Kısa film çekeceğim. Çekimler bittiğinde elimde bir çok video olacak.
Color Correction bu videolar montajlandıktan sonra mı yapılır yoksa her video için her sahne için ayrı bir Color Correction ayarı mı gereklidir. After effect magic bullet film looks kulllanmayı düşünüyorum.Birde bazı filmlerde görüyorum dış çekimlerin görüntüsü farklı iç çekimlerin görüntüsü renk tonlaması farklı.
bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler 🙂
Her videoya ayrı ayrı c.c. işkence be eziyettir. Kurgunun kabası yani kesme biçme ses ekleme kısmı bittikten sonra color correction yaparsınız. Yada filmin 3te birlik kısmını tamamladınız oraya bi c.c. yaparsınız. Ama tüm videolarak c.c. yapmak cok sacma.
Kiralık 550d + 2 lens + 2 tripot + 3 yedek batarya sadece 50 lira
Detaylar http://www.filmfabrikasi.com/forum/viewtopic.php?t=8806" onclick="window.open(this.href);return false;
Montaj için seçtiğiniz kliplere tek tek CC yapmanız gerekli.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
Fulguraya katılıyorum.Tek tek cc yapmak en doğrusu.Çünkü özellikle amatör yapımlarda her planın rengi farklı olur.Bunun dışında kontrastı, beyaz dengesi bile farklıdır.Eğer bir film yapımından bahsediyorsak gerekirse uğraşmamız lazım.Tabi en sonda yeniden ccye sokmak lazım.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi - Sinema ve Televizyon
Bizim Ekip Yapım Prodüksiyon / Trt Haber
ONUR KURNAZ
[email protected]
KEşke bunu önce okusaydım. Kurguyu sahnelere bölerek yaptım. Her sahne için CC yaparım diyordum ama şimdi her klip için uğraşmam gerektiğini okudum. Kliplere yapmak bana da mantıklı geliyor doğrusu.
Premiere
kaba kurgu>ince kurgu>finalize>After Effects'e gönderme (dynamic link)>renk uygulama>final çıktı. (AE ve PR'de.)
*our AC-130 in the air
Ben openshot ve blender da çalışacağım. AE kullandım bir süre ama blender işe yaradığı sürece tercihim olacak. Openshot kurgu, blender renk düzenleme. Kendimce her planı veya klibi değil ama sahneyi renk düzenlemesinden geçirmeyi düşünüyorum. Zaten az sahne var projede.
Üstteki iki yorumda yazanları denemedim. Ben kendi filmimi çektiğimde adjustment layerlarla sahnenin genel tonlamasını ayarlamıştım. Kısa sahneler arasındaki renk farklılığını da teker teker elle gidermiştim. Akıcı bir görüntü oluşmuştu yani. Pek fazla da zorlanmamıştım.
tek tek yapmak bence de mantıklı. Işık eğer dikkat edilmediyse iki plan arasında bile farklı olabiliyor. Tabi bu ne kadar dikkatli ve tecrübeli okunmasıyla alakalı. Bence tüm filme tek bir renk hakim olmalı o yüzden oynarken çok uçuk farklılıklar olmamasına dikkat edilmeli.
Yurtdışında çektiğim belgesel için color correction üzerine araştırma yapıyordum. İki farklı marka kameradan çekilmiş ve renkleri birbirinden farklı görüntülerim var. Color Correction için tavsiyelere ihtiyacım var.
Yurtdışında çektiğim belgesel için color correction üzerine araştırma yapıyordum. İki farklı marka kameradan çekilmiş ve renkleri birbirinden farklı görüntülerim var. Color Correction için tavsiyelere ihtiyacım var.
Önce beyaz ayarı başta olmak üzere ikisini olabildiğince eşitleyip düz bir renklendirme yapın. Yani ikisinde de beyaz, siyah, mavi, kırmızı ve yeşil olabildiğince eşit olmalıdır. EĞer çekimde renk skalası kullandıysanız bu çok işe yarar. Eşitleme tam olmaz ama yakın bile olsa işinizi görür. Sonra bu eşitlenen görüntülere daha karakteristik bir renk atılır. Bu da farkların olabildiğince yok olmasına yol açar. En garanti olanı siyah-beyaz yapmak ama bu artık her film için olmaz. O nedenle önce yakınlaştırıp sonra beraber bir noktaya çekmek en doğrusu. Elbette h.264 ile bunlar daha da zor olacak ama çekimler prores ya da raw ise işiniz çok daha kolay.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
Her kliplere ince ayar tabi ki olmalı ama çoğu CC programında olan bir özellik olan gruplama işlevi sayesinde önce Color Correction işlemi ayrı ayrı kliplere uygulanmalı, daha sonrasında ise benzer sahne sekanslar için gruplama ile toptan bir renk atma (Color Grading kısmı) ve doğacak ufak farklar için yine bunun sonrasında yine ince ayarla son haline oturtma genel olarak yurtdışında kullanılan yöntem oluyor.
Bir de teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık dailies denilen günlük çekim malları üzerinde de renk düzenleme yapılmakta. Yani illa cc için kurgu sonrasını bekleme devri kapanıyor. Henüz ben Türkiye'de uygulandığını görmedim ama DaVinci 2 sürümdür bu özellik için çeşitli işlevler sunuyor zira SpeedGrade de öyle. Baselight'ın da yine Baselight Dailies adında bu işlevde bir yazılım geliştirdiğini biliyorum. Baselight özellikle bu işin çok peşine düşmüş durumda. Avid ve FCP pluginleriyle de kurgu esnasında grading yapılabilmekte ve çıkılan AAF ve XML ile birlikte bu ayarlar Baselight programına taşınabilmekte.