Arkadaşlar ben çekimimi 16:9 ratio ile yaptım montaj sırasında da ratio 16:9 tercihi ile yapılmaya başlandı fakat izlenecek duruma gelip cd yaptığımda ekrana tam veriyor...Üstten ve altta sinemaskop siyahlık çıkmıo onu nasıl yapabilirim?
Yani o başka bir türlümü koyuluyor 16:9 çekim yeterli olmuor mu?
Projeyi 16:9 aç.
Normal, yani 4:3 çıktı al, olması lazım...
Ha tabi kamerana da bağlı bu...
Yani kameran gerçek 16:9 yapmayıp, sadece alta üste bant çekiyorsa, o zaman bu bahsettiğim yöntem olmaz...
O zaman ne yapacaksın bilmiyorum...
Ya 4:3 çıktı alırsam 4:3 düşer?
Nasıl yani?
Saçmalamışsın kezzap'cım biraz kusura bakma da :). Niye 4:3 çıktı alsın anlamadım..
Cd'ye çevirirken bir hata yapmışsın sanırım. Neyle nasıl yapıtğını tam olarak anlatman lazım.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Vallaha ben öyle yaptım oldu 😀
Gerçi benim alttan üstten bant çekiyor kamera onunla mı alakalı acaba?
Tamamen onunla alakalı kezzap. Seninki 4:3 çekiyor. Panasonic bizi kandırıyor 🙂
Onu çekiyorsa zaten 16:9 da montajlamaman lazım..
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Karışık iş...
Beceremiyorum zaten...
4:3 çekip, sıkıştırıyorum...
bu iş hakikaten karışık.... normalde 16:9 montajlayıp yine aynen 16:9 export alınması gerekiyor. böyle yapınca bilgisayar tarafında sorun yok gayet düzgün bir biçimde 16:9 oynatır media player. ama görüntü tv de izlenecek ise eğer sorun bu noktada başlıyor. böyle bir görüntüyü tv de izlemek için izleyeceğimiz tv nin 16:9 formatı desteklemesi gerekiyor(hani menüden seçenek vardır 16:9 yada 4:3 diye) ama böyle bir seçeneği olmayan bir tv de izlenecek ise yada böyle bir ayarla uğraşılmak istenmiyorsa görüntünün 4:3 e çevrilmesi gerekir. Bunu procoder çok iyi yapıyor ve kaşlarıda kendisi koyuyor.
Tek noktaları sevmedim hiç... Benim için sadece üç nokta vardır... Çünkü tek nokta son'u, Üç nokta sonsuzluğu anlatır...
16:9'da projeni tamamla başka bir proje aç sonra 16:9 export aldığın görüntüyü 4:3'de motion ile 4:3 hale getir export al, en garanti işlem.
*our AC-130 in the air
işte o motion dan küçültme işlemini procoder otomatik ve exportu hızlı bir şekilde yapıyor barış.
Tek noktaları sevmedim hiç... Benim için sadece üç nokta vardır... Çünkü tek nokta son'u, Üç nokta sonsuzluğu anlatır...
Ben bi beceremedim, artık ders hazırlarsın;)
Ben de genelde 4:3 istesem 16:9 verir, 16:9 istesem 4:3 verir.Benle inatlaşır, sonra tekme yer kendisi.
*our AC-130 in the air
yuh be notepad e bile ders hazırlamak daha zor bundan. 🙂
Notepad ne?