Selam. Bende Canon HV30 kamera var ve 2000 kare görüntü alabiliyor kareye göre ayarlandığında, tabi ışık sistemini ayarladıktan sonra. Diğer türlü diyafram yetmediği için görüntü mecburen karanlık oluyor.
Ancak sorun şu ki kameram kasete kayıt aldığımdan dolayı capture da 25 kare en fazla 29 kare olarak alabiliyorum ve 2000 kare özelliği hiçe gidiyor.
Şimdi sorum şu 2000 kare özelliğini kullanabilmem için bilmediğim birşey var mı capture da ya da başka bir muhabbet mi var.
İlgilenen ve cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Bahsettiğin özellik 2000 kare olayı değil. Şuan dünyada doğrudan 2000 kare/sn de çekebilen bi kamera da duymadım. Bahsettiğin şey shutter speed. Hv30 en fazla 60 kare çekebilir, oda NTSC modelinde. Standardı 25 veya 50 karedir. Capture u da en fazla bu değerlerde alabilirsin.
Bilgi için teşekkür ederim. Kamera ayarlarında kare sayısı olarak geçtiğinden ben böyle dedim. Çünkü türkçe olarak direkt kare sayısı yazılmış ve zaten işe yaramadı.
Orada bahsedilen 2000, shutter speed hocam.Bu tür tüketici sınıfı kameralarda o kadar kare hızı yok maalesef. 🙂
HV30 'da PAL ise 50i, 25p olması lazım ,NTSC ise 60i ve 30p ile 24p seçenekleri olması lazım bildiğim kadarıyla.
Shutter öncelikli modda yüksek shutter hızı kullanıldığında hızlı hareketli sahneler mesela spor çekimleri gibi ortamlarda işe yarıyor.Diyaframı ışık koşuluna göre uygun pozlama değeri için otomatik ayarlıyor.Ama bu kameranın kaydettiği kare hızı değil.Bu kameraların kayıt hızı saniyede 25 kare ya da 30 kare en fazla.
Teşekkür ederim bilgi için.