Forum

karakter analizi
 

karakter analizi

6 Gönderi
6 Üyeler
0 Likes
3,202 Görüntüleme
(@msaricay)
Gönderi: 410
Başlığı açan
 

1. soru: profesyonel şekilde oluşturulmuş,karakter analizi örnegi arıyorum. nerden bulabilirim?
2.soru: kahramanı tasarladıgınız,karşısına bir düşman tasarımını yaparken aralarındaki ilişkiyi tam olarak nasıl kurulur..bu kısmı nasıl düşünmemiz gerek?

 
Gönderildi : 19/10/2017 6:13 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
 

2.soru için senaryo kitapları okuyun

 
Gönderildi : 19/10/2017 10:01 pm
 Dnd
(@dnd)
Gönderi: 0
 

Genelde bu tarz karakter analizi yapan projeler çok az bildiğim kadarıyla, olanlarda genelde yönetmen ve senaristin hazırladığı kişisel notlar olabilir onuda ancak bire bir irtibata geçerek halledebilirsiniz.

2. Sorunuza gelirsek bu tarz şeyler arketip örnekler üzerine hazırlanıyor, misal hikaye Romeo julyet arketipi üzerinden yazılıyor ise karakter motivasyonu üzerinden çatışma yaratılır ki hikaye akiciligi bu yönde gider.

Sinema arketipleri üzerine internetten araştırma yaparsanız, sorunuza cevap kötü kadın yahut erkek arketipleri bulabilirsiniz.

 
Gönderildi : 19/10/2017 10:08 pm
(@reznovrun)
Gönderi: 0
 

1. Bir şeyi gözüne kestir. Arkadaşın olabilir, bisikletin olabilir, evcil bir hayvan olabilir. Daha sonra fiziksel özelliklerini yazmaya başla, sonra neyi sever, kimden nefret eder, sevdiklerini neden sever, nefret ettiklerinden neden nefret eder, nasıl bir ortamda yaşamaktadır, bu ona neler hissettirmektedir düşünmeye başla. aklına gelenleri yaz. al sana profesyonel bir şekilde yazılmış karakter analizi.

2. Üsttekini güzelce uygulayabiliyorsan, bir kahraman yaratabiliyorsun demektir ve bir kahraman yarattığına göre anti- kahraman nasıl yaratılır onu da biliyorsun demektir.

Kahramanın nasıl ki başına gelenler karşısında bir mücadeleye girişiyorsa, anti-kahraman da aynı şekilde bazı nedenler karşısında bu mücadeleye girişecektir. Kısacası onlara verdiğin nedenler sana otomatik olarak "Çatışma nasıl yaratılır?" sorusunun da cevabını verecektir.

 
Gönderildi : 19/10/2017 10:16 pm
(@saintmua)
Gönderi: 0
 

1. MMPI Çok Yönlü Kişilik Testi. (MMPI_v2.0.2.xls şeklinde googledan aratabilirsin.) CIA bile personel alımında bunu kullanırmış. Karakter yaratımında bu testten yararlanabilirsin.

2. Bu konu başlı başına iyi bir kültürel birikim, gözlem, analiz gerektirir bence. Başlangıcı, Antik Yunan tragedyasından, Aristoteles'in eseri Poetika'dan yapabilirsin mesela. Ki bu dramanın temelidir.

 
Gönderildi : 20/10/2017 5:21 am
(@sekko)
Gönderi: 159
 

sorunun cevabını geniş bir kapsamda bu kitapta bulabilirsin.

Joseph Campbell - Kahramanın Sonsuz Yolculuğu

http://www.hepsiburada.com/kahramanin-sonsuz-yolculugu-p-HBV000006N368?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.tum.genel.pla&gclid=CjwKCAjw4KvPBRBeEiwAIqCB-TXEm3gvCAraHj-xR8iwHC-baoI5rrQaGYeE0M_996ToWuP-yW4VBRoCSKcQAvD_BwE

 
Gönderildi : 21/10/2017 6:47 pm
Paylaş: