üniversitede sinema-tv bölümüne girmek için össyi kazanmanın dışında neler isteniyor.
özel bir sınavı var mı yoksa puanlamı giriliyor.
saygılar...
öss ile giriliyo
ilk sartı sayısal öğrencisi olmıycan(kendimden biliyorum) sayısalsan vazgeç yada özelde fln okursun paranla
sözel öğrencisiysen işin kolay 333 - 312 puanla örgün eğitim yapan biyere girebilirsin
eşit ağırlıklı isen galiba oda giremiyo
teşekkürler... zaten sözel bölümünde okuyorum.benim sormak istediğim üniversiteyi kazanmanın dışında özel,ek olarak yetenek sınavı felan yapılıyor muydu?sinema bölümü güzel sanatlar kapsamına girdiği için...
saygılar...
sinema tv bizim ulkemizde guzel sanatlar dali olarak gecmiyor, daha ziyade is ve teknik bir olay olarak goruluyor.
o yuzden puaninin yettigi her uniye girersin.
ama oyle buyuk hayallerle girme, o bolumun sana tek saglayacagi kendi kafandan birkac kisi bulabilme ihtimali ve sektorun icine cabuk girebilme sansi.
eger gercek sinema,yaraticilik,auteurluk,kaliteli ve yeni teknik bilgiler gibi seyler ogrenmek istersen 4 yil orada harcayacagina 1 yil yurtdisinda kaliteli bir sinema okulunda harca,dondugun zaman buradaki hocalara ders verirsin.
bizim okulda ( MİMAR SİNAN G.S.Ü.) de güzel sanatlar fakültesi dahilinde olan Sinema tv sadece sınavla almakta.. ve en yüksek puan isteyen okullardan sanırım.. zaten sinema tv için sanırım hiç bi okulda yetenek sınavı istenmiyor..
teşekkürler.galiba soruma yanıt aldım. bir şey daha soracağım. 😀 kalite bakımından en yüksek olan okul hangisidir ❓
saygılar...
ozel okullar teknik imkanlar bakimindan her zaman daha iyi,ama paralari inanilmaz
o yuzden devlette en iyi mimar sinan bence.
ama dedigim gibi hicbiri avrupa veya amerikadaki birkac aylik film okullarinin yerini bile tutamiyor. Onlar sinemanin ozune,teknigine,ruhuna inerken,biz hala kuramda,kavramda bilmem neyde vakit harciyoruz.
ayrica zaten mimar sinanda guya guzel sanatlar bolumu olarak gozukup, puani tutturan herkesi almasi da neden 'ulkemizde sinema bir guzel sanatlar dali degil' dedigimi acikliyordur umarim 😉
madem başlık açılmış ben de sorumu sorayım
arkadaşlar bende liseden sonra sinema-tv okumayı düşünüyorum ama okul 4 sene ve biçok kişi amerika da bu işlerin daha ii oldunu söylüyo
benim de kafam karışık acaba turkiyede sinemamı okumalı yoksa usada mı yada turkiyede okuduktan sora usa ya mı gitmeli
ayrıca bu amerikadaki eğitim olayının süresi.ücreti falan nasıldır bir bilginiz varsa benle paylaşır sanız çok sevinirim
saygılar...
yeni bi başlık açmadan başlık açılmışken bvende bir soru sorayım. Eşit Ağırlıktan sinema-tv, radyo-tv okumak imkansızmı? eğer öyleyse liseyi bitirdikten sonra lisedeki EA olan bölümümü SÖZEL yapabilirmiyim? bilgisi olan varsa paylaşmasını dilerim.
SÖZ UÇAR YAZI KALIR!
şimdi sanırım bildiğim kadarıyla Türkiye'nin en kaliteli "DEVLET ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA" sinema - tv bölümü Mimar Sinan'Da mevcut.Türkiye'nin en geniş film arşivi de yine Mimar Sinan'da bulunmakta..e tabi puan da o derece de yüksek..
diğer bir soruya cevapta şu olur: Eşit ağırık bitirerek Sinema tv ye girebilirisiniz tabi ama katsayılarınız sözel üzerinden değil eşit ağırlıktan çarpılacağı için zor bir olay ama tabi imkansız değil.. ayrıca lise bitttikten sonra da bitirdiğiniz alanı değiştirmek diye bir olay yok sanırım ..
devlet üniversitesine girecekseniz
1-mimar sinan
2-eskişehir anadolu (TRT DESTEKLİDİR)
3-İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ..
Açıkçası Bilgi Üniversitesi Sinema Televizyon istiyordum fakat Eşit Ağırlık olduğum için seçemiyorum. O mesleğe biraz daha yatkın olan Reklamcılık düşünüyorum.
sie ligeht in meinen armen
gauro picture presents. aganzi forever!
sinema televizyon sözelde olduğu için eşit ağırlıktakiler bence kasmasın gerek yok çünkü. eski sistem olsa olurdu ama artık hiç düşünmesinler bile bööle bişey. yeni sistemde sayısalcının iktisat işletme seçmesi bile zorlaştı iice (öss ye girdim biliyorum durumu 🙂 🙂 )
eşit ağırlıksan ve sinema televizyon düşünüyosan ermoon un dediği gibi reklamcılığa girmek en mantıklısı.
ayrıca ben animasyon sinema televizyon reklamcılık gibi bölümlerde her zaman eskişehir anadolu üniversitesini tavsiye ederim. gerçekten sosyal bi üniversite imkanları çok bağlantıları çok. ii işler çıkartanın elinden tutuyolar. mesela dier ünilerde ii işler çıkarman ikinci plandadır. önemli olan notlarındır orda. anadolu üniversitesi o konuda aşmıştır iidir başarılırdı. hadi herkes anadolu üniversitesine 🙂
Böyle bir başlık gördüm, sorumu buradan sorayım.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, yüksek lisansa her dönem, her bölümden öğrenci alırken, geçen dönem "hiç" öğrenci almadığı gibi, bu ara dönemde de, başvuracak kişilerde STV mezunu olma şartı koymuş. Okulumu bitirmeye çalışırken, askerliğimi yaparken bu ânı bekledim, sonra pat diye tepetaklak oldu her şey. Olacak iş değil.
Marmara Üniversitesi de, geçen dönem başında tıpkı Mimar Sinan gibi STV'ye öğrenci almadı. Bu ara dönemde de almayacakmış.
Bir de İstanbul Üniversitesi var benim bildiğim. İstanbul'da STV konusunda yüksek lisans programı açan, işinin ehli üniversiteler var mı bildiğiniz? Bilgi'yi hariç tutuyorum.
Benim de hedefim yüksek lisansta STV okumak.
Bu haberi duyuncu üzüldüm şimdi. Ben Bilgi'yi düşünüyorum başından beri zaten zira doktora programında da Siyaset Bilimi'nden devam etmek istiyorum. Onlar STV master'ı ve Siyaset Bilimi doktorasını bir arada barındıran tek üniversite sanırım.
Ama ek ihtimaller olarak ben de Mimar Sinan ve Marmara'yı düşünüyordum.
Başka da bilmiyorum. Belki Yeditepe'nin vardır, ama sanırım özel istemiyorsun.
Başlığı Sinema Televizyon Bölümü Hakkında Sorular şeklinde değiştirdim. Çünkü STV ile ilgili sık soru geliyor. Burada sorulabilir.