Forum

15000 Ödüllü Kısa F...

15000 Ödüllü Kısa Film Yarışması İçin Senaryo

18 Gönderi
8 Üyeler
0 Reactions
4,108 Görüntüleme
(@onucuncu_1605504554)
Gönderi: 0
Başlığı açan

Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Müsteşarlığın 2009 - 2013 yılları Stratejik Planı kapsamında düzenlenen "Sigorta Bilinci" I. Kısa Metrajlı (Spot) Film Yarışması başvuruları başladı.

Yarışma konusu kapsamında ise genel olarak sigorta yaptırmanın önemi, sigortalı olmanın faydaları, sigortasız olmanın doğuracağı maddi ve manevi zararlar konu edilecek. Çeşitli sigorta türleri üzerinden (Zorunlu deprem sigortası hariç) anlatım yapılabilecek. Adaylar eserlerini 1 Mayıs 2012 tarihine kadar Müsteşarlığa sunabilecek. Yarışmada birinci seçilen esere 15 bin TL, ikinciye 10 bin TL, üçüncüye 5 bin TL ve Jüri özel ödülü ve teşvik ödülü olarak 2 bin 500 TL verilecek. Ödül töreni ise 2 Haziran tarihinde İstanbul'da yapılacak. - Ankara

Bu yarışmaya yönelik senaryom aşağıda sunulmaktadır. Kazanılacak ödülün % 30'u karşılığında senaryom kullanılabilinir.
Saygılarımla,
CEPKEN SİGORTASI

SAHNE 1 İÇ /GÜN OTOBÜS
MUAVİN-YAŞLI ADAM- YAŞLI KADIN-KAPTAN-YOLCULAR

Eski bir köy otobüsü. Yavaş yavaş yolcular otobüse biner. Daha sonra kaptan otobüse binip, direksiyona geçer. En son muavin otobüse binip eline mikrofonu alır. Konuşmaya başlar.

MUAVİN- Velkom on boord. Ben muaviniz Yüksel Tici ve değerli kaptanımız Hadi Ordan, Çoşar Turizm adına iyi yolculuklar dileriz.
Muavin, parmağını ağzına sokup hafif ıslatarak çıkartır. Sonra açık kapıya uzanarak, parmağını dışarı çıkartır. Kısa bir süre bekler. Sonra tekrar içeriye yönelip konuşmaya devam eder.

MUAVİN- Şu an İstanbul’da hava nemli ve ılık, yaklaşık on ila yirmi derece arasında, yani tam maç havası. Bir stadyumun yaklaşık otuzda biri uzunluğunda bu otobüste sizinle Sinop’a seyahat edeceğiz. Toplam yedi yüz elli kilometrelik bu yolu, yerden yaklaşık elli santim yükseklikte, teknik ekibimizin takografla oynaması sayesinde yüz yirmi ila yüz elli kilometre hızla, ihtiyaç molası için durdurmazsanız, beş buçuk saatte tamamlamayı planlıyoruz.
Muavin kollarını ileriye doğru uzatır.
MUAVİN- Otobüsümüzde toplam iki çıkış olup, arka kapı çalışmadığından, sadece ön kapıdan çıkış yapılmaktadır. Ancak, kaza anında camlar kırılmış ise, pencerelerden çıkmak mümkündür. Amma velakin kazadan sonra bu camların tarafınızca kırılması halinde, bu camların parası peşin veya sopa olarak tarafımızca tahsil edilecektir.
Yukarıdaki bölmeden, bir cepken alıp üstüne giyer.
MUAVİN- Kaza geliyorum dediği anda, yukarıda bulunan can cepkenlerini giymeniz büyük önem arz etmektedir. Çocuklu kadınların cepkenleri önce kendilerine sonra çocuklarına giydirmeleri gerekmektedir. Cepkenleri de giydikten sonra cenin pozisyonda kazayı beklemeniz tavsiye edilir.
Muavin cepkenin üstüne yapıştırılmış boş bir boruyu üfler.
MUAVİN- Deniz üstünde seyahat etmediğimiz için bu cepkenlerin şişme özellikleri yoktur. O yüzden bu boruları üflemeniz tavsiye edilmez.
Muavin cepkenin cebinden, bir düdük çıkartır.
MUAVİN- Kaza olup, uçuruma yuvarlanmanız halinde, ilk yardım ekiplerinin sizi bulması için can cepkenlerin cebine birer düdük konumlandırılmıştır.
Muavin düdüğü öttürür. Sonra cepkenin diğer cebinden, ambalajlı ıslak mendil çıkartır.
MUAVİN- Kazada yaralanmanız halinde, acınızı engellemek adına, cepkenlerin diğer cebinde kloroformlu bezlerimiz bulunmaktadır. Acil durumlar dışında bu kloroformlu bezleri kullananlar ise şiddetle cezalandırılacaktır. Otobüsümüz küçük olması ve verdiğiniz üç kuruş bilet parasının da mazota gitmesinden dolayı, çaydı, kolaydı herhangi bir ikramımız bulunmamaktadır. Bu yüzden yukarınızda bulunan düğmeleri boşuna kurcalamayın. Susayanlar arkada bulunan dolaptan su alıp içebilirler.
Yaşlı karı koca bir çift sinirlenerek yerlerinden kalkarlar. Yaşlı adam söylenir.
YAŞLI ADAM- Ben böyle bir otobüse binmem.
Yaşlı çift kapıya doğru yürümeye başlar. Muavin cepkenin diğer cebinden, sigorta poliçesi çıkartır.

MUAVİN – Ancak, şirketimiz sigortanın önemini bildiğinden, masraftan kaçınmayıp, tüm yolcularımızı sigorta ettirmiştir.

YAŞLI ADAM- Ya şunu en başında söylesene be evladım.
Yaşlı çift yerlerine dönüp oturur. Muavin ve yolcular gülümser.

Deccal, gördüm seni sobe.

Gönderildi : 16/02/2012 9:46 pm
(@fulgura)

Mesaj yanlış...

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 17/02/2012 3:51 am
(@onucuncu_1605504554)
Başlığı açan

Haklısınız. İlginiz için de ayrıca teşekkür ederim. Birinci olma ihtimali az olsa da, belki mansiyon alabilir. Neticede;
Uysa da mesaj uymasa da mesaj 🙂

Gönderildi : 17/02/2012 3:41 pm
(@merve-durasi)
Gönderi: 45

Beğendim.senaryolarim.blogspot.com buradan benimkilere ulaşabilrsin.

Gönderildi : 02/03/2012 6:29 pm
 Hepa
(@hepa)

Birinci olamayabilir, ikincide olamayabilir, hatta mansiyon da almaz.. böyle senaryo olmaz.. Abi nolur yazma ya lütfen ya

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 02/03/2012 6:46 pm
(@onucuncu_1605504554)
Başlığı açan

Sen yazmazsan, ben yazmazsam, nasıl çıkacağız aydınlığa
🙂

Gönderildi : 02/03/2012 8:29 pm
(@halostendap)

Hikaye ben sigortayla ilgili mesaj vericem bakk diye bağırıyor resmen 🙂

senin dediğin gibi başlasa ancak muavin çok bilmiş iğreti duran konuşması yerine, yolculuğun süreceği saatten, nerelerde mola verileceğinden ve birazdan ikramın başlaması sebebiyle koltukların dik konumuna getirileceği hakkında bilgi verse. Alışıldık bu konuşmayı yakın çekimlerle, muavinin kırıştırdığı alın ve çelişki ifadesi bozsa. ve bu konuşmanın ortasında muavinin şoförle daha önceki konuşması girse:
burada muavin şoföre ama efendim iyi hoş da bu insanlara sigorta yapmadık, gittiğimiz yok sarp, dönüşlü, toprak kaymalı...kazaya açık dese
şoför de amann boş ver biz ikramı bol tutalım, mola yerlerinde de tuvaletler beleş olsun vatandaş bizi seçmeye devam eder.
sahne ikramların dağıtıldığı müşteri memnuniyetinin had safhada olduğu bir sırada kazayla son bulur...çekilen acılar, kayıplar ve sigortasız verilen kayıp yazı şeklinde ekrandan kayar.

neyse ben de aklıma gelenlerle senaryona katkıda bulunaym dedim 🙂

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

Gönderildi : 15/03/2012 2:21 pm
(@onucuncu_1605504554)
Başlığı açan

İlginiz için teşekkür ederim.
Sizin önerileriniz bambaşka bir hikaye ve bakış açısına yönelmektedir.
Dolayısıyla sizin belirttiğiniz hususlar; senaryonun değiştirilmesinden çok yeniden yazılmasını gerektirecek niteliktedir. Ayrıca bu hikaye veya senaryonun çıkış noktası yarışma değil yine bu siteye yüklü senaryonun sansürsüz halidir.
http://filmfabrikasi.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=10917 " onclick="window.open(this.href);return false;
Bu nedenle konu hakkında değerlendirme yapmak istiyorsanız senaryonun sansürsüz halini de okumanızda fayda bulunmaktadır.
Saygılarımla,

Gönderildi : 15/03/2012 4:32 pm
(@halostendap)

O sansürsüz senaryoya yapabileceğim tek eklenti,
"...yukardaki düğmeleri kurcamayın...zaten kurcalasanız da çalışmaz(pis pis sırıtır muavin)"
olacaktır.
Bence yarışma için kullanmayın ama absürd komedi olarak çekin bu filmi derim 🙂
Aklınıza elinize sağlık...Açılaydan sonra böyle söylemek de bi taraflarıma batar oldu ya neyse 🙂

Gönderildi : 16/03/2012 12:12 pm
(@halostendap)

sansürsüz halini çekin demek istedim yani 🙂
eğlenceli olmuş bence, okurken bile eğlendim 🙂

Gönderildi : 16/03/2012 12:14 pm
(@onucuncu_1605504554)
Başlığı açan

Ben Yönetmen ve Yapımcılığı beceremedim.
Bu yüzden senaristliğe yoğunlaştım.
Beğendiyseniz siz çekebilirsiniz.
Saygılarımla,

Gönderildi : 16/03/2012 12:22 pm
(@halostendap)

ben şuan kısa film için A düzeyindeyim yani avrupadaki gibi bir sınıflandırmadan bahsetmiyorum, en iyi olanı değil, başlangıç düzeyi olanı 🙂
elimde makine yook, para yook, çekmek için bilgi yookk...yokk Allah yok...
var olanlar: istek, sabır ve araştırmak için bol bol zaman 🙂
eyvallah, makinem olunca bu teklifini bir daha konuşuruz 🙂

Gönderildi : 16/03/2012 12:50 pm
 exx
(@exx)

ben şuan kısa film için A düzeyindeyim yani avrupadaki gibi bir sınıflandırmadan bahsetmiyorum, en iyi olanı değil, başlangıç düzeyi olanı 🙂
elinde bunlar olup bir şeyler çekemeyenlerden ya da çektiğini zannedenlerden olmaktansa, istek, sabır ve araştırmacı olmak iyidir, kafaya takmayın siz de çekersiniz. tabi her gördüğünüzü ya da her duyduğunuzu çekerseniz, çok çekersiniz.

Gönderildi : 29/08/2012 1:32 am
(@halostendap)

elinde bunlar olup bir şeyler çekemeyenlerden ya da çektiğini zannedenlerden olmaktansa, istek, sabır ve araştırmacı olmak iyidir, kafaya takmayın siz de çekersiniz. tabi her gördüğünüzü ya da her duyduğunuzu çekerseniz, çok çekersiniz.
bu mesajdan çok kısa bir süre sonra aldım makinayı, dayanamadım.(mali yönden de battım tabi 😀 )
gerçi gene film çekemiyorum ama en azından makineyi tanımaya başladığım için mutluyum 🙂
şu ara kitap ve forum okuyorum, bol bol kısa-uzun film izlemeye çalışıyorum.
yani demek istediğim exx, teşekkür ederim motive edici mesaj için 🙂
aynen katılıyorum sana 🙂
yine de bi ara şeytanın bacağını kırıp çekicem bi kısa film 🙂

Gönderildi : 29/08/2012 2:49 am
(@halostendap)

bu arada şimdi hatırladım da o zamanlar trafik.gov.tr nin düzenlediği yarışmaya katılmak istiyordum ve kameram olmadığı için çekemediğimi sanıyordum. tabi film çekme işinin belki en son ayağının kamera olduğunu kamerayı aldıktan sonra anlayacaktım 😀

Gönderildi : 29/08/2012 2:59 am
Sayfa 1 / 2
Paylaş: