Kurgu montaj için bu notebook'u almayı düşünüyorum. Fiyatı 7.099,00 tl. Bütçe olarak daha fazla zorlamak istemiyorum en fazla 7.300,00 diyeyim hadi. Özellikleri:
Ekran Boyutu:15,6 inç, Ekran Kartı:Nvidia GeForce GTX1650Ti 4GB, Ram:8 GB, Garanti TipiResmi Distribütör Garantili, İşlemci TipiAMD Ryzen 5 İşlemci4600H, Harddisk KapasitesiYok, SSD: M2 NVME 512GB.
Bu özelliklere yakın ve bu fiyat aralığında Monster A5 v15.5.1 15,6 Gaming Laptop ve HP 15-ec0008nt 8BR13EA'e denk geldim sadece aralarından en mantıklısı Asus gibi geldi. Ram'e sonrasında bir 8gb daha takviye yaparım diye düşündüm. Tavsiyesi olan var mı bu konuda? Başka marka notebooklar da olabilir.
Abra v5 i 3500 e letgoda gormustum.5000 TL'ye 6-7 aylık lattoplar var. YouTube için video çekmeye çalışan gençlerin alıp sattığı ucuz harika bilgisayarlar var. Bence bide o kanallara bı göz atmani tavsiye ederim.
Kurgu derken? Kurgu için bir sistem kuracaksanız öncelikle yanıtlanması gereken soru ne kurgusu yapacağınız. Mesela 4/6K RAW görüntülerle çalışacaksanız elinizdeki 'çok iyi' Laptop dahil 5-6 dakikalık bir Youtube klibi için bir işkence aletine dönüşebilir. Zaten profesyonel ve uzun soluklu işlerde Laptoplar'ın kurgu performansı masaüstü sistemlerin gerisinde. Sınırlı grafik işlemci güçleri, soğutma problemleri vs. vs. gibi fiziksel sınırları var. Bunlar sadece RAM yükseltmekle aşılacak sorunlar değil.
Piyasada çok tutulan Mac Book Pro vb. pahalı seçenekler bile ciddi/ticari bir işte daha çok yardımcı ekipman olarak kullanılıyor. Ama söz konusu olan örneğin Youtube'a 720p'de atacağınız bir kaç dakikalık bir video ise kriter çok basit: Premier'in güncel versiyonlarını kasmadan açan her bilgisayar temel olarak işinizi görür. Temel diyorum çünkü çalışma ve özellikle rander performansından ne beklediğiniz size kalmış. Ama kurgu yapılır mı? Makine Premier'i sorunsuz bir şekilde çalıştıyorsa evet.
"Ben istiyorum ki; film, siz sinema salonunu terk ettikten sonra başlasın." Jacues Tati
Kurgu derken? Kurgu için bir sistem kuracaksanız öncelikle yanıtlanması gereken soru ne kurgusu yapacağınız. Mesela 4/6K RAW görüntülerle çalışacaksanız elinizdeki 'çok iyi' Laptop dahil 5-6 dakikalık bir Youtube klibi için bir işkence aletine dönüşebilir. Zaten profesyonel ve uzun soluklu işlerde Laptoplar'ın kurgu performansı masaüstü sistemlerin gerisinde. Sınırlı grafik işlemci güçleri, soğutma problemleri vs. vs. gibi fiziksel sınırları var. Bunlar sadece RAM yükseltmekle aşılacak sorunlar değil.
Piyasada çok tutulan Mac Book Pro vb. pahalı seçenekler bile ciddi/ticari bir işte daha çok yardımcı ekipman olarak kullanılıyor. Ama söz konusu olan örneğin Youtube'a 720p'de atacağınız bir kaç dakikalık bir video ise kriter çok basit: Premier'in güncel versiyonlarını kasmadan açan her bilgisayar temel olarak işinizi görür. Temel diyorum çünkü çalışma ve özellikle rander performansından ne beklediğiniz size kalmış. Ama kurgu yapılır mı? Makine Premier'i sorunsuz bir şekilde çalıştıyorsa evet.
Evet dediklerinizi biliyorum elbet. Her türlü, notebooklarda belir bir sınırda kalacağım tabii ama yine de bu fiyat aralığında full hd ve ya 4k görüntülerde daha rahat çalışabileceğim bir makine arıyorum. Şu an elimdeki laptopla da premiere kullanıyorum fakat 3 sekansa çıktığım anda kasılmalar başlıyor. alacağım laptopun 4/6K RAW görüntüleri çalıştırmasını zaten pek beklemiyorum açıkçası. Bu fiyat aralığında bana en iyi performansı verecek makineyi arıyorum yani.