Forum

Fujinon F Lensler mi Samyang T Cine Lens Mi ?

8 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
523 Görüntüleme
(@oguzhankadioglu)
Gönderiler: 7
Konu başlatıcı
 

Fujifilm X-T4 kamera için Fujinin kendi f değerli lensleri ile Samyang'ın sinema lensi olarak üretilen T değerine sahip video lensleri arasında önceliğiniz hangisi olurdu ? Dönüştürücüye ihtiyaç duymadan direk fujinin kendi lenslerini mi kullanmalıyım yoksa Samyang cine lensler ile mi devam etmeliyim ? Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler. 

 
Gönderildi : 11/10/2022 2:04 am
(@kezzap)
Gönderiler: 0
Admin
 

Samyang lensleri manuel kullanacaksınız. Netleme diyafram vs. Hepsi manuel olacak.
Bu sizin için dezavantaj oluşturur mu?
Fujinon lens dediğiniz hangi lens o da var? 

 
Gönderildi : 11/10/2022 9:25 pm
(@oguzhankadioglu)
Gönderiler: 7
Konu başlatıcı
 

Manuel olması tercihimdir zaten. Fujinon 23mm f1.4 ile samyang 24 mm T 1.5 arasında kararsız kaldım. Sinematik görüntü elde etmek için sizce hangisi daha iyidir? 

Bu ileti 2 yıl önce tarafından oguzhankadioglu tarihinde düzenlendi
 
Gönderildi : 11/10/2022 10:25 pm
(@zafergazi22)
Gönderiler: 13
 

Cevap yazınızda gizli zaten. Sinema lenslerinin diyafram açıklığı T ile başlar, bu durumda sizin de haliyle Samyang'ı tercih etmeniz gerekiyor. Benim lens setim tamamen Samyang'lardan oluşuyor ve çok da memnunum. Sinema görselliği ile benzeşen güzel sonuçlar alıyorum.

 
Gönderildi : 12/10/2022 1:37 am
(@kezzap)
Gönderiler: 0
Admin
 
Gönderen: @oguzhankadioglu

Manuel olması tercihimdir zaten. Fujinon 23mm f1.4 ile samyang 24 mm T 1.5 arasında kararsız kaldım. Sinematik görüntü elde etmek için sizce hangisi daha iyidir? 

Bu düzeydeki sinema lensleri aslında gerçek anlamda sinema lensleri değiller. Gerçek sinema lenslerine paramız yetmez. Bunlar samyang'ın klasik lenslerini sinema lensi görünümüne getirdiği "çakma" sinema lensleri. 

Sinema lenslerinin optik avantajlarına ve üstünlüklerine sahip değiller fakat kullanımdaki özelliklerini taklit ediyorlar. Ne gibi? Örneğin fokus ringlerinin follow focuslarda çalışmasını kolaylaştıracak şekilde dışlilerden oluşması. Ya da farklı odak uzunluğundaki lenslerin fokus halkalarının aynı yerde olması. Bu durumda follow focus ile kullandığınızda 24mm'yi çıkartıp 85mm samyang lensi taktiğinızda, follow focus'un pozisyonunu yeniden ayarlamak zorunda kalmıyorsunuz. Buna benzer farklı lensler arasında kullanım kolaylığı sağlayacak şeyler.

Ben samyang lens kullanıyorum, manuel lens kullanmamın kendimce bir sebebi var. Manuel lensler, yarın öbür gün kamera değiştirdiğinizde elektronik bir adaptor mekanizmasına ihtiyaç duymayan adaptörlerle de yeni kameranıza uygun hale getirilebiliyor. (gerçi belli lenslere adapte edilemeyen kameralar da var ama en azından daha fazla esneklik var)

Bu düzeyde herkesin düştüğü bir tuzak var, bu lenslerden hangisini alırsanız alın, iki lens arasındaki fark gece ile gündüz gibi olmaz. Birbirlerine yakın fiyatlardaki lensler ki burada +-500 dolarlık bir yakınlığa kadar çıkabiliriz diye düşünüyorum, birbirlerinden çok farklı değiller. Bu bundan daha sinematik falan gibi laflara geldiğimizde bu çok daha büyük bir kandırmaca, sinematiklik öyle lensle kolay kolay değişecek bir şey değil. Lensle değişmesini istediğinizde o fiyat farkı çok daha fazla oluyor emin olun bana.

Özetle sorunuzun cevabı bence nasıl işler çekeceğinizde yatıyor. Manuel lens sizi yavaşlatır. (odaklama diyafram değişimi vs.) Eğer daha aktüel işler çekecekseniz ve otomatik fokus kullanacaksanız fuji almakta fayda var. Samyang daha iyidir diye bir şey söyleyemem. Dediğim gibi tamamen kullanım kolaylığı açısından karar verebiliriz. Optik olarak da youtube videolarını açıp iki lensin birbirinden farkını anlamaya çalışın. Eğer sizi çok etkileyecek ölçüde bir fark görebilirseniz, hoşunuza gideni alın.   

Bu ileti 2 yıl önce 2 defa tarafından KEzzAP tarihinde düzenlendi
 
Gönderildi : 12/10/2022 6:13 pm
(@oguzhankadioglu)
Gönderiler: 7
Konu başlatıcı
 

@kezzap  Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim hocam. Son derece açıklayıcı oldu benim için.

 
Gönderildi : 13/10/2022 5:57 pm
(@oguzhankadioglu)
Gönderiler: 7
Konu başlatıcı
 

Aklıma takıldı , Fujinon 24 mm f 1.4 LM WR lenslerine follow focus aparatları takılabiliyor mu ? Yani manuel olarak rig vasıtasıyla follow focus ile birlikte kullanabilir miyim ? Çok amatörce bir soru olabilir kusura bakmayın, ilk defa profesyonel işler yapmak istiyorum. Aklıma takılan bir nokta kalsın istemiyorum. Cevabınız için şimdiden teşekkürler. 

 
Gönderildi : 14/10/2022 6:24 pm
(@kezzap)
Gönderiler: 0
Admin
 

Emin değilim. Dişliler follow focus için uygun olmayabilir, denemeden karar vermek zor.
Follow Focuslar beraberinde lensin etrafına sarabileceğiniz dişlilerle gelir, ama onların da etkili bir şekilde kullanılabileceğinin bir garantisi yok. Denemeden değerlendirmek zor yani. Ama kesinlikle olmaz denilemez.

 
Gönderildi : 15/10/2022 4:54 pm
Paylaş: