Güzel sadece ten renginden emin olamadım, ama iş görür bir kamera olduğu çok belli. Bir de çekim anında beyaz ayarında bir sıkıntı var sanırım. Biraz magenta fazla geldi gözüme. Renk düzenlemesini premiere'de yapıyorsan Premiere'in yeni versiyonunda selective color gelişmiş diyorlar, geçende bir video izledim bulunca koyarım. Ten rengini seçip direkt müdahale edebilme olanağın gelişmiş oluyor bu durumda.
edit:
evet çekerken beyaz ayarına bakmamışım çok hızlıca bir boşlukta metobones geçince elime lens takıp çektim hemen. bu sefer baya uğraştım ten rengi tam oturmuyor. magic bullet'in bi tek cosmo'sunu seviyordum o da tespit edemedi ten rengini. normalde işe yarıyor. bu sefer waveformdan yaptım şu an size nasıl görünüyor bilmiyorum. hala pc'nin kalibrasyonunu yapamadım 🙂 şu ana kadar iyi iyi gidiyor farklı koşullarda bir şeyler daha çekip farklı renkler deniycem bakalım ne sonuçlar verecek.
Böyle durumlarda en baba hileyi devreye sokmak lazım. Baktın renk bir türlü kurtulmuyor. Maskeleyip, gamayı ve saturationu düşür, gaini patlama sınırına al High light'ı da bir iki stop aşağı çek videodaki sarı ve magentadan büyük oranda kurtulursun gibime geliyor.
Çekim esnasında WB'ye dikkat etmek daha kestirme olur tabi:)
Bu arada doygun renklerde detay kaybı görünmüyor yahu. Bu kameraya iyiden iyiye ısınmaya başladım ben.
Ben hem fps sorunu hem de pozlama sorunu görüyorum. 120fps mi bu? Sadece TV ekranı değil, sol boşlukta da hafif dalgalanma var. 96 ya da 100 fps ayarı yok mu kameranın? Bence onları da dene. 120 fps zaten 30 fps'nin çarpanlanmış hali olunca 25 çekeceğin yerde 30 çekmiş gibi oluyorsun. Bence dış mekan ve gündüz ortamı dışında 120'yi pek kullanma. Varsa 100 idealdir.
Ben yanlış görmüyorsam aslında kızın yüzünde doku oluşturmaya çok müsait çiller ya da hafif bir doku görünüm var. Çilli insanları color yaparken elinde daha çok veri vardır ve bunu kullanman beklenir. Ben de çok beğeniyorum yüzünde doku olan insanları. Burada netlik kaybının olmadığı yerlerde de ayrıntılar yok olmuş gibi geldi. 1:00'dan itibaren daha güzeldi. Kızın kafasının arkası dönükken yandan bir an hatlar göründü ama yüzü dönünce sanki pozlama hatası gibi yine yok oldular. Kız bize bakarken yüzündeki dokuyu göremiyoruz. Bence bu noktaya dikkat ederek biraz daha uğraşabilirsin. 8 bitin sınırları bariz. 1. dak itibarıyla solda renkler dansetmekte.
Aslında bu kameranın daha keskin olmasını bekliyordum. Yani en az GH4 kadardır diye düşünmüştüm.
Eline sağlık.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
Saçta sarının onlarca tonunu yakalamışken yüzdeki tonu bulamamak, kayıt veya renk atma aşamasında garip değil mi? Renk doğrulama konusunda logun verdiği bir yetersizlik mi var yoksa, belki pozlama kaynaklı? Yoksa makyaj - ışık uyumsuzluğu mu? İlginç geldi bana.
Sony'nin kameralarında şu ana kadar bana hep dikkat çekici geldi bu "yüz" meselesi. Bütün karşılaştırmalarda yüz tonlarında tuhaf bir rengi var gibi gelmişti bana hep. Log'dan da kaynaklı olabilir. Kırmızıyı biraz fazla baskılıyor gibi geliyordu bana, ama alışık olmamaktan kaynaklı da olabilir. Neticede yüze vectorscope'taki skin tone indicator'ı dikkate alarak özel muamele çekmek gerek sanki. (Bu her kamera için geçerli tabi.)
Bu videonun ham halini bana atar mısın JeanG, bir bakayım merak ettim.
Örneğin bakın burada Philip Bloom'un yüzü sarılık olmuş gibi düzeltmeden önce:
Biraz araştırdım diyor ki mesela bu abi sony kameralarda skin softener açık onu kapatmak lazım:
wetransferden bi parçasını atıyorum kezzap. bugün iş yerinde burada paylaştığım videoya baktım ve yine aşırı doygun görünüyor. oradaki 3 4 bilgisayarda baktım. şu monitör kalibrasyonunu bi şekilde yapmam lazım. şu an benim laptopta video tam kararında duruyor ama muhtemelen size çok doygun görünüyor.
fulgura bilinçli olarak 120 fps çektim. pal'da 100'e düşüyor ama şu an her şeyini deniyorum makinenin. 1.00 dan sonra beyaz ayarı dışında bir sıkıntı yok çekerken tam o noktaya göre pozlayıp netlemiştim. dediğine katılıyorum keskinliği şu ana dek ben de yeterli bulmadım. sadece zeiss 35mm 1.4 taktığımda çok keskin sonuç aldım orada da yanımda hızlı kart yoktu. video çekemedim. bu videoda sigma 35 1.4 var ben bu lensten alıcam büyük ihtimal. bir de m31 lut keskinlikten baya yiyor ama yine de şu an yeterince keskin değil.
Baktım yüzü seçmek ve biraz pozlamayı düşürmek gerekiyor detayları çıkarmak için ama 8-bitin sınırlarıyla biraz zor oluyor seçim ve oynama.
Ama maskelemeyle falan halledilebilir.