Forum

Kurgu için en iyi t...
 

Kurgu için en iyi taşınabilir bilgisayar ?

6 Gönderi
4 Üyeler
0 Reactions
1,878 Görüntüleme
(@tatiii)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

arama kısmı çalışmadığı için böyle bir konu açıldı mı bilemedim.
5 yada daha fazla kamera ile çekilen görüntüleri rahatlıkla montajlayabileceğim bir taşınabilir bilgisayara ihtiyacım var.
acaba sizin performans açısından yorumlarınız nelerdir ?

performans olarak mac almam konusunda yorumlar yapılıyor ama pc ye alışkın biri olarak eğer aynı segmentte olacaksa pc tercihimdir.

yorum yaparsanız sevinirim arkadaşlar 🙂

 
Gönderildi : 03/11/2011 2:42 pm
(@anilcagin)
Gönderi: 0
 

http://www.bhphotovideo.com/c/product/817471-REG/MSI_GT780DXR_095US_GT780DXR_095US_17_3_Notebook_Computer.html " onclick="window.open(this.href);return false;

Başlığa yakışır bişeyler yazayım dedim 🙂

‎"Giydikçe açılır" diyen tezgahtar, "uzadıkça şekil alır" diyen kuaför, "zamanla unutursun" diyen arkadaş... Bunların hepsi aynı örgüte üye...

 
Gönderildi : 03/11/2011 3:34 pm
(@tatiii)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

model için internetten araştırma yaptım fakat çoğunluk oyun için uygun olduğunu söylüyor.
henüz kurgu için herhangi bir yorum yapan olmadı 🙂

ayrıca kameradan kayıt yapabilmem için herhangi bir firewire girişinin de olmadığını görüyorum ..

 
Gönderildi : 03/11/2011 6:20 pm
(@anilcagin)
Gönderi: 0
 

i7 işlemci 12 gb ram ve üst seri nvidia ekran kartı ile piyasadaki en uygun kurgu bilgisayarlarından biri. Nvidia kartın üzerinde 336 CUDA core var bu da premiere cs5 sonrası için ekstra hız artışı demek. Evet aynı zamanda iyi de bir oyun bilgisayarı 🙂 zaten piyasada kurgu için özelleşmiş notebook bulmak pek mümkün değil. Makinenin oyun için dizayn edilmiş olması uzun süreli limitlerde çalışmak için dizayn edildiği anlamına geldiği için kurgu için de uygundur.

DELL taşınabilir workstation üretiyor ama bütçeniz nedkadar onu bilmediğim için girmedim o işlere. Capture konusunda ise yardımcı olamayacağım. Hiç anlamadığım bir konu. Yukarıda verdiğim konfigürasyon kayıtcılardan direkt veri transfer ederek kullanabileceğiniz uygun fiyatlı bir çözüm.

Genelde Notebook çözümleri kurgu için uygun görülmediği için çok fazla yorum bulunmaz nette. Eğer apple düşünürseniz daha düşük konfigürasyonda çalışan bir sistem için 4000 usd civarında bir miktarı gözden çıkarmanız gerekebilir.

‎"Giydikçe açılır" diyen tezgahtar, "uzadıkça şekil alır" diyen kuaför, "zamanla unutursun" diyen arkadaş... Bunların hepsi aynı örgüte üye...

 
Gönderildi : 03/11/2011 7:05 pm
(@homeros)
Gönderi: 0
 

MSI cidden iyi ürün üreten, iyi bir firma ama Türkiye Teknik Servisi deli dehşet rezalet ben söyleyeyim, kesinlikle tavsiye etmem. İlk aldığımda güzel güzel çalışan laptop'umu kart okuyucusu bozulunca teknik servise götürdüm, geri aldığımda deli dehşet ısınıyordu. Tam 3 defa teknik servise geri götürmeme rağmen her seferinde sorun yok diye geri gönderildi. Garanti bitmesinden 2 hafta sonra tamamen bozuldu, içinde ödev için gerekli olan belgeler var diye hard diski çıkardım (Bunu yapmak için de mağara çağından beri kullanılan koruma tekniği olan garanti bantını sökmek zorunda kaldım ki artık hiç bir firma kullanmıyor bunu) daha sonra teknik servise götürdüğümde bana ürünün işlemci fanı pedlerinin eksik olduğunu söylediler, bunun üzerine ben ürünü 4 defa ısınma yüzünden teknik servise getirdiğimi söyleyince garanti dışı tamir görmüş orada yapmış dediler, ürünün bantını kendim açtım dememe rağmen dinlemediler. Mahkeme'de görüşürüz diye çıkarken müdür ve babam araya girdiler falan feşmekan bize (daha doğrusu babama) 300 doları giydirdiler ki o zaman laptopun sağlam halini satmaya kalksak 400 dolar anca ederdi. O yüzden MSI alacaksanız tekrar düşünün derim. Keza merkez ofise bile şikayetimi bildirmeme rağmen geri dönülmedi.

Öte yandan şurada bir Lenovo paylaştım, hem Türkiye servisi iyi lenovo'nun bildiğim kadarıyla, hem donanımhaber yorumları çok iyi bu model için. Fiyat/Performans ise gayet iyi. Ayrıca da Nvidia Ekran kartı, forumda geçen Premiere hacki ile Mercury Playback için de kullanabilirsin.

http://barisferah.blogspot.com/2011/10/ ... ar-ve.html

 
Gönderildi : 04/11/2011 3:35 am
(@cemalex)
Gönderi: 0
 

Kesinlikle MacBook Pro!

 
Gönderildi : 26/03/2012 2:31 am
Paylaş: