazmak teknik işleri halletmeye benzemez,kolay da bir iş değildir.Kezzap neler yapman gerektiğini güzelce özetlemiş,bende derim ki senaryo yazmak hem hayata hem de sinemaya dair biriktirdiğin tecrübelerle olur.Sabret, biraz daha çevrene dikkatlice bak,geçmişte abilerin amcaların nasıl senaryolar yazmış,örnekleri al incele.Emin ol başarılı olacaksın.

Hoşçakal.

 
Gönderildi : 14/10/2007 10:05 pm
(@ercin)
Gönderi: 0
 

Bu arada http://www.istanbulfilmhouse.com dan online senaryo dersleri alabilirsin,çok faydalı.

 
Gönderildi : 14/10/2007 10:07 pm
(@teknoman)
Gönderi: 11
Başlığı açan
 

Valla ALLAH razı olsun ne deyim başka. 🙂

 
Gönderildi : 15/10/2007 1:11 am
Paylaş: