Forum

Renk düzenlemeye bir nokta koyalım!

6 Gönderi
3 Üyeler
0 Reactions
2,628 Görüntüleme
(@anilkaya)
Gönderi: 12
Başlığı açan
 

Arkadaşlar ff de Renk düzenleme hakkındaki yazılanların çoğunu okudum yalnız bir sonuç cıkaramadım sormak istediğim sorulara kısa ve öz cevap vermenizi istiyorum.

1.Win de çalışan önerebileceğiniz en kapsamlı reNk düzenleme eklentisi yada yazılımı nedir?
2.Bu eklenti yada yazılımın kaliteli derslerini bulabileceğim adresler nelerdir?(amacımız sinematik görüntü elde etmek)
3.Nette gezen 35MM eklentileri ile ne kadar iyi sonuç elde ediliyor?

yorumlarınızı bekliyorum saygılar..

 
Gönderildi : 12/10/2013 3:34 am
(@ilkersn)
Gönderi: 0
 

dostum ben premierede yapıyorum, sitede çok kişi de premiere de çalışıyor, istersen bazı hazır eklentiler var(quick looks, mojo) gibi yada kendin ayarlayabilirsin colorista vb plugin lerle. bunlarla ilgili çok güzel görseller mevcut you tube da onlarla çalışabilirsin ilk olarak. bu bahsettiğim mojo ve quick looks gibi plug inlerde de kendin oynama yapabilirsin. ben mojo ve quick looks kullandım, renklere göz atabilirsin imzamdan.

filmleriniz için müzikler

Son Kısalarımız: tesir Kader Eris
Kısa filmlerimiz, ücretsiz müzikler ve kendin yap videoları

 
Gönderildi : 12/10/2013 1:54 pm
(@anilkaya)
Gönderi: 12
Başlığı açan
 

Mojo nun renk tonlamasını begeniyorum yanında colorista yı kullanmak tamamlayıcı oluyor ama benim bilmeyi istediğim winde daha gelişmiş renklere tek tek canlılık verebileceğim bir eklenti yada yazılım varmıdır colorista ve tiffen yeterli değil mesela macteki davinci resolve gibi bişi lazım. Sizin çalışmanızıda izledim iyi olmuş yalnız maviye çok fazla tonlamışınız benim görüşüm.

 
Gönderildi : 12/10/2013 2:31 pm
(@fulgura)
Gönderi: 0
 

Program işi yapış biçiminizi belirler. Bunun dışında renk renktir. Sadece Premiere ya da AE'Nin kendi iç ayarlarıyla da aynı renkleri elde edebilirsiniz. Kullanacağınız uygulama size bu konuda yardımcı olur. Birçok kişi Premiere ve 3-way color corrector ile çok güzel sonuçlar yaratıyor. Renk düzenleme programı yerine önce scope kullanımı ardından da renk teorisi, uyumlar vb ile ilgili bazı şeyler okuyup öğrenerek bu konuda gözünü geliştirmeniz sonucu daha çok etkileyecektir. Sonuçta, kafanızda ulaşmayı amaçladığınız bir hedef olmalı. Rengin ya da renklendirmenin içerik ile olan ilişkisini doğru kurmanız gerekli. Bunlar olmayınca programlar bir tür Instagram'a dönüşürler. Cep telefonları ile de çekim yapıp stok bazı efektler ile güzel gözüken şeyler elde etmek mümkün. Moods ya da Magic Bullet bu türden yazılımlar aslında.

YAzılım olarak profesyonel kıvamda Davinci Resolve'u deneyebilirsiniz. Bunun dışında Premiere bazlı olarak Colorista II ve Color Finesse en iyileridir. Her birinin kendince artıları ve eksileri var. Ben Color Fİnesse'i en verimli kullandığımı düşünüyorum ama birçok kişi Colorista'dan yanadır. Colorista'da power mask seçenekleri var ve bunlar CF'de yok. CF ise çekim anından başlayan süreci sonuna kadar aynı gözle getirme konusunda çok iyi ve monitörleri çok iyi. Dediğim gibi öncelikle scope kullanımını öğrenmeniz gerekli ki renk işine geçebilelim.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 12/10/2013 2:48 pm
(@anilkaya)
Gönderi: 12
Başlığı açan
 

Mantık zaten aynıdır bunları biliyorum önemli olan elindekini en iyi kullana bilmektir o daha iyi bu daha iyi diye birşey olamaz yalnız sana sundukları farklıdır birinle 5dkda yapacagın seyı diğerinle 1 dk da daha iyi şekilde yapabilirsin.Renk bilgisi olmadan renk düzenlemek demek ucurumdan denize atlamak demek ruzgarın etkısıyle ya suya dusersın yada kayalara carparsın o ruzgarın siddeti senin renk bilginin şiddetiyle ters orantıdadır.
Dediklerinize katılıyorum ''scope kullanımı'' dediniz bunu biraz açarmısınız?

 
Gönderildi : 12/10/2013 3:24 pm
(@fulgura)
Gönderi: 0
 

Sadece gözüne güvenmek yerine sana renk, ışık vb diğer çok sayıda veriyi teknik göstergeler şeklinde sunan grafikleri okumayı öğrenmeyi kastettim. Çekim yaparken ya Magic Lantern ya da OnLocation gibi yazılımlarla grüntüyü analiz ederiz. Aynısını CC işlemi yaparken de yapmamız gerekli. Kullanılan programın scopeları olmalı kısacası ve sen de bunların nasıl kullanılacağını bilmelisin.

Br fikir verebilir: http://www.tek.com/how/art-color-grading-scopes

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 12/10/2013 4:46 pm
Paylaş: