Forum

Sinema-Televizyon B...
 

Sinema-Televizyon Bölümü Hakkında Sorular

104 Gönderi
44 Üyeler
0 Reactions
26.7 K Görüntüleme
(@enjeksiyon)
Gönderi: 0
 

Hiç gözün korkmasın harika bir sınav zaten bu şekilde (yeteneğin ölüçümü anlamında değil) yapabileceklerimizi görmelerini sağlayacak bir eleme usulünü istemiyor muyduk hep? Öss ile sinema öğrencisi mi alınırmış? Ben de yüksek lisans sınavına buna benzer bir sınavla girdim. Sadece özgüven ve o insanları buna inandırabilmekle başarabileceğiniz bir şey. Ama umarım genel kültür sınavı dedikleri sınavda, hangi yönetmen hangi tarihte hangi filminde hangi objektifi kullanmıştır şeklinde sorular sormazlar. Çünkü bunu yapan okullar var malesef. Tabii benimkisi abartı...

şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...

 
Gönderildi : 10/01/2010 10:51 am
(@anonymous)
Gönderi: 0
 

merhaba. benim de aklımdan geçen çok soru var ve kesinlikle sinema-tv bölümü istiyorum ama kendimi yeterli görmüyorum.. yani çok ilgileniyorum ama genel olarak ayrıntılarıyla ilgili fazla bilgim yok. :

'' Senin deyiminle sinema aşkıyla yanan gençlere önerim ise, öncelikle, sinemayla ilgileniyorum demenin ötesinde sinemanın nesiyle blgilendikleri sorusuna cevap bulmalarıdır. ''

>> dediniz.. ilgilenmek de çok önemli tabi ama yanında gereken bilgilenme tam olarak nedir. yani o bölüme girmeden önce mutlaka bilmemiz gereken genel seyler ?? orda bize yardımcı olucak ve bunları bilmezsen hicbir işe yaramaz diyebileceğiniz şeyler ?? ne gibi yani, yönetmen olunmak isteniyorsa hangi yönetmenin nasıl teknik kullandığı vs. gibi seyler mi.. ?

bu konuda birşeyler önerebilirseniz çok sevinirim..

ayrıca Türkiye'de yıllarını harcamaktansa yurtdısında 1 yıl okumanın çok daha mantıklı olduğunu yazmışsınız. onla ilgili de bilgi verir misiniz? hangi bölgede, nerede, nasıl - ne yolla, hangi sartlarla yapabiliriz- yapmamız daha iyi olur ?? bunlar hakkında geniş bir bilgi verirseniz çok iyi olurr.. 🙁 teşekkrler. ::)

 
Gönderildi : 10/06/2010 12:15 am
(@omnibus)
Gönderi: 12
 

btth nin değindiği nokta önemli gerçekten.Yurtdışında okuma üzerine konu başında değinilmiş ama devamı pek gelememiş.Uzun süre önce konuşulmuş olmasına rağmen burayı yeniden canlandırabilirmiyiz?Kendileri ya da tanıdıkları yurtdışında eğitim almış olanlar biraz anlatabilirse yararlı olur.Bende mimarlık okuyan biri olarak kafası karışık olanlardanım.

 
Gönderildi : 02/07/2010 4:36 pm
(@ukara)
Gönderi: 5
 

merhabalar, az önce üye oldum, bu sitede epey zaman geçireceğim sanırım.

sinema-televizyon bölümünden ziyade, bu bölüme sahip üniversiteler hakkında bilgi ihtiyacı duyuyorum. azcık zor ve saçma sapan bir duruma düştüm.
2 senedir üniversite için tek hedefim anadolu üniversitesi sinema-televizyon bölümüydü. lys 2010 sonuçları açıklandı ve korktuğum ama hiç ihtimal vermeden gülüp geçtiğim şey başıma geliverdi.

493 puanla ts-1 alanında 764. oldum. sevineyim mi üzüleyim mi bilemiyorum. bu derece ile bilgi üniversitesi %100 burslu bile kazanabiliyorum gibi görünüyor.

artık mimar sinan güzel sanatlar üniversitesini, marmara üniversitesini de düşünmeden edemez oldum. fakat gönül bağı kurduğum anadolu üniversitesinden vazgeçemiyorum.

sinema-televizyon camiasının istanbul'da bulunması, haliyle okurken edinebileceğim çevre ve pratik, mezuniyetten sonra işe girebilme ihtimalinin yüksekliği... lys derecemi "boşa harcamak" istememek... bunlar beni istanbul'a yöneltmeye başladı. ama kafayı yiyorum aynı zamanda. içimden bir ses mutlu olamayacağımı söylüyor orada.

izmir'de yaşıyorum ve izmir nüfusundan bile hayli nefret ediyorum. dolayısıyla istanbul daha da itici geliyor. yaşayamayacağımı düşünüyorum. öğrencilik hayatım güme gidecekmiş gibi. ağır bir ikilemdeyim.

(artık kısa kesmenin vakti geldi)
bana mimar sinan güzel sanatlar üniversitesi, marmara üniversitesi ve anadolu üniversitesi üçgeninde yorum yapabilecek, veya herhangi biriyle ilgili bilgilerini paylaşabilecek birileri var mı ? önerileriniz nelerdir ?
cevaplarınız beni çok mutlu edecektir, şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 17/07/2010 10:23 pm
 Mino
(@mino)
Gönderi: 0
 

Marmara Üniversitesi Sinema mezunu biri olarak,

Marmara'yı düşünüyorsanız (Güzel Sanatlar Sinema) Kendi ekipmanınızı oluşturmanızı öneririm. Okul dışarıya kamera vermiyor, tungsten ışık setleri alınabiliyor. Son senemde "yalancı kino" da alındı dışarı veriliyor mu bilmiyorum. Öğrenciler arasında ekipmansızlık ciddi bir sorun.

Anadolu Üniversitesi bu konuda çok daha iyi.

Mimar Sinan Üniversitesi de son iki yılda film çekimleri ve yapım sonrası çalışmalarını okul bünyesinde destekliyorMUŞ.

Ama en temizi, gidip görmek ve öğrencilerle karşılaşılırsa mutlaka detaylı sormak.

Bu arada sinema tekniği alanlarından birinde uzmanlaşmak istiyorsanız öğrenmek için mutlaka firmalarda çalışın. Piyasadaki ekipman maalesef okullarda çoğunlukla bulunmuyor. Zaten asıl sorun da bu. Okullarda ekipmanlar olsa ve öğrenciler uygulasa, sektör "TÜMDEN" değişirdi 🙂

 
Gönderildi : 17/07/2010 10:47 pm
(@ukara)
Gönderi: 5
 

hocam çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. göz önünde mutlaka bulunduracağım.

peki "mimar sinan'dan mezun olmak" konusu da oldukça düşündürüyor beni. 1 kişiden 2 kişiden değil epey kişiden duydum mezun olmak çok zor diye. hepsinin başarısız ve sinemaya gönül vermemiş olması çok uzak bir ihtimal gibi.

ve ufak mimar sinan araştırmalarım orayı gözüme fazlasıyla kasıntı ve kasvetli bir sanat akademisi olarak gösterdi. eğitimi samimiyetten uzak ve katı kuralları varmış gibi bir izlenim edindim. neden böyle bilmiyorum...

bu konularda da yardım alabilir miyim ? aklımda bir sürü şey var aslında doğal olarak ama...

 
Gönderildi : 18/07/2010 12:07 am
(@sickman)
Gönderi: 0
 

E istanbul'dan nefret ediyorsun ama eğer sinema ile uğraşacaksan İzmir'de kalmayacaksın herhalde. Bir çelişki mi var bana mı öyle geldi yoksa. Bilgi üniversitesi %100 burslu kazanabilip de Anadolu Üniversitesine gidiyorsan iyi düşünmen lazım bence.

www.fadeoutstudios.com - www.soberworks.ist - www.budabi.tv

 
Gönderildi : 18/07/2010 3:30 am
(@ukara)
Gönderi: 5
 

yok hocam ya doğrudur, büyük bir çelişki var.
izmir'de kalmayı hiç istemiyorum, o zaten gereksiz. sinema ile uğraşmak istiyorum ve istanbul'dan kaçmaya çalışıyorum bu en büyük çelişki. dayanağım istanbul macerasını 4-5 sene daha erteleyebilip üniversite hayatını tadıyla yaşamak istemem. ben puan ve sıramın bu kadar uçuk gelebileceğini hiç hesaba katmamıştım. ama şimdi zorluğa ve mutsuzluğa katlanıp başarımı değerlendirmeyi göz ardı edemiyorum.

bilgi üniversitesi bursluyu hiç düşünmememin sebebi fakirliğin oluşturacağı seviye farkıdır. rahat edememe, ezilme büzülme vs... ucuz bahaneler gibi görünse de dayanılmazdır.

mimar sinan veya marmarayı elimin tersiyle itip anadolu'ya gitmek dediğiniz gibi yanlış görünüyor. ama benim izlenimim hala sektörün dışında kalma sorunu dışında anadolu üniversitesi'nin daha üstün olduğu yönünde. ciddi anlamda iş sıkıntısı çeker miyim eskişehir'den mezun olduktan sonra? anadolu ünv. büyüttüğüm kadar sağlam bir yer değil midir ?

sizlerden bu üç üniversite hakkında yorumlar-bilgiler bekliyorum. çok zor bir karar olacak benim için.

 
Gönderildi : 18/07/2010 4:30 am
(@kingpin)
Gönderi: 0
 

ucuz bahaneler gibi gözükmüyolar bence... bilmiyorum, belki okulunu okuyan arkadaşlar larşı çıkacaktır ama internet bi derya, sinemayı oralardan okuyup, buralarda üstadlardan destekleyip, pratikle güçlendirdikten sonra okulun bilmiyorum ki farkı?.. ama bu içgüdü tabi sadece, herkesin fikrine saygım var. ve ayrıca iş konusunda diplomandan çok yaptığım işler bunlar diye götürdüğün şeyler etkili olacaktır diye tahmin ediyorum..

why so serious?

 
Gönderildi : 18/07/2010 4:46 am
(@fsakar)
Gönderi: 0
 

@Ukara

Bildiğim kadarıyla Bilgi üniversitesinin sol bir kitlesi var ve halen grevler sürmekte. Bilgi Üniversitesi tamam özel bir üniversite ama o kadar da abartı bir yer değil bence. Dahası fakirlikten bahsedip, şehir dışında okuma isteği neden ?

 
Gönderildi : 18/07/2010 4:52 am
(@kingpin)
Gönderi: 0
 

@fsakar

bilmiyorum ama eskieşhirde il dışında okumak izmirde il içinde okumaktan daha ucuza gelebilir 🙂 canım memleketim, yaşam şartları bi çok şehire göre uygundur:)

why so serious?

 
Gönderildi : 18/07/2010 5:01 am
(@ukara)
Gönderi: 5
 

çok teşekkürler dostlar (:
(fakirlikten bahsedip şehir dışında okuma isteği diye bir şey yok. kendimden çok çok zengin insanların arasında çok çok fakir kalma sıkıntısı var özel üniversitede. şehir dışında okuyabilecek kadar destekleyecek ailem. fakat diğer durumun yarattığı psikolojik etkiye destek mestek panzehir olamaz.)

da bana mimar sinan, anadolu, marmara üniversiteleri ile ilgili karşılaştırmalı yorumlar lazım hocam...

 
Gönderildi : 18/07/2010 5:02 pm
(@eva-unit-01)
Gönderi: 2
 

@ UKara

Benim sormak içni girdiğim şeyleri sormuşsun. İlginç bir şekilde bilgilerimiz de aynı. 493 puanla Türkiye 746.'sıyım. Tercih konusunda büyük sıkıntılar yaşıyorum. Ben de 1 senedir Anadolu üniversitesi Sinema tv hedefiyle girmiştim sınava. Böyle bir sonuç beklemiyordum.

Şimdi etrafımdan söylenen şeyleri de dikkate alınca Yeditepe Üniversitesi ve Bilgi Ünversitesi sinema tv lerini burslu yazıp yazmamak arasında kararsız kaldım. Onlardan sonra Marmara ve Anadolu düşünüyorum yine.

Ancak özel konusunda benim de benzer sorunlarım var, çevreye uyum sağlayabilir miyim? O riski göze almayı gerektirecek kalitede eğitim veriyorlar mı? Kesinlikle bir para isteme mevzusu olmayacak mı? Bana davranış şekilleri diğerleriyle tamamen eşit mi olacak? (bazı üniversiteler hakkında kötü şeyler duydum)

O yüzden buradan yardım almak istemiştim.

 
Gönderildi : 18/07/2010 11:12 pm
 Mino
(@mino)
Gönderi: 0
 

Hazır bu kadar tercih odaklı düşünüyorken, okulların kampüsüne uğramak en mantıklısı olacaktır. Şahsen öyle yapmıştım.

 
Gönderildi : 19/07/2010 2:18 am
(@coyo-t)
Gönderi: 0
 

Hazır bu kadar tercih odaklı düşünüyorken, okulların kampüsüne uğramak en mantıklısı olacaktır. Şahsen öyle yapmıştım.
Tabii en başta okulu kazanmak gerek değil mi Mino abi 🙂 Sanki çantada keklik gibi bahsetmişsiniz bu okulları benim birçok güvendiğim arkadaşım ne bilgiye ne de anadolu ya girebildi. Önce kazan sonra tercih yapmak daha kolaydır. Zaten bu günlerde çalışmaya başladıysan baya şansa ihtiyacın olacaktır.

 
Gönderildi : 30/07/2010 2:48 am
Sayfa 4 / 7
Paylaş: