Forum

Mailim Okundu mu?
 

Mailim Okundu mu?

2 Gönderi
2 Üyeler
0 Reactions
1,263 Görüntüleme
(@aykut8990)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Arkadaşlar merhaba. Belki işinize yarar diye sizlerle bir şey paylaşmak istiyorum. Belki çoğunuz biliyorsunuzdur ama ben yeni keşfettim. Yeni keşfettiğim bu sitede, attığınız bir mailin saat kaçta okunduğunu veya henüz okunup okunmadığını görebiliyorsunuz.

www.readnotify.com... Ancak deneme süresi 15 gün ve 25 mail... Yalnız atacağınız mailin sonuna readnotify.com ekini ilave etmeyi unutmayın. Örneğin; [email protected]

Edit: Uzun bir aradan sonra, sistemi deneme fırsatım oldu. Sanırım bu senin dediğin gibi bir sistemde çalışıyor spidervis. Resimleri açmayınca, okunmadı olarak gösteriyor... Bunu ben tavsiye etmiştim, ama şimdi vazgeçtim... Eğer bir de bilgisayarlara falan zarar veriyorsa, bunun vebalini yüklenmek istemem.

 
Gönderildi : 14/06/2015 11:32 pm
(@spidervis)
Gönderi: 0
Admin
 

Siteyi gözüm tutmadı benim. Kısaca bu tür meselelerde dikkatli olun diye uyarmak isterim. Şöyle ki:

Email'in okunup okunmadığını anlamak için 3 yol var. İkisi outlook içinde. readnotify sitesinin yöntemi muhtemelen 3. seçenektir ki o da emailin içine bir resim yerleştirmek. Bu resim büyük ihtimalle beyaz noktalardan oluşturulduğu için de ne siz ne karşı taraf bunu görmez veya farketmez diyelim. Html içindeki o resim bir başka server içindedir ve hangi bilgisayarda açıldıysa, açılış tarihini saati, yeri, ip'si vs. bilgileri toplayabilir. Tabii bu şekildeki resim dosyaları farklı amaçlarla da kullanılabildiği için genelde hemen hemen tüm serverlarda otomatik olarak açılmalarına izin verilmez, kullanıcının onay vermesi şarttır. Yani karşı taraf gönderdiğiniz emailde görselleri göster ben bu adama güveniyorum demezse bu sistem işe yaramaz. Ek olarak emaili gönderdiğiniz kişinin size güvense ve görselleri aç dese bile, kullandığı browser'da izlenmesini engelleyecek bir eklenti çalışıyorsa sistem yine çalışmaz. Email okunmadı olarak görünür.

Ama tüm bunların yanında, hem sizin hem karşı tarafın email içeriklerinin görüntülenebilmesi de teknik olarak mümkün, böyle de bir tehlike var ancak ondan emin değilim. Bana güvenen varsa, hiç kullanmayın bulaşmayın derim.

 
Gönderildi : 15/06/2015 4:58 am
Paylaş: