arkadaslar linkteki mini mac hemen al fiyatı 800 dolara geliyor.
tabi illa bu iş için mini mac e ihtiyacınız yok. ben kameramanın yelegine cep yaparım saglam koyarım bir tane ufak sony vaio laptop derseniz o ayrı.
bu işin aslı http://www.reel-stream.com/ sitesinin yayınlamış oldugu bir programı laptop yada mini mac e kurup o makinadan aldıgınız usb kablo ile kameranızla kasetsiz kayıt yapıyor ve bunda sıfır kayıpla karsınıza cıkıyor. su mucizevi arayışımız 4:4:4 olayı.
hem kayıpsız dosya tasıma ile montajlarınızda capture daki zaman kabını önlüyorsunuz.
benim hiç bir firma ile anlaşmam yok sadece bilgilendirmek istedim.
almak istedigim kamera panasonic hvx200E + m2 adaptor + minimac beraberinde reel stream.
toplamda 7300 dolar gibi bir masraf söz konusu kaldırabilirsem ne ala. herkese bol filmli günler diliyorum.
İyi de usb'den o kadar kaliteli görüntüyü aktaramazsın ki, heyecanla yanlış mı yazdın yoksa bir karışıklık mı var?
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
USB belirli bir mb aktarabilir saniyede 4:4:4 kayıt ise bu aktarımın oldukça üstündedir:)
firewaredır o.
*our AC-130 in the air
bu fireware degil usb arkadaslar.
buyrun inanmazsanız burdan yakın .
buyrun inanmazsanız burdan yakın .
http://www.reel-stream.com/headline.php?id=103
kanadalı turk arkadasımızın bana yolladıgı mail buyrun.
Reel Stream is a new method of extracting uncompressed High definition
footage from the current HVX200 3-CCD HD camera. The company patches
into the HVX200's CCD block directly, bypassing the panasonic Digital
signal processor, and it instead record the RAW 1080P signal directly
form the CCD's. Because the data has not been processed yet, you
retain its Full quality, a full 2200x1080 image resolution, as well as
2 more stops of dynamic range in the highlights, and full colospace. (
its slightly more than 1920 as the remaining pixels are used for
registration purposes and for setting the "clipping levels").
The advantage is that the resolution is higher because there is no
DVCproHD 1280x1080 Pre-filter, down res before recording to p2 media.
The DVCproHD codec only records 1280x1080 in 1080 modes, and 960x720
in 720P modes. This is to ensure that the lesser pixel count is less
compressed, and retains a higher overall quality.
HYDRA - bypasses all of this and you are left with full quality 1080P.
ITs a Great product that produces fantastic results.
I hope that helps.
-Timur
O fotoğrafı ben de şimdi buldum, ama o girşi fireware değil malesef, ilginçtir.
notrdame ile epey bi siteyi inceledik.
En sonunda bu program için DVX100'e ek parça eklendiğini bulduk yani o usb kapısı normalde yok 2500 dolar karşılığında CCD'den gelen görüntüyü bilgisayara aktaran bir parça takıyorlar.
İlginç ve güzel bir yöntem kamera dahil fiyatı program ile beraber 6000 Dolar.Öğrenci indirimi varmış 500 Dolar.(zeh zeh zeh)
*our AC-130 in the air
arkadaslar ciddimisiniz?! bikerem firewire diye yaziliyor 2cisi firewire larin bir girisi boyledir diger girisi farklidir..bu %100 firewire! benim suanda kullandigim external dvd burner, firewire..ayrica external hard-drive mda firewire ve 2sinide girislerinin bir tarafi boyle!
n/a
Bi tarafı böyle olup diğer tarafı usb olanlarda bulunmakta benim de modemin kablosu aynı bu kafadan diğeri usb.:)
Sitede usb yazmakta.
*our AC-130 in the air
Bi tarafı böyle olup diğer tarafı usb olanlarda bulunmakta benim de modemin kablosu aynı bu kafadan diğeri usb.:)
Sitede usb yazmakta.
ama usb kullanmlari cok buyuk hata! bole cok yavas olur usb 2.0 olsa bile.
n/a
Bence de çok büyük hata, yani görüntünün saniyedeki aktarımını karşılayamayabilir.
*our AC-130 in the air
bu goruntuler usb den ise firewire la ypasalar nasıl olur 😀
4k alıyor daha ne olsun:)
*our AC-130 in the air
aynen..firewire cok hizli...usb 2.0 kullaniyolardir kesin ama okadar bile kesmez..mutlaka firewire gerekir bole islem icin.
n/a