Forum

Milyonlarca Dolar Z...
 

Milyonlarca Dolar Ziyan Eden 10 Korkunç Film

8 Gönderi
7 Üyeler
0 Reactions
2,521 Görüntüleme
(@kadirozen)
Gönderi: 1
Başlığı açan
 

Hollywood stüdyo yöneticileri her gün şaşırtıcı rakamlar ile anlaşma yapıyor. Bazı büyük bütçeli filmler milyonlarca dolar üzerinde stüdyolar ile milyonlara mal olur ve zorlukla bütçelerini geri kazanmak için bütün emekler sergilenir. 50 milyon bir bütçe bize şaşırtıcı miktar gibi gelebilir, ama Hollywood açısından bakıldığında bu tür maliyetler çok da fazla değil.

Sektördeki en iyilerden olan Walt Disney Stüdyoları 350 milyon dolardan fazla fiyatlara filmler çekiyor ve bu listede 100 milyon doların üzerinde kayıp yaşayan 3 filmle yer alıyor. Disney yalnız bir filmin tanıtımı için 100 milyon dolar harcadı. Tüm zamanların en büyük sıçramasını yaşayan film yapım şirketi olarak efsanevi hale geldi. Diğer hükümdar 21. Century Fox ise inanılmaz bir başarı sağladı: 2014 yılı boyunca X-Men Geçmiş Günler Gelecek, Maymunlar Cehennemi Şafak Vakti ve Aynı Yıldızın Altında gibi filmler buna örnek gösterilebilir. Yani bazı filmlere milyonlarca dolar harcanmasına rağmen, başarısızlığa uğrayabilir. Bence filmler de bir kumara benziyor ya kazanırsın ya da bu listede olan birkaç şirket gibi iflasa bile gidebilirsin.

Büyük stüdyolar sadece gişe başarılarıyla kendilerinden bahsettirmezler, aynı zamanda gişe felaketlerinden de kendilerinden konuştururlar. Burada da başarısız olmuş ve milyonlarca dolar harcanmış filmlerden bahsediyoruz.

İşte karşınızda milyonlarca dolar ziyan eden 10 korkunç film:

10- Maskeli Süvari

94 – 119 Milyon Dolar

Maskeli Süvari 2013 yılında yayınlandı. New York Post eleştirmeni Lou Lumenick’e göre; şişirilmiş, şekilsiz, karışık, eğlendirmek için zayıf metaforları ile başarısız bir filmdir. Onlar filmi 375 milyon dolara mal etti. Genel toplam kayıp, 94 ile 119 milyon dolar arasında tahmin edilmiştir. Disney’in başkan yardımcısı Dave Hollis, bu filmin başarısızlığının hayal kırıklığı olduğunu söyledi.

9- Görünmez Savaşçı

100 Milyon Dolar

Bu film, pazarlama bütçesi dahil tüm masraflarıyla 135 milyon dolara mal oldu. Film yayınlanmasıyla mülkiyet girişimcisi olan Leo Stoller, görünmez kelimesinin haklarına sahip olduğunu iddia etti. Bazı sorunlardan sonra film, 96 milyon dolar enflasyonla birlikte şuanın 100 milyon doları üzerinde kaybetti.

8- 13. Savaşçı

101 Milyon Dolar

13. Savaşçı 1999 yılında üretildi. Üretim öncesi filme 85 milyon dolar bütçe ayrıldı. Film, 100 milyon dolara bitirildi. Piyasaya çıktığında film dünya çapında sadece 61 milyon dolar hasılat elde etti. Ana aktörlerinden biri olan Ömer Shariff, hemen ardından emekli oldu.

7- Dev Avcısı Jack

101 Milyon Dolar

Dev Avcısı Jack 2013 yılında yayınlandı. Film, 180 milyon dolar bütçe ile yapılmıştı. Maliyetleri dikkate alınarak açılış hafta sonu tahminlerine göre 30 milyon dolarlık bir kazanç elde edeceği düşünülüyordu. Film tamamen hayal kırıklığı oldu ve rakamlar hafta sonunda sadece 400.000 dolarda kaldı. Bilet sahiplerinin çoğunlukla 25 yaş üstü erkekler olduğu gözlendi. Stüdyo özellikle aileleri hedef alarak hareket etmişti.

6- John Carter

100 Milyon Dolar

Walt Disney Stüdyoları yeni film olarak John Carter’i yayınladı. Film için bütçe ve toplam üretim maliyetleri 263 milyon dolara mal oldu. Ayrıca film için 100 milyon dolarlık pazarlama kampanyası verildi. Bu filmin 108.610.950 dolar tahmini kaybı oldu. Disney tarihinin en büyük zarar eden filmlerinden biridir.

5- Sahara

119 Milyon Dolar

Sahara 2005’te yayınlandığında Paramount için tam 160 milyon dolara mal oldu. Yönetmen Breck Eisner aslen Indiana Jones başarısına benzer yeni bir aksiyon macera serisinde ilk olmak istedim diyerek durumu özetledi. Gişe satışları 119 milyon dolar elde etti. Tek başına tek bir helikopter kazası sahnesine 2 milyon dolar harcandı. Paramount tüm deneyimden sonra 100 milyon doların üzerinde kayıp yaşadı.

4- Ölümsüz Polisler

119 Milyon Dolar

Film hafta sonu açılışında, 130 milyon dolar üretim bütçesinin sadece %10’u kadar satış yaptı. Filmde Lenkov ve Jeff Bridges, Ryan Reynolds, Kevin Bacon ve Mary Louise Parker oynadı. Zach Galifianakis de ayarlanmıştı fakat zamanlama sorunu yüzünden oynayamadı. Stüdyo toplamda 119 milyon dolar kaybetti.

3- Final Fantasy

125 Milyon Dolar

Final Fantasy94 milyon dolar şuanda ise tahmini 125 milyon dolardır. Honolulu merkezli Square Pictures yapım şirketi ilk filmini kutluyor olması gerekiyorken, bunun yerine iflasla karşı karşıya kaldı. Büyük proje olan 137 milyon dolar bütçeli filmi üretmek için 4 yıl boyunca çalıştı.

2- Marslılar, Annem ve Ben

Marslılar, Annem ve Ben 2011’in en kötü gişe hasılatı elde eden film olarak tarihe geçmiştir. 3.000’den fazla sinemada yayınlanan film arasında 6.825 milyon dolarla, 14. en kötü hafta sonu açılışı yapan film oldu. Net zararı olan 130 milyon dolar göz önüne alındığında, bu tarihin 2. büyük gişe zararı anlamına gelir. Filmin oyuncularına övgüler gelmesine rağmen, görseller aşırı ifadesiz ve hatta ürpertici olarak anılacaktır.

1- 47 Ronin

149 Milyon Dolar

Başrolünü Matrix efsanesi Keanu Reeves’in paylaştığı 47 Ronin, 2013 yapımı bir film. Japonya’da ülke çapında 753 sinemada gösterildi ve sadece 1.3 milyon dolar hasılat elde etti. Film iyi bilinen Japon aktörler ile çekilmişti ve aynı zamanda ülkenin ünlü hikayesi ile başlıyordu.

Amerika’daki hasılat ilk 5 gün içinde sadece 20.600.000 dolarda kaldı. Reklam ve dağıtım maliyetleri hariç, tek başına üretim bütçesi 175 milyon doları buldu. 47 Ronin en çok kayıp yaşayan film olarak listede 1. numaradadır ve tahmini 149 milyon dolar zarar etmiştir.

Bazen hiçbir şey planlandığı gibi gitmez. Severek izlediğimiz filmlerin kötü planlamalarla birlikte yaşadıkları olumsuz durumlara göz attık. Beğeni şüphe yok ki kişiden kişiye değişen bir durumdur, ama bu filmler çoğu kişiye göre bu durumu hak etmiştir. Siz film sektörünün acımasız görünen durumu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Paratic.com

 
Gönderildi : 25/08/2015 6:15 pm
(@seddata)
Gönderi: 0
 

Bir web sitesinde, sinema için hangisi daha önemli diye, bir anket vardı. Hikaye, diyalog, oyuncu vs. Sanırım, tamamından sadece biri düşük olunca otomatikmen o film düşük oluyor. Bilgisayar mantığı, çünkü bilgisayar her zaman en düşük parçanın hızına göre çalışır.

Final Fantasy'i yapan şirket gibi, Türkiye'de de böyle denemelere kalkan ismi lazım değil animasyon şirketleri oldu. Onlar da zarar ettiler.

Ama diğer büyük şirketlerin zarar ettiğini sanmıyorum. Yani, zararı film etmiştir, şirket değil. Şirket bir filmden zarar ediyorsa, on filmden fazlasıyla o zararını toplar. Yoksa, dediğiniz gibi kumar işine dönerdi, ki ben bu sektörün kumar olduğunu hiç sanmıyorum. Ben sadece matematik diyorum.

https://www.youtube.com/@seddata

 
Gönderildi : 25/08/2015 9:19 pm
(@anonymous)
Gönderi: 0
 

milyar dolarlarla oynayan bir sektör holivud. bunların zararının bir ehemmiyeti yoktur. bir de ben sanmıyorum bu kadar zarar edeceklerini. dünya kültür emperyalizmini yönetiyorlar. bir filmin de hesabını yapabilirler.

 
Gönderildi : 26/08/2015 3:52 pm
(@mcfly)
Gönderi: 0
 

boxofficemojo'dan baktım çoğu burada yazıldığı kadar zarar etmemiş örneğin 47 Ronin filmi 24 milyon zarar etmiş. İçlerinde kar eden yapımlar bile var örneğin Maskeli Suvari filmi 45 milyon kar etmiş.

"Pain is temporary, film is forever."
"You can't stop what's coming."

 
Gönderildi : 27/08/2015 12:49 pm
(@anonymous)
Gönderi: 0
 

yeterli miktarda para olduktan sonra sinemadan zarar etmek için zeka hastalığı falan gerekir heralde. eğer amaç para kazanmaksa. ki amaç para kazanmak olmasa da kar elde edilebilir.

 
Gönderildi : 27/08/2015 3:00 pm
(@fulgura)
Gönderi: 0
 

Yeni kurulan şirket ise ve süper bir giriş yapmak istiyorsa büyük prodüksiyona kalkışabilir ve o da iyi olmazsa şirket iflasa gider genelde. Bu nedenle yeni şirketler biraz sağlam basmak adına kar getireceği daha garanti formatlar (romantik komedi ya da absurd komedi) üzerinde çalışır ve bir portföy oluşturmaya başlarlar. Bunun bir diğer yolu da mevut eski film ya da video houseları satın alarak bünyesine dahil etmek. Böylece, kendi portföyünde 10--200 film bulunan bir şirketi alabilirsiniz. Bunlar ilk etapta para götüren şeyler ama bunlardan usul usul para akar ve belli bir nakit getirisi olabilir. Özellikle de aralarında az da olsa başarılı ya da kült filmler varsa. Telifler, kiralamalar vb ile maddi bir zemin kurulur.

Tabii, piyasaya süper bir giriş yapıp başaran da var ve bu da devamının geleceği demek ama bu durumda da genelde daha büyük şirketler atlayıp bu yeni ve başarılı şirketi alabiliyorlar. Böylece az sayıda başarılı filmi olan unsurları bünyelerine dahil edebiliyorlar. Teklif cazip olunca şirket sahibinin aklı da gidiyor ve şirket yokoluyor. Bu bir sektör olduğu için kapitalizmin her kuralı geçerli. 100 yıldır bu piaysada olan kurumlar var. Bugün yeni olmak zor.

Bugün 50 milyon dolar vasat bir bütçe. Nasıl müzik sektörü de sorun yaşıyorsa, Internet, pay-per-view (Netflix vb) sayesinde sinema da zorlanıyor aslınhda. AVM içindeki salonlar iş yapıyor ve geleneksel küçük salonlar artık pek iş yapmıyor. Evde 3D ve ses sistemiyle izlemek daha bir zenginlik göstergesi olduğu için eğilim büyük ekran TVlere kaydı. Sinema henüz 3D ile ya da daha büyük bir teknoloji ile cevap veremedi ve bu nedenle ev pazarınıa hedeflemekte. 100 milyonun altında ciddi proje pek olmuyor. Mevsime göre (Christmas film, yaz filmi, evlilik filmi vb) her şirketin bazı ürünleri olmalı ki nakit akışı sağlansın ve masraflar karşılansın. Hollywood çok örgütlüdür. Hem kapitalizm hem de sendikalar içiçe görev yapmakta.

Bu blockbusterlar da kısmen prestij için kısmen de maddi başarı için yapılıyor ama daha yapılırken projenin iddialı olup olmadığı belli oluyor aslında. Örneğin Stealth zaten baştan sakattı. Onca bütçeye Firefox çakması film çekmişler. Final Fantasy'nin etkileyici tek boyutu animasyon idi ve vurucu bir özelliği eksikti. John Carter'da başrolda Bradd Pitt vb dengi biri olmalıydı gibi saptamalar zaten mevcut. Pazarlaması da iyi yapılmadığı için bunlar başarısız oluyor. Bu listede benim görebildiğim kadarıyla haksızlık edilmiş tek proje 13. Savaşçı. Orjinal bir konu, başarılı ve karizmatik bir başoyuncu var ama nedense kaybolup gitti bu film. Oysa bugün Game of Thrones vb diğer fantazi projelerinde içinde bu konu hemen hemen aynen tekrarlandı. Bu başarısızlıkların nedeni bence projenin yürütülmesinde. Şirket bunun olmadığının farkında değil. Yani yönetmen vew diğerleri aslında çok başarılı olmayacağını hissetmektedirler ama çaktırmazlar çünkü kendi alacakları bedel bellidir. Bunlar şirket/stüdyo hatası daha çok yani.

Belki Holyywood da zorunluluk nedeniyle daha paylaşımcı bir formata doğru evrim geçirir. O zaman kadro (yaratıcı ekip ve başroller) kardan pay alacağı için daha farklı yaklaşırlar filme. Hollywood'u bugün kurtaran dünya pazarı gibi geliyor bana. Dünya Amerikalıların hayallerini sevdikçe bu sektörden az ya da çok para akışı olacaktırç

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 27/08/2015 4:17 pm
(@aleste)
Gönderi: 0
 

Sahara konusunda söyleceklerim var, ilkokulda elime bir kitap geçti adı girdap yazarı ise clive cussler, clive cussler dan bahsetmek gerekirse belli başlı kahramanları vardır ve dirk Pitt, al giordino gibi. İlk kitaplarında bu adamlar gençken gitgide yaşlanırlar bazı kitaplarda yolları kesişir. Dirk Pitt ise açık ara en karizmasıdır, James bond gibi bir casanovadır ancak tarz olarak indiana Jones gibi maceradır. Seri olmaya çok yatkın bir yapısı olduğu ortadadır ancak filmde karakteristik yapısı tam olarak verilememiştir.

Eğer iyi bir yönetmenin elinde olsaydı evet bir dirk Pitt macerası alıp başını gidebilirdi. Olmadı, fakat bence bu olmayacağı manasına gelmez Chuck palahniuk fight club ı yazmıştır, choke ı da Chuck palahniuk yazmıştır ikisininde edebi kalitesi ortada olmasına rağmen choke tam anlamıyla rezalet bir filmdir.fight club ise yetişkinler arasında hemen hemen her sınıfa hitabı ve genel yapısı itibarıyla ışık yılı fark atmıştır.

Son söz olarak bunları göz önünde bulundurarak diyebilirim ki dirk Pitt bir şansı daha sonuna dek haketmektedir.

Bozuklukları göz ardı edin, mobilden yazdım 😀

oh be 😀

 
Gönderildi : 06/09/2015 11:05 am
(@saintmua)
Gönderi: 0
 

Konunun adı, " Milyonlarca Dolar Ziyan Eden 10 Korkunç Film " değil de " Milyonlarca Dolar Ziyan Eden 10 Film " olsaydı daha ayakları yere basan bir konu olabilirdi kanısındayım. Çünkü bu filmlerin bazıları çok başarılıdır. Başarıyı da sadece gişeyle ilişkilendirmek yanlış bir yoldur diye düşünüyorum.

 
Gönderildi : 08/09/2015 3:20 pm
Paylaş: