Esasen film projelerinde soundtrack olarak kullanmak için (bununla sınırlı olmamak üzere) Türkiye kökenli müzik ve müzisyenler aramaktayım. Aranızda bu türden grup ya da bireysel müzisyen bilen ve önerebilecek varsa bu başlık altında toplarsak ve bunları dinlersek bundan sonraki projelerimizde sağdan soldan mp3 bulup telifle uğraşmak yerine bir Türk grubu ya da sanatçısını da kısmen tanıtmış ve beraber gelişme sağlamış oluruz. Burada amaç özellikle maddi talepte bulunmayan projelere yine maddi talepte bulunmayan müzik kaynakları oluşturmak. Özellikle dinlediğiniz ve önereceğiniz isimler öncelikli olursa daha yerinde olur.
Teşekkürler.
Düzeltme: Yazım hatası.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
http://www.filmfabrikasi.com/forum/viewtopic.php?f=82&t=11990 " onclick="window.open(this.href);return false;"
paylaşmıştım kendi bestelerimi eğer ihtiyaç olursa kullanılabilir. Paylaştıklarım bu kadar şu anda, eklemeler yapacağım.
Katkılar için teşekkürler. Bu arada durumu biraz daha netleştirmek için bir açıklama yapayım:
Hem pek aşina olmadığım bir ortama girmek hem de biraz çalışma yapmak amacıyla Sydney'de bir underground müzik dergisine kısa bir ilan vermiştim ve istekli gruplara haftada 1 saati ücretsiz olmak üzere video klip hazırlamayı vaadetmiştim. Aynı yerlere ilan verenler amatör/öğrenci videograflar oluyorlar ve genelde 200 dolar gibi rakamlara klip çekmeyi vaadediyorlar. Ben ise biraz kurnazlık yapıp ilk saati ücretsiz, daha sonraki her saat için de sembolik bir ücret talep etmiştim. Bu sayede 2 DSLR ile 3 grubun performans kaydını aldım ve beraber çalışma yaptık. Bu arada farkettim ki bu amatör/bağımsız dünyada aslında cevherler yatıyor. Film/Sİnema bölümlerinde proje çeken çok sayıda öğrenci de bu piyasadan faydalanıp hem kendi çalışmalarını zenginleştiriyorlar hem de o isimlerin biraz da olsa duyulmasını sağlıyorlar. Bugün bir vimeo videosu izleyin, insanların çoğu kez sorduğu soru şarkının kime ait olduğudur. Önümüzdeki yıllarda ortaya çıkarmaya çalıştığım bazı projeler var. Amacım hem bunlara bu türden adaylar bulmak hem de benzeri bir süreç başlatarak aynı amaca yönelik çalışan diğer arkadaşlara da yol göstermek.
Şu ana dek internet üzerinden kendi projelerimiz için örnek müzik hazırlayan 2 kişi ile sözlü olarak ilke anlaşması yaptık. Yani önümüzdeki 2-3 yıl içinde ortaya çıkacak bir uzun metraj için hatta bizzat jenerik müziği olacak şeyleri bulup kendimize bağladık ve bu bizim için iç rahatlatıcı birşey. İsteğimiz bu tanıma uyan sanatçıların birarada toplanması. Bu arada kastımız sadece Türkiye kökenli gruplar.
Bu kadar uzun yazmamın bir nedeni var: Burada tanımını yaptığım şey aslında filme arkadan eşlik eden enstrümental "film müziği" değil. Onları zaten takip ediyorum. Burada daha çok kendine ait bir adı ve çalışmaları ve hatta tarzı olan ve sözlü/solistli türden müzik ve müzisyenleri kastediyorum. Ben Türk indie dünyasını tanımıyorum. Yeni çıkan isimleri arayıp bulabilsem de kendi işlerim arasında bunları tek tek izleyecek zamanım elbette yok. Burada beklediğim sizlerin bildiği ya da tanık olduğu grupların bir arada toplanması.
Şu anda dek bu tanıma giren ve izlenebilecek/izlenmeye değer olduğunu sandığım sanatçıları aşağıda veriyorum. Bunları tam anlamıyla dinlemiş değilim ama sizlerin de yorum ve katkılarını bekliyorum.
Alıntıdır.
Kaynak: http://www.hafifmuzik.org/haber/bunlar-da-bizim-indieler/ " onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
123
Eski Dandadadan üyelerinin kurduğu yeni bir grup. 123, Aksel isimli bir konsept albüm (Hip Productions’dan yayımlandı) çıkardı. Geçen yıl içinde dinlediğim en iyi yerli şeylerden biriydi.
Dünya çapında müzik yapan dört müzisyen. İyi grup müziği, taklit değil, zorlama değil. Ruhu var. myspace.com/123fromistanbul
Proudpilot
Eski Rolling Stone Türkiye kadrosundan Pınar Üzeltüzenci ve kardeşi Ekin, davulda da Kaan Akay. Peyote Müzik’ten yayımlanan “Monsters Exist” isimli albümleri yıl içinde yayımlandı. Sert endüstriyel ritimler, baslar, sayıklama misali sözler, sıra dışı klavye tonları. Seviyorum bu grubu. Sahne enerjileri de çok iyi. myspace.com/proudpilot
Kim Ki O
Ekin Sanaç ve Berna Göl’den oluşan Kim Ki O’nun kendine has, aynı zamanda da pop bir tarzı var. Yıl içinde yine indie alemlerin sevilen ismi Jens Lekman ile İskandinavya turnesine çıktılar. Dinlemelisiniz. myspace.com/kimkio
Softa
Punk, hem de Türkçe. Hem de gayet güzel. Son Roxy Müzik günler birincisi Softa çok eğlenceli. Punk denen şeyin sınırlarını aşıp kendine has bir müzik anlayışı yaratmış. Yakında isimlerinden bahsedildiğini duyacaksınız. Vokalde Ece Öney çok iyi. myspace.com/thesofta
The Revolters
“Future Obscure” isimli albümleri yeni piyasaya çıktı. Punk tarzına yakınlar.
Başarılı bir garaj sound’u yakalamışlar. Yolları açık. Öğrendiğime göre
albümleri D&R’da en çok satanlar arasındaymış. myspace.com/therevolters
Post Dial
Endüstriyel dans müziği ya da onun gibi bir şey.
Electro punk da diyebilirsiniz. Bayağı sağlam, dans edilecek, coşup dağıtılacak kafalar. myspace.com/postdial
Ayyuka
Kendine has bir rock grubu Ayyuka. 2007 tarihli “Ayyuka” isimli bir albümleri mevcut, tavsiye ederim. Daldan dala konan yerel melodileri çok güzel devşirip modern bir hale getirmeyi başaran bir ekip. myspace.com/ayyuka
Dinar Bandosu
Çok özel bir grup. Eski Türk filmlerinin tüm müziklerini karıştırıp tek bir tarz elde etmek gibi. “Saykodelik Kır Düğünü” isimli şarkıyı dinleyin neye benzediği hakkında bir fikriniz olur. 2007’de yayımladıkları ilk albümleri “Saykodelikdeşik”in ardından şu anda ikinci albümlerini hazırlıyorlar. Merakla bekliyorum. myspace.com/httpwwwmyspacecomdinarbandosu
Kafabindünya
Çok deneysel, insanı bulunduğu yerden başka diyarlara taşıyan uyumlu bir grup müziği yapıyorlar. Mogwai ya da Explosions in the Sky dinlemiş kadar oluyorum. Zaten Mogwai 2006’da Türkiye’ye geldiğinde ön grup olmuşlardı. myspace.com/kafabindunya
DDR
Gayet deneysel takılan, kimseyi umursamayan bir grup. 2008’deki Animal Collective İstanbul konserinden önce onlar çalmıştı. “3-4 sağlam hayranımız var, bize yeter” diyen, çok değişik kafada tipler. Ben seviyorum.
16 Ocak’ta Peyote’de konserleri var. Fırsattır. myspace.com/dogualmanya
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
aga, inşallah aradığını bulursun 🙂
aga, inşallah aradığını bulursun 🙂
Ben bulmayayım. Beraber bulalım, sen de filminde kullan.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
inşallah.
şu linkini gönderdiğin bağımsızları dinlemeye başladım bakalım, belki denk gelir, karamanda da vardır böyleleri belki, zor bi ihtimal gibi ama 🙂
kafabindünya'nın ilk halleri muhteşemdir, sonradan Replikas'ın da etkileriyle inanılmaz dağıttılar ancak üyeleri inanılmaz yetenekli elemanlar. Eğer dağılmadılarsa onlarla bağlantıya geçmekte yarar var.
Onun dışında zamanında Düş Macunu diye bir grup dinlemiştim, bende yer etmişlerdi, sevmiştim müziklerini, ancak son 2 3 yıldır çok kopuğum piyasadan dolayısıyla hep uçtu gitti isimler.
Az daha ünlülerden Gevende mutlaka takibe alınmalı derim, onlar bu konuda çok sıkıntı çekmiyorlardır ancak filmler için düşünülebilir.
B yüzü adlı kuruluşla bağlantıya geçersen forumun da eski üyelerinden Hemi artık kendini tamamen bu işe adadı zaten, ondan çok fazla gruba gerek isim olarak gerek de bağlantı olarak direkt ulaşabilirsin. O da zaten bir sürü klip hazırlıyor bu tür yerli ve yabancı gruplara.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
http://www.myspace.com/sverses " onclick="window.open(this.href);return false; al kullan ücretsiz..
Film ve reklam müzikleri için iletişime geçebilirsiniz 😉
http://www.vehbicanuyaroglu.com.tr " onclick="window.open(this.href);return false;
http://soundcloud.com/evasoundtrackproject/sets/e-v-a-soundtrack-project-1 " onclick="window.open(this.href);return false;
http://soundcloud.com/0vertigo " onclick="window.open(this.href);return false;
Bizim de böyle bir grubumuz var. Ama konser grubu değil, sadece şarkılar yapıp, kaydedip yayınlıyoruz. Senin yazdığın isimlere göre hayli amatör kalıyoruz , o yüzden ilgini çeker mi bilmiyorum.
İlginiz için teşekkürler. Bu grupların müziklerinden ilgimizi çekebilecek olanları indirdim ve bir derleme haline getirdim. Hala da arada bir bakıyorum. 2013 yazında Ankara'da yapılacak bir toplantıda bunları ortaya koyup diğer proje katılımcıları ile seçim yapmayı planlıyoruz. Herşey yolunda giderse uzun metraja giden bir yerli projede olabildiğince yerli amatör müzisyenin de kullanılacağı bir proje olması arzusundayız. Karşınıza çıkan başka benzeri gruplar olursa lütfen bildirin. Kişisel niyetim filmin yanında bir de tam bir sountrackin ortaya çıkması. Böylece sadece film değil müzik kısmı da orijinal olmuş olacak.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
Soundcloud'u incelemenizi tavsiye ederim. Çok değişik müzisyenler var. Birkaç tane de yazayım.
http://soundcloud.com/halimdenkonananlar/ " onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
http://soundcloud.com/kolsuz-kahraman-wang-yu/ " onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
http://soundcloud.com/irfanulusoy/ " onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
http://soundcloud.com/hashasiler " onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
http://soundcloud.com/hacibisaniye " onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
http://soundcloud.com/hayvanlaralemi " onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
İlginiz için teşekkürler. Bu grupların müziklerinden ilgimizi çekebilecek olanları indirdim ve bir derleme haline getirdim. Hala da arada bir bakıyorum. 2013 yazında Ankara'da yapılacak bir toplantıda bunları ortaya koyup diğer proje katılımcıları ile seçim yapmayı planlıyoruz. Herşey yolunda giderse uzun metraja giden bir yerli projede olabildiğince yerli amatör müzisyenin de kullanılacağı bir proje olması arzusundayız. Karşınıza çıkan başka benzeri gruplar olursa lütfen bildirin. Kişisel niyetim filmin yanında bir de tam bir sountrackin ortaya çıkması. Böylece sadece film değil müzik kısmı da orijinal olmuş olacak.
benim müziklere de bak ha Fulgura es geçme 🙂 ben de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
http://www.filmfabrikasi.com/forum/viewtopic.php?f=82&t=11990 " onclick="window.open(this.href);return false;