Forum

Menajerlik?

19 Gönderi
4 Üyeler
1 Reactions
2,301 Görüntüleme
(@cem123)
Gönderi: 0
 
Gönderen: @hasbatur
Gönderen: @muhx4ammed

@hasbatur ... Ben sadece alternatiflerden biri mantıklı mı diye sordum,bu üslubunuz nedir?

Ben de seni ciddiye alıp alternatiflerin ne kadar akılcı olup olmadığını açıklamaya çalıştım. Başkaları da aynı şekilde uzun uzun anlattı. Ama tüm bu enerji ve emek harcanarak yazılanlardan sonra kalkıp da "Kendi filmlerimi çekip kendim mi oynamalıyım?" gibi bir sonuca varırsanız, bizim yazdığımız onca şeyle dalga geçiyorsunuz gibi bir sonuç çıkar ortaya. Kendi filmlerini her zaman çekebilirsin, herkes için geçerlidir bu. Ama bizim yaptığımız açıklamaların karşılığı da bu değil.

Ben buraya yazdığım her şeyi dönüp dönüp birkaç defa düzeltiyorum, yanlış anlamalar ya da hatalı bir ifade ya da bir yazım hatası var mı diye göz atıyorum. Sen de böyle yapsaydın öyle bir yorumun insanların emeklerine saygısızlık içerdiğini anlardın. Biz ne anlatmışız, sen ne sonuca varmışsın? Biz boş konuşmuş, boş yazmışız yani.

Bu arada; üniversite bitirerek üniversite mezunu olunmayacağı gibi oyunculuk kurslarına giderek de oyuncu olunmaz. Eğitim biçimle ilgili bir şeydir, özle değil. Özünü kendin besleyeceksin ki eğitimle buna biçim ve işlerlik kazandırabilesin. Tüm sanat dallarının temeli kendi özünü beslemekten geçer. Başka türlüsü ancak konu mankeni olmanı sağlar.

Şimdi şöyle bir şey var yalnız, üniversite bitirerek tabii ki üniversite mezunu olunur, yoksa nasıl olunur ki üniversite mezunu? Üniversite bitiren herkes mezundur, teknik olarak da yasal olarak da mezundur. Yeterli midir diye soracak olursak, ciddi bir tartışma tabii ki; özellikle ülkemizdeki eğitim sisteminin kalitesi ortada. Muhakkak oyunculuk kursuna giderek de oyuncu olunmaz, ona da bir itirazım yok, bu ülkenin en sevilen, en başarılı oyuncuları alaylı insanlar; ancak eğitim her zaman önemli. Özellikle sanat olmayan, teknisyenlik işlerinde (kameramanlık gibi), okullu insanla alaylı insan arasında dağlar kadar fark var piyasada.

 
Gönderildi : 02/05/2021 10:12 pm
(@cem123)
Gönderi: 0
 
Gönderen: @muhx4ammed

@cem123 haklısınız hocam,hayal kurmak önemli ancak gerçekleri unutmamakta bir o kadar önemli.Peki sizce o aradan çıkan 1 kişinin farkı nedir diğer insanlardan?Şansı mıYetenekli,azimliydi diyorsunuz.Öyle çok insan var

Aslında bu soruya en iyi cevabı aradan çıkan kişi vermeli, daha doğrusu verebilir. Ancak o da ne kadar dürüst ve samimi olurdu bilemeyiz. Nitekim sayısız başarılı insanın sayısız başarı öyküsünü biliyoruz, ne kadar işimize yarıyor, ne kadar ilham veriyor bize? Maalesef hiç. Herkesin hikayesi farklı, kimsenin bir formülü de yok bence. Kimisi şanslı, kimisi yetenekli, kimisi doğru zamanda doğru yerde bulunuyor, kimisi de sadece çok ısrarcı ve çalışkan. En belirgin fark, aradan çıkan kişinin yaptığı en değişik şey sanırım sürüden ayrılmak oluyor. Biraz hayal gücü, biraz yaratıcılık, biraz sanatsallık gerekiyor. Benim gördüğüm sorun, eğitimli alaylı fark etmez, herkesin kripto para alıp satar gibi kolay yoldan, ter dökmeden kariyer yapmaya çalışmasından kaynaklanıyor. Kimse risk almak, elini taşın altına koymak istemiyor. Bunları kendime de söylüyorum bu arada.

 
Gönderildi : 02/05/2021 10:20 pm
(@cem123)
Gönderi: 0
 

Önermeni hem eleştiriyorum hem de senin söylemek istediğin şeyi söylüyorum çünkü kurduğun cümlenin yarısına katılıyorum, yarısına katılmıyorum. Demek istediğim, her ehliyet alan şofördür (teknik ve yasal olarak), ancak her ehliyeti olan "iyi" şoför olmak zorunda değildir.

Bir insanın sinemacı ya da oyuncu olması için illa spesifik olarak bu alanların eğitimini almış olması gerekmez, alsa da yeterli olmayacaktır muhtemelen, ancak bir eğitim almalı; bir disiplini elde etmeli. Mühendislik olur, mimarlık olur, her meslek, her eğitim sanatı öyle ya da böyle besler değil mi?

Ben alaylı insanların başarılı olmalarını anlıyorum, tecrübe ve pişmek önemli çünkü, ancak alaylı yetişmenin insanın kumaşını da çok fazla değerlendirmediği kanaatindeyim. Kendini geliştirme konusu da çok tartışmaya açık, dağdaki çoban nasıl kendini geliştirecek? 🙂 Hani, imkansızı başaran vardır ama istisnalar kaideyi bozmaz, coğrafya gerçekten de kader.

 
Gönderildi : 03/05/2021 10:46 am
(@cem123)
Gönderi: 0
 

Yahu söylediklerine katılmamak mümkün değil, klavyenin azizliğine uğradın. Nitelik/nicelik kavramlarını son yazında cümlelerine koydun sadece, ondan önce koymadığın için "üniversite mezunu olan üniversite bitirmiş sayılmaz" gibi bir yazımsal mantık hatası çıkıyordu yazdıklarından, bunu düzeltmek istedim sadece. 

 
Gönderildi : 04/05/2021 3:01 pm
Sayfa 2 / 2
Paylaş: