Forum

2012-Dizi-Projesi

35 Gönderi
9 Üyeler
0 Reactions
6,382 Görüntüleme
 Düd
(@dud)
Gönderi: 0

13'e o kadar takmışın mor'um da yıldız falının yanlış hesaplandığından artık 13 burç olduğunu ve burçların kaydığını nasıl bilmezsin? Tabii tüm ticari sistem 12 burca göre ayarlandığından kaydırmak yemiyor ancak bilimsel olarak günümüzde 13 burç var.

Dolayısıyla tüm bu o onun zıttıdır falan bildiğin öküzboku oluyor. Sallama yani, sallama olan başka şeyler gibi, isim vermiyelim, tartışma çıkmasın.

Yok bebişim, öyle değil işte. Şablonlara göre konuştuğun için böyle diyorsun ama şablonları unut. Zodyakta aralarında 6 ay bulunan kişiler birbirlerinin zıtlarıdır. Koç ve terazi arasında 6 ay vardır. Tarihsel olarak biri mars ile diğeri ise venüsle ilişkilendirilir. ve ilişkilendirilme sebepleri 12 burçtan biri olan koç ve terazi ile alakalı değildir. Tarihleriyle alakalıdır. Yani isimleri unut. Şablonları unut.

Yavrum kuzum bir tanem, bu isimler aylar falan diyorsun ya, hah bunlar ilk uydurulduğunda neye göre uyduruldu? Yıldız hareketlerin, peki o yıldız hareketleri binlerce yılda ne oldu, ufak da olsa değişti. Dolayısıyla uyduruldukları döneme göre ufak da olsa farklılıklar var, o da 12 ayın 13'e dönüşmesi. Dolayısıyla tüm o tarih-zaman mekân ilişkileri kaymış oluyor. Şimdi oldu mu beybi?

Mart ayı NTVBLM dergisini alırsan orada üzerine bir yazı var, internetten de başka yazılar ve araştırmalar bulabilirsin.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 28/03/2011 3:19 pm
(@homeros)

Aman bunların hepsi yalan dolan zaten bu burç işidir falan. Millete Romalılar, Paganlar desen herkes sapıklar, dinsizler, putperestler der ama iş burç konusuna gelince herkes pür dikkat kesiliyor. Bu arada çok komiktir ki Koç'un Mars'la ilişkilendirilmesi gezegen olarak değil daha çok savaş tanrısı Mars ile de ilgilidir, koçun kuvvetli ve kavgacı bir hayvan olmasından kaynaklanır, aynı şekilde terazinin de Venüs (Yani Yunanca Afrodit, Latince Lucifer -ki aslında hristiyanlıktaki şeytan bu lucifer'dan gelir. asıl amaç Paganlıkta kutsal olan kadınlığı kötüleştirmekten başka bir şey değildir.-) ile ilişkilendirilmesinin sebebi Mars'ın aksine Venüs'ün zeka, güzellik ve adaleti simgelemesi. Yani tamamen mitolojiktir bu ilişkilendirmeler, bilimle veya tarihle uzaktan yakından alakası yoktur.

Gönderildi : 29/03/2011 12:46 am
(@mordevrim)

13'e o kadar takmışın mor'um da yıldız falının yanlış hesaplandığından artık 13 burç olduğunu ve burçların kaydığını nasıl bilmezsin? Tabii tüm ticari sistem 12 burca göre ayarlandığından kaydırmak yemiyor ancak bilimsel olarak günümüzde 13 burç var.

Dolayısıyla tüm bu o onun zıttıdır falan bildiğin öküzboku oluyor. Sallama yani, sallama olan başka şeyler gibi, isim vermiyelim, tartışma çıkmasın.

Yok bebişim, öyle değil işte. Şablonlara göre konuştuğun için böyle diyorsun ama şablonları unut. Zodyakta aralarında 6 ay bulunan kişiler birbirlerinin zıtlarıdır. Koç ve terazi arasında 6 ay vardır. Tarihsel olarak biri mars ile diğeri ise venüsle ilişkilendirilir. ve ilişkilendirilme sebepleri 12 burçtan biri olan koç ve terazi ile alakalı değildir. Tarihleriyle alakalıdır. Yani isimleri unut. Şablonları unut.

Yavrum kuzum bir tanem, bu isimler aylar falan diyorsun ya, hah bunlar ilk uydurulduğunda neye göre uyduruldu? Yıldız hareketlerin, peki o yıldız hareketleri binlerce yılda ne oldu, ufak da olsa değişti. Dolayısıyla uyduruldukları döneme göre ufak da olsa farklılıklar var, o da 12 ayın 13'e dönüşmesi. Dolayısıyla tüm o tarih-zaman mekân ilişkileri kaymış oluyor. Şimdi oldu mu beybi?

Mart ayı NTVBLM dergisini alırsan orada üzerine bir yazı var, internetten de başka yazılar ve araştırmalar bulabilirsin.

Olm yok, senin cidden ultimate frizbiyi bırakman lazım. Kafana çok çarpıyor çünkü, düşürüyor algını. İstese yıldızlar yerinden oynasın, dünya başka bir galaksiye zıplasın fark etmez. Bir yılı istersen 120'ye böl. 60. bölümle 1. bölüm karşı karşıya gelir hemen hemen. İstersen 96 ya böl, 15. bölümle 63. bölüm tam karşıt yerde dururlar. Çünkü bir yıl 365 gündür (belki buna da karşı çıkarsın diye yazıyorum - tabi 6 saat olayına girmeden- ama emin ol hala bir yıl 365 gün). Yani 365 günden bir horoskop (bildiğin daire, fazla zorlama) yaparsan ve bunu belli parçalara ayırırsan belli yerler karşı karşıya gelirler. Yani bu burç olayında terazi ile koç zıttır diyorsam öyledir abi (yani terazi ve koç diye adlandırılan günler, yani yılın 80.-110. (küsur vs.) günleri ile tam karşısına gelen 260.-290. (küsur vs.) günleri) . Ne yaparsan yap öyledir. Dünya 365 günde bir daire çiziyorsa öyledir. Bu kadar basit. İstersen isimleri farklı olsun, istersen yeni bir burç çıkıp bu burçlardan 2.5'ar gün çalsın, yine öyledir (hemen hemen). Çünkü aralarında 6 ay vardır, çünkü aralarında yaklaşık 180 gün vardır, çünkü dairenin karşıt noktalarındadırlar. İsimleri ne olursa olsun. Kendi doğum günü tarihine 180-182 falan ekle, tam zıttını bul gibi bir şey bu.

Şimdi bunlar fasa fisodur, spiritüalizm yalandır, taocular kunektir, reiki yapanlar afyonlu katolik gay taşfırın ustalarıdır falan, geçelim bunları. Var olduğumuzun bile kanıtının olmadığı bu var oluşta (!) ben her şeye inanırım abi. Yeri gelir tanrıya da inanırım, yeri gelir uzaylılara da. Zaman denilen şeye de inanırım, evrenin dışında 24 saat Arkadaşım Eşek şarkısı çalıyormuş desen ona da. Burada, hepimiz, bilimi çoğu şeyin üstüne koymuş insanlarız; cern'de olacak olanların bir çok bilinemeze cevap verebileceğini düşünüyoruz, semavi dinlerin erkek egemen saçmalıklarına, derimizi soyup kaynar suda bizleri haşlayacak olan sevgi dolu tanrılarına gülüp geçen, yeri geldiğinde boş bir umutla mantıklı argümanlarla karşılık veren insanlarız. Din için, tanrı için insan öldürmekten bir saniye dahi suçluluk duymayacak insanlarla aynı sokaklarda geziyoruz her gün ve mantıklı oluşumuzla çoğu zaman gurur duyuyoruz Ama bilinmeyenler deniz deryalığı karşısında da çok fena aciziz. Düşündüğünden çok daha fazla aciziz. Ve bu acizlik bizleri bazı şeyleri daha farklı yöntemlerle deneyimlemeye ya da bilmeye itiyor. Buna da karşı koyamıyoruz. Ve emin ol bazen cevaplar da buluyoruz. Kimi zaman o cevaplar saçmalık da olsa.

Ben diyorum ki düd'üm, eğer diğer insanlara zarar vermiyorsan, onların yaşam alanlarına tecavüz etmiyorsan (burada semavi dinlere fena yüklenirdim de, gereği yok), düşündüklerin seni daha humanist yapıyorsa, düşündüklerin sayesinde bilime inancın her gün daha da artıyorsa çoğu zaman bir şeylere inanmayı daha güzel bulurum ben. Koca evren karşısında bir Şahin k. pipisi kadar olan bilgilerimizle bir yere varamayacağımızı çoktan kabul ettim ben. O yüzden bir yandan da diğer "şey"lere de göz atıyor ve hatta bazılarına inanıyorum.

Zaten bu acizliğimiz yüzünden bu tarz şeylere koca bir dünya inanıyor ya, bu yüzden lost'tur, fringe'dir, supernatural vs.dir bu kadar ilgi çekiyor ya.

Neyse, uzadı konu. Senaryoya gelirsek; bu konularda ne yazılırsa yazılsın, ne çekilirse çekilsin ilgi çeker. İzlenir de eğer güzel olursa. Kısaca bu.

Yapmayın. Aynı Big Bang'in çocuklarıyız hepimiz...

Gönderildi : 29/03/2011 10:21 pm
 Düd
(@dud)

Neyse, uzadı konu. Senaryoya gelirsek; bu konularda ne yazılırsa yazılsın, ne çekilirse çekilsin ilgi çeker. İzlenir de eğer güzel olursa. Kısaca bu.
Şuna +1 diyor, gerisine hiç girmiyorum. Çünkü seni seviyorum bir denem.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 30/03/2011 1:54 am
(@onucuncu_1605504554)
Başlığı açan

Dizinin temel amacı da bu. Dünyanın ve insanın varoluşu ile insanın nasıl olurda bir medeniyet oluşturabildiğine yönelik, farklı görüşlerin ortaya koyularak, insanların düşünmesini sağlamaktı. Dizi yayına girince benzer tartışmaları beklesemde, dizinin konusundan bu tartışmalara ulaşılmasını beklemiyordum. İlginiz ve görüşleriniz için teşekkürler.

Deccal, gördüm seni sobe.

Gönderildi : 30/03/2011 12:34 pm
 prot
(@prot)

bence bu tema diziden çok sinema filmine daha uygun.Çünki ezoterik temalardan hoşlanan okuyucular yada izleyiciler konun bir cevabını tez zamanda baglanmasını bekler.şayet böyle bir tema dizi olursa bence ilk bölümlerdeki etkileyiciligini vasatlaşmış bir serüvene bırakacaktır.(bu benim bir izleyici/okuyucu olarak düşüncem) örnek davinci code bir dizi olsaydı 10.bölümden sonra bayardı bence..

PORTFOLIO: http://xantia.cgsociety.org/gallery/908278/" onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 31/03/2011 1:52 am
(@onucuncu_1605504554)
Başlığı açan

İlginiz için teşekkürler ama Davinci Kodunda sadece bir veya iki gizem söz konusuydu. Ancak bu projede tüm efsanelerden;
Maya uygarlığı, Pandoranın kutusu, Mahşerin Dört Atlısı, Uzaylılar, Pi Sayısı, Kader-Yazgı, Schuman Rezonansı ve birçok konu işleneceğinden, tek bir filme sığma zorluğu ortaya çıkacağını düşünüyorum. Saygılarımla,

Gönderildi : 31/03/2011 12:55 pm
(@onucuncu_1605504554)
Başlığı açan

Son kullanma tarihi 20.12.2012 olan proje için son şanslar.

Gönderildi : 25/10/2011 2:31 pm
(@anilcagin)

Onüçüncü bizim de 2012 ve 13 rakamının bolca kullanıldığı bir dizi senaryomuz var bundan yaklaşık 6 ay önce yazıldı ilerde çekersek falan bozuşmayalım 😀

‎"Giydikçe açılır" diyen tezgahtar, "uzadıkça şekil alır" diyen kuaför, "zamanla unutursun" diyen arkadaş... Bunların hepsi aynı örgüte üye...

Gönderildi : 28/10/2011 1:44 pm
(@onucuncu_1605504554)
Başlığı açan

Nasıl yani ?
Proje ve bu projeyi kimin hazırladığı hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
Saygılarımla,

Gönderildi : 31/10/2011 6:05 pm
(@anilcagin)

ö.m attım

‎"Giydikçe açılır" diyen tezgahtar, "uzadıkça şekil alır" diyen kuaför, "zamanla unutursun" diyen arkadaş... Bunların hepsi aynı örgüte üye...

Gönderildi : 01/11/2011 7:36 pm
(@onucuncu_1605504554)
Başlığı açan

Ben beceremedim. Bari siz yapın.
Saygılarımla,

Gönderildi : 02/11/2011 5:18 pm
(@anilcagin)

Ben beceremedim. Bari siz yapın.
Saygılarımla,

Estafurullah onucuncu bey umarız 2 proje de zamanla hayata geçer.

Gönderildi : 02/11/2011 5:27 pm
(@baco)

Kaliteli senaryo yetse keşke. Kaliteli yönetmen ve oyuncu da gerekiyor. Paralel kurguya adam gibi uğraşacak, detay planlara zaman ayıracak vs. yönetmen lazım. Onun yerine berbat da olsa izlenen ve haliyle kolay yoldan para getirenler revaçta...

Şimdilik...

- baço

Gönderildi : 04/11/2011 2:17 am
(@onucuncu_1605504554)
Başlığı açan

Kesinlikle Doğru.
Özellikle aşağıda bir milyar (kesinlikle hata yok, hatta yaklaşık 70-80 milyon dolar daha ilavesi vardır) dolar gişe yapan filmin sinopsisi ile kendi eserimi karşılaştırınca durum daha net ortaya çıkıyor.

Snopsis Örneği: Karayip Korsanları 3

Kaptan Jack Sparrow (Serçe)'u (Johnny Depp), Davy Jones'un sandığındaki akıllara zarar tuzaktan kurtarıp özgürlüğüne kavuşturmaya kararlı olan Will Turner (Orlando Bloom) ile Elizabeth Swann (Keira Knightley), çaresizlik içinde Kaptan Barbossa (Geoffrey Rush) ile ittifak yaparlar. Doğu Hindistan Ticaret Şirketi'nin kontrolü altında olan Davy Jones'un ürkütücü görünümlü hayalet gemisi The Flying Dutchman, dünyanın bütün denizlerini kasıp kavurmaktadır. İhanet, vefasızlık ve dönekliğin kol gezdiği vahşi denizlerde yelken açan korsanlarımızın yolu egzotik Singapur'a düşer. Burada sevimli ve kurnaz Çinli korsan Sao Feng (Chow Yun-Fat) ile karşılaşırlar. Dünyanın sonu olarak tanımlanan uzakdoğu okyanuslarındaki bu nihai savaşta terazinin dengeleri ortadadır. Korsanların her biri sadece kendi hayatı ve kaderi için taraf olmakla kalmayacak; aynı zamanda özgürlük sevdalısı korsan yaşam tarzının geleceğini kurtarma mücadelesi verecektir.

Gönderildi : 04/11/2011 12:57 pm
Sayfa 2 / 3
Paylaş: