Forum

Acil 16:9

24 Gönderi
7 Üyeler
0 Reactions
6,543 Görüntüleme
(@rodriguez2)
Gönderi: 0

Notepad ne?
Not defteri..(zaten bildiğinizi var sayıyorum,ama hatırlamıyor olabilirsiniz , Sokrates!! 🙂
neyse;
Bazı canon kameraların özelliklerinde görmüştüm, gerçek 16:9 çekiyor, çözünürlük de 900 küsüre 400 küsürdü galiba..İşte öyle çekiyorsa 16:9 projede kurgulanabilir ama kaş atıyorsa ya da benimki gibi üstten alttan çektirip uzatıyorsa 🙂 4:3 de kurgulayıp kaş atmak ya da sıkıştırmak gerekir...Ama sanıyorum yine tv de izlenebilmesi için görüntü 720x576 ya çevrilip kaş atılmış halde olmalı.Ama divx player da falan izlenecekse direkt 16:9 hali de olabilir çünkü divx filmlerde çözünürlük mesela 720x320 oluyor,kaşları player kendisi koyuyor,daha doğrusu koymuyor, o okuduğu-veri olan kısmı oynatıyor, televizyon zaten siyah!! 🙂
Yalnız işte, 16:9 televizyonda izleyecekseniz de,bu sefer 720x576 olursa ortada minicik karede oynatılır,üstüne o da filmin kaşlı versiyonu olur!! Çok garip işler bunlar...Hollywood nasıl hallediyor bu işi acep? dvdlerde çözünürlük 720x576 ama 16:9 larda(film öyleyse) tam ekran, 4:3 lerde kaşlı halde falan oluyor....Ooof off.. 😕

Gönderildi : 03/02/2008 3:25 pm
 Düd
(@dud)

Notepad ne sorusuna cevap veren Rodriguez!i buradan tebrik ederim.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 03/02/2008 4:57 pm
(@neruda)
Gönderi: 11
Başlığı açan

yani şimdi 16:9 hazırladığım filmimi ki çekiminide öyle yaptım...16:9 kaydetip sonra edius ta yeni bi projeyi 4:3 açıp yaptığım 16:9 u orada 4:3 halde yeniden mi dönüştürmeliyim.O zaman mı kaş atar alttan üstten???

Gönderildi : 03/02/2008 5:33 pm
 Hepa
(@hepa)

Kaş neden atmak istiyorsun ben hala anlamadım kaşları video olarak koyarsan gereksiz büyüklük sağlayacaktır.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 03/02/2008 5:34 pm
(@omega_works)

bu iş fena halde karıştı spagettiye döndü resmen. 🙂

Tek noktaları sevmedim hiç... Benim için sadece üç nokta vardır... Çünkü tek nokta son'u, Üç nokta sonsuzluğu anlatır...

Gönderildi : 03/02/2008 5:52 pm
(@neruda)
Başlığı açan

görüntü 16:9 çekildiği için ekranda yukarı doğru uzuyor çirkin bir yayılma meydana geliyor

Gönderildi : 03/02/2008 6:09 pm
 Düd
(@dud)

Ona anamorphic diyoruz işte. Sıkıştırırsan kaşlar kendiliğinden oluşur zaten. Ha 16:9 projede açtığında geniş görünüyorsa yine sıkıştıracaksın. Kaşlar görünmeyecek ama exportta olacaklar. Normal bir 16:9 proje olacak yani.

Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 03/02/2008 7:22 pm
(@neruda)
Başlığı açan

sıkıştırmayı soruyorum işte onu nasıl yapıcam yani o görüntümü 4:3 te tekrar mı export edicem?????

Gönderildi : 03/02/2008 8:10 pm
 Düd
(@dud)

Benim kasettiğim videoya transform efekti atıp Height'ını düşürmek. Eğer bahsettiğin gibi genişlemiş görünüyorsa bu sorununu giderecektir.

Gönderildi : 03/02/2008 9:23 pm
Sayfa 2 / 2
Paylaş: