Forum

Yönetmen Olabilmek ...
 

Yönetmen Olabilmek İçin?

11 Gönderi
9 Üyeler
0 Reactions
3,713 Görüntüleme
(@anila)
Gönderi: 120
Başlığı açan
 

Yönetmen olabilmek için yurtiçinde hangi okulu hangi bölümde okumak gerekiyor?Ben sözel bölümden mezun oldum.Gelecekte yönetmen olabilmek için sinema televizyon bölümüne mi gitmem gerkiyor?

 
Gönderildi : 12/01/2009 2:29 pm
 iLAN
(@ilan)
Gönderi: 0
 

Bu diplomayı duvara asıp da yapılan bi iş değilki. Zaten olaya "iş" diye girersen başta yanlış yaparsın, bu bi uğraş, hobi, sanat. Sonrasında para da kazanırsın belki ama para için sanat yapmaya çalışcaksan işletme ya da iktisat oku.

Benim "Ben" dediğim bedenim mi, yoksa ben mi?

 
Gönderildi : 12/01/2009 5:05 pm
(@beran)
Gönderi: 605
 

Ne okursan oku bu işle uğraşmak istersen devamı gelir. Türkiye 'de RTV ya da STV mezunu işe yaramayan bir sürü insan var. Yurtdışında kalacaksan eğer , birşeyler yaparsın. O da baya sıkıntılı aslında, yani İLAN'ın dedikleri dosdoğrudur . 🙂

Akın var güneşe akın! Güneşi zaaptedeceğiz güneşin zaptı yakın!Toprak bakır gök bakır.Haykır güneşi içenlerin türküsünü,hay-kır haykıralım!

 
Gönderildi : 12/01/2009 6:28 pm
 Hepa
(@hepa)
Gönderi: 0
 

Yönetmenlik diplomada karşılığı olmayan birşeydir.Eğer bir film üretiyorsan iyi kötü yönetmensin.Berber veya nalbur film çekip yönetmenim diyebiliyorsa o yönetmendir, kimse aksini idda edemez, idda edilebilecek tek şey "iyi" veya "kötü" yönetmen olduğudur.Bunun yanı okulu yok, Sinema-Tv okullarının çoğunda okuyanlar "öhöm" diye yönetmen gezinirler,zaten oradan da "sözde" yönetmen dışında birşey çıktığını görmedim.

*our AC-130 in the air

 
Gönderildi : 12/01/2009 11:58 pm
(@mustafakenan)
Gönderi: 153
 

alaylılar giydiriyor okullular bıçak biliyor gelir birazdan birileri..

 
Gönderildi : 13/01/2009 2:02 am
(@can_alk)
Gönderi: 100
 

Ben okulluyum ve şu kadarını söyleyebilirim;

Okullu olursan çok büyük ihtimalle başka bir vasfın olmaz. Yani baktın sinema sıkıyo, gidip mühendislik yapamazsın.

Bu iyi bir şey mi, kötü bir şey mi bilmiyorum...

Ama, başka da dişe dokunur etkisi yoktur okulun.

 
Gönderildi : 13/01/2009 5:03 am
 Mino
(@mino)
Gönderi: 0
 

Kendi yeteneklerinizin nerede nasıl işe yaradığını bilirseniz, okullu olmak iyidir. İlla yönetmen olacağım diye kendinizi sınırlamanıza gerek yok. Okul temel bilgiyi verir, devamını araştırmalarla pekiştirerek kendinizi büyük ölçüde geliştirebilirsiniz.

 
Gönderildi : 13/01/2009 2:08 pm
(@baco)
Gönderi: 3562
 

Yönetmen olacağım diye yola çıkmak bence doğru değil zaten. Film yapacağım diye yola çıkmak gerek. Önemli olan ünvanı elde etmek değil, birşeylere imza atmak, bir takım şeyler söylemek ise...

Kısacası yönetmen olabilmek için film yapabilmek gerek...

- baço

 
Gönderildi : 13/01/2009 2:27 pm
(@red_thermite)
Gönderi: 381
 

ben stv okuyan bi arkadaşa sorduğumda bu soruyu kesinlikle okula gerek yok demişti ..tek avantajımız mutlaka bişiler çıkarmak zorunda oluyoruz bazen ve derslerden kalan boş zaman çoğunluğu diye tabir etmişti...
ama bence kesinlikle etkisi vardır işin sanatsal kısmında teknik kısmında surekli haşır neşirsin.bunun için okuldaki zamını kullanmam yeter ama ben mesela 8-17 okul ondan sonra birşeyler öğren bi yandan dersler bi yandan(ki bolum tıp) hocalar bir yandan eğlenmene bakıcan.bi yandan ev işleri.ev ödevleri. o yüzden fedekarlık çok istiyo bir projede bulunmak ..ama stv okusan boyle olmazdı heralde..

oh içimi boşaltım 🙂

http://cirkinadamlar.blogspot.com/

 
Gönderildi : 13/01/2009 3:45 pm
(@baco)
Gönderi: 3562
 

Okulun kralını okuyosun red_thermite, boşver sen bunları. Yarın öbürgün savaş mavaş çıktı mı sen kralsın yine bizi takan olmaz. House gibi doktor ol daha ne istersin 😉 (Umarım izlemişsindir)

- baço

 
Gönderildi : 13/01/2009 6:26 pm
(@red_thermite)
Gönderi: 381
 

Okulun kralını okuyosun red_thermite, boşver sen bunları. Yarın öbürgün savaş mavaş çıktı mı sen kralsın yine bizi takan olmaz. House gibi doktor ol daha ne istersin 😉 (Umarım izlemişsindir)
izledim..:)

oyle baco ama gerçekten yoruluyor insan ... bir hocama gidip sormuştum napıcam ben diye? oda bana tıp akultesinden herşey çıkar arada bir okor çıkar demişti neyse:)

yonetmen olmak çok mu onemli bilmiyorum ama benim için sinemanın içine (senarist - ışıkçı-setboy-eleştirmen-sinema programı sunucusu- yapımcı ) olmak çok önemli..

sartlar seni nereye gotururse o olursun gibime geliyor ... yonetmen olmak tabiki bu işin bence engüzel yanı ... o yüzden daha tutulur bir mevki 10 numara gibi:)..

ama fubolcu heryerde oynar sinemacı herşekilde sinema katkı yapar bizim de teknik direktorumuz hayat olsa gerek ..

(sanki kırkyıllık sinemacıyım:):))

http://cirkinadamlar.blogspot.com/

 
Gönderildi : 14/01/2009 5:57 pm
Paylaş: