Jackie Chan'in My Stunts belgeselinde anlattığı bir şey de, dövüş sahnelerinde ritmin en önemli şey olduğu. Müzik gibi olacak, vuruşların adımların ritmi sabit olacak diyor. Ritmi kaçıran bir kişi ya jackie'ye vuruyor ya da saldırısı ve darbe alışı hiç gerçekçi olmuyor. Dediğin gibi dövüşmeyi bilen oyuncularda sorun yok gibi ama diğerlerinde kesme yapmak veya görüntüyü hızlandırmak mecburi belki.
Daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum ama sinemada filmden dijital kayda geçiş sürecini ve sinematografiyi güzel anlatmış. Keanu Reeves abimizin de sunumuyla iyi bir belgesel olmuş.
Şu linkte de yukarıdaki "side by side" belgeselinin yapım hikayesi var
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
1927’den 2016’ya Oscar’ın En İyi Sinematografileri Tek Videoda
1927’den 2016’ya Oscar’ın En İyi Sinematografileri Tek Videoda
Of of of. Ne güzel olmuş bu.
Bu ne güzel bir kliptir, geçiş noktaları o kadar estetik ve zekice belirlenmiş ki. Ledler göze çarpmıyor değil tabi, daha iyi yerleştirilebilirdi.
Ayrı bir başlıkta olmalı bence. Gayet güzel olmuş.
Belgeselin bana özgür tercihlerinin haketmediği cezasını çeken bir adamın hikayesi gibi geldi. Profili çizilmiş anlatıcının, bildik ama yine düşünmeye sevkeden bir hayat hikayesi. Sanatın kenara itilmişliği artık önemsiz bir ayrıntı olarak hayatımızda. Bu vurguyu aldım ben.
Ben teknik detaylarını bilmem ama çok övülen bir video klip.
Kamera Arkası:
Ayrıca şu iki klibi de paylaşmadan edemeyeceğim.
Milli gururumuz 😀
Daha önce paylaşılmadığını gördüm. 100 yılın 100 en iyi sahnesi. Hem fikir olunmayan filmler ve sahneler de mutlaka olacaktır tabii.