Forum

Korsan Sorunsalı
 

Korsan Sorunsalı

38 Gönderi
14 Üyeler
0 Reactions
5,736 Görüntüleme
 Hepa
(@hepa)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Başlık KEzzAP tarafından başka bir başlığın içindeki mesajların bu başlık altında toplanmasıyla oluşturulmuştur.

😀 Geçen Adobe CS4 box satın aldım:)4500 dolar verdim acımadım heh.
Neyse konuyu bölmeyelim.
Eline sağlık tekrardan, kuşlar epey etkileyici.

*our AC-130 in the air

 
Gönderildi : 03/01/2009 8:06 pm
(@milofx)
Gönderi: 0
 

Afedersin ama satış fiyatı 1699 dolar olan bişeye neden 4500 dolar verdin sadece meraktan soruyorum...

 
Gönderildi : 04/01/2009 7:16 am
(@kkymn)
Gönderi: 0
 

😀 😀 😀

KKYMN

 
Gönderildi : 04/01/2009 4:41 pm
 Hepa
(@hepa)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Bahşişlerle 4500'ü buldu:D

*our AC-130 in the air

 
Gönderildi : 04/01/2009 5:24 pm
(@mobidik)
Gönderi: 0
 

Abi ben kazık yemişim o zaman CS3'ü 4300 e aldım ben.. 😀
Bunu yazıp konuyu şuraya bağlamak istiyorum.. Korsana Hayır konulu reklam çok güzel olmuş.. Çekimler de görüntüler de.. Sesin kayması, alt yazı detayı vs..
Bir şarkı yapacam... "Handy Shop" :p
Tutarsa sponsor olarak alırım belki 😀

Maksadım sana gördüğünü anlatmak değil anlamadığını göstermektir.

 
Gönderildi : 04/01/2009 5:45 pm
 Hepa
(@hepa)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Ben şuan Eskişehir'de Handy Shop açmak için yazışmalarım sürüyor, yakın vakitte işlek bir caddede açıcam:D

*our AC-130 in the air

 
Gönderildi : 04/01/2009 5:47 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
 

Birisi, korsanı savunduğunu söylerse bir de üstüne güzel bir şey olduğunu ballandıra ballandıra anlatırsa suçu övme kapsamına girer mi acaba?

Merak ettim.

 
Gönderildi : 04/01/2009 5:51 pm
(@admin)
Gönderi: 0
Admin
 

Ben korsanı öven bir senaryo düşünüyordum, Eserdem'e de bahsetmiştim. O beğenmedi ama ben çekicem onu. 😀

 
Gönderildi : 04/01/2009 6:14 pm
 Düd
(@dud)
Gönderi: 0
 

En iyisi biber'in projesi o konuda..

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

 
Gönderildi : 04/01/2009 7:18 pm
(@kkymn)
Gönderi: 0
 

Şimdi yerli müziğin, yerli yazılımın, yerli filmin, yerli kitabın korsanını almak gerçekten bir insanın ülkesine yapabileceği en büyük kötülüklerden birisi.

Aynı şekilde yabancı müziğin, yabancı yazılımın, yabancı filmin, yabancı kitabın korsanını almak da sanki ülkenin refahı bakımından biraz doğru geliyor...

Bu korsanla ilgili alttanalttan yerli yabancı ayrımı konusunda hafif bi bilinçlendirme yapsak çok mu aşırı illegal bir örgütlenme olur? sanırım öyle olur 🙂

Uç oldu ama düşünün beyler haksız mıyım???

KKYMN

 
Gönderildi : 04/01/2009 7:43 pm
 Düd
(@dud)
Gönderi: 0
 

Haksızsın zira yabancı mal üstünden yerli sermaye de kâr eder, etmese bize ulaşmaz zaten.

Korsanın tek savunması ülkemizin ekonomik düzeyinin yerin dibinde olmasıdır. Oyunlar örneğin, kaç kişi çıkarıp 50 60, 80 100 tl verebilir bir oyuna? Korsanı daha ucuz diyorduk eskiden, artık tamamen bedava.. Bedava alabileceğin şeye 100 tl neden veresin? O 100 tl sana koymazsa verirsin. Hele bir de benim gibi raf insanıysan...

Korsan kitap alanın Allah pabucunu dama atsın zaten, 3 tl fark için töbe töbe..

Müzik ve film için oyunlardaki kadar kötü olmasa da (fiyat açısından) aynı durum geçerli.. GSMH ve yıllık gelirler yükselmeden korsana hayır diyemeyiz ne yazık ki, bunun yerlisi yabancısı olmamalı.. Bir yerde de hak veriyorum, yerlide daha hassas olmak lazım, bütçe elverdiğinde destek olmak lazım vs.. TT Net'in bu konuda son atılımları çok güzel o nedenle ama onu da gavura sattılar, ne fark eder..

Tabii bu korsan işinin bir de anarşik ve ün boyutu var, en büyük korsancıların Amerika'dan çıkma sebebi de o zaten ama ona girmeyelim şimdi. Bayağı çetrefilli konu.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

 
Gönderildi : 04/01/2009 7:51 pm
 Hepa
(@hepa)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Açıkcası DVD'e para veririm güzel filmlere ama arşivimin %99'u divx:) Bu müzik albümleri içinde geçerli onda yüzde %99'9'a vuruyor tabi.Şimdi 10 liraya yerli albüm alırken 20-25 lira neden yabancı albüme vereyim ki, kültür bakanlığının saçma kazançları var her yabancı müzik albümünde, tabi aynı şey DVD'ler içinde geçerli ama DVD'leri 10 liraya hatta 2.5 liraya bile almak mümkünken müzik albümleri hiç düşmüyor, tabi bu da insanı direk korsana yöneltiyor.Açıkcası kotasız internetiniz, yüksek kapasite bir harddiskiniz ve rapid şifreniz var ise zaten olay bitiyor:) Direk korsana destek oluyorsunuz.Oyunlarda ise şuan yenilerinde kırıldıktan sonra hata mesajı gibi girerken oyuna beğendiyseniz satın alın ibaresi var.Açıkcası Steam gibi downloadable oyunlar beni kesmiyor, eğer oyuna,dvd'ye veya müziğe para vericeksem o rafımda durmalı.GTA4'ü aldım en son 90 lira ödedim:) Akabinde internette de bulunuyordu ama gel gelelim GTA:)İçinden bi dolu şey çıktı ve kutusu harika, koleksiyon için çok güzel bir şey bunlar.Léon'un Transformers'ın kutuları çok güzel mesela, rafta tutmak için ideal.Ama korsanın da şöyle güzel yani var DVD kalitesinde izlerken orjinalleri BlurayRip olarak netten indirebiliyorsun açıkcası dün Karayip Korsanları'nı izledim, evimde de orjinali mevcut ama BRRip çok daha iyi 11GB olması ayrı tabi:D

*our AC-130 in the air

 
Gönderildi : 04/01/2009 8:02 pm
 Düd
(@dud)
Gönderi: 0
 

Açıkcası Steam gibi downloadable oyunlar beni kesmiyor, eğer oyuna,dvd'ye veya müziğe para vericeksem o rafımda durmalı.GTA4'ü aldım en son 90 lira ödedim:)

Aynen katılıyorum ancak ben müzik ve film dvdlerine yurtdışından getirtiyorum, daha ucuza, çok daha kaliteli ve çok daha bol içerikli ürünler alıyorum. Örneğin bende Sin City ve Batman Begins dvdleri var, ikisinin de içinde esinlendikleri çizgi-romanlar var, direk açıp okuyorsunuz. Veya Eternal Sunshine'ın yanında senaryosu geliyor kitap şeklinde. Ya da en güzel örneği Fight Club ilk çıktığında özel üretim bir serisi dvd kapağında görülen ince karton kâğıda sarılı şekilde geliyordu vs.. Oyunlarda da bunu yapmak isterdim ancan Amazon'un hiçbir sitesi ne yazık ki Türkiye'ye oyun göndermiyor. GTA 4'ün Amazon fiyatı 60 lira örneğin..

Benim 60 kadar orjinal film dvdim var ancak divx arşivi 300 gblarda geziyor ki sildiklerim dahil değil buna :). Hem orjinalciyim hem korsancı yani :).

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

 
Gönderildi : 04/01/2009 8:17 pm
(@baco)
Gönderi: 3562
 

Sıkıntı şu ki eşitlik ile adalet farklı şeyler. Amerikad'a 100 YTL olan bir oyunun Türkiye'de de aynı fiyata olması eşit olabilir ama adil değil. Herkesin sırtına 100 kg yüklerseniz bazıları taşırken bazıları da ezilir. Ben zamanında büyük bir firmanın Türkiye temsilcisi olarak çalışırken, öğrencilere vs. el altından bizzat kendi ürünlerimizden kopyaladığımı bilirim. Yazılım fiyatlarının tüm dünya çapında çok yüksek olduğunu düşünüyorum. O yüzden bazı 30-40 dolarlık utility'leri satın alıp katkıda bulunmaya çalışırken en babalara para vermiyorum. Müzik meselesinde de paranın büyük kısmı yapımcılara gidiyor. İlerde eser sahipleri kendi ürünlerini direk satacaklar o zaman farklı olacak bence. Yapımcı firma ile 100 tane satacağına doğrudan 10 tane satıp aynı parayı kazanacaklar.

- baço

 
Gönderildi : 04/01/2009 8:29 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
 

Ben daha çok filmler dahilinde konuşacağım.

Bahadır Abi'nin bu son söylediği kısım çok önemli.

Sanat eserleri kapsamında konuşursak eserlerin çoğunun parasının yapımcı şirkete gittiği doğru. Böylelikle aslında daha adaletsiz bir sisteme çanak tutuyor gibiyiz. Sanatçıların kendi ellerine gidecek olsa o para zaten çok büyük olasılıkla bu denli pahalı da olmazlar. O zaman gönül rahatlığıyla da alırım. Ama bu adaletsizliğe çanak tutmak istemiyorum. Bu yaklaşımla sinemaya da gitmemem lazım ama sinema olayı bence ayrı. En basitinden verdiği keyfin alternatifi yok. Ha yurtdışında sinema fiyhatları ile DVD fiyatları arasında o kadar fark da yok bildiğim kadarıyla. -Burada yanılıyorsam düzeltin-

Yani neticede korsana hayır mevzusu bana kalırsa zaten adaletsiz bir durumun dayatması. Hem sizin de belirttiğiniz gibi ülkeler arasındaki eşitsizlikle alakalı, hem de paranın çoğunun filmin yapımcısına gitmesiyle alakalı bir adaletsizlik var zaten ortada. Bu duruma tepkimi de korsanla gösterebilirim.

Unutmadan şunu da söylemem lazım. Bağımsız yapımların korsanına ise karşıyım bu durumda. Yani yarın öbür gün Bizik...!'in korsanı da yapılacak bol bol, nasıl engelleyeceğiz bilmiyorum, biri çıkıp bu durumda korsana evet derse manasız olur. Tamamiyle cebimden harcayarak yaptığım saf bağımsız bir yapım çünkü. Ortada ciddi bir emek hırsızlığı olacak.

 
Gönderildi : 04/01/2009 8:42 pm
Sayfa 1 / 3
Paylaş: