Forum

HRANT DİNK suikastı...
 

HRANT DİNK suikastı üzerine... UTANIYORUM!

28 Gönderi
11 Üyeler
0 Reactions
5,289 Görüntüleme
 ty
(@_ty_)
Gönderi: 16
Başlığı açan
 

silinmiştir

 
Gönderildi : 20/01/2007 7:10 pm
(@admin)
Gönderi: 0
Admin
 

Herkes konuyla ilgili görüşlerini söylesin ama birbirmizin msjlarına gönderme yapmayalımki istemediğimiz tartışmalar çıkmasın.Hassas bir konu çünkü. Bu başlığı kitlemek bile farklı bir tartışmaya yol acacağından onuda yapmayalım.

 
Gönderildi : 23/01/2007 4:58 pm
(@jesuisatoi)
Gönderi: 9
 

şimdi bu zat kalkıp;
zehirli Türk kanı boşalıp, yerine ermeni kanı dolacak diyen bi şahıs için asla üzülmem kimsede kusura bakmasın...
aslında isyanım bundan çok , geçen hafta gencecik bi astsubay şehid oldu hiç bukadar medyaya yansıdımı hiç bukadar insalar üstüne düştümü hiç bukadar topluluk oluşup slogan attımı, ben işte buna üzlüyorum benim kanımdan canımdan olana insanlarım sahip çıkmazken neden hrand dink için üzüleyimki hele hele bu vatanın suyunu içip ekmeyini yiyip onca laf eden adama .. asla..
ha öldürülmesi konusuna gelince , asla bu olmamalıydı çünkü başımıza bela olacağı kesin ve olduda şimdi yıllarca başımıza kakacaklar bu olayı.. düşünün avrupada gazetelerin başlıkları şöyle; gece yarısı ekspresine gerek yok, sıra orhan pamukta, katil 301 ... varmı böyle bişe.. salak çocuk kendince iyi bişey yaptığını sanıyor ama bizi nereye sürüklediğinin farkında deil yoksa ölen kişi ha hrant olmuş ha hüseyin...

işte bunlarda benim düşüncelerim sonuçta özgür bi ülkede yaşıyoruz....

Cumhuriyet fikir serbestliği taraftarıdır. Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre saygı duyarız.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Saygılar.....

Delilik; aynı şeyleri yapıp farklı sonuç beklemektir.
Ben bir deliyim:)

 
Gönderildi : 23/01/2007 5:28 pm
(@admin)
Gönderi: 0
Admin
 

tamam ben de bunu kastediodum. Şimdi sen bi önceki msja ithafen bişey yazıcaksın. o sana ..birisi araya giricek. Sanat konuşulan bi platforma uymayacak görüntüler olacak. En baştan Tolga nın mesajını silmekte ayıp olacağından herkes kendi düşüncesini belirtsin.

Şahsen sana katıldığım noktalar var fakat medyanın bu kadar bu olayı önemsemesinn devlet büyüklerinin şehitlerden daha cok gündem yaratmasının sebebi ölen kişiyi cidden çok sevdiklerinden yada üzüldüklerinden değil tamamen dışarıya karşı olan imajımızın fazlaca zedelenmesine yol açan bu olayı "bizimle ilgisi yoktur biz bu adamı zaten çok severdik"e getirip barbar türkler görüntüsünü derhal kapamak. Türk bayragına sarılmasına da kesinlikle karşıyım...Keşke yaşanmasaydı. diyoruz ama önüne gecilemeyen bir oyun var sırayla taşlar otursun die yapılan adımlar bunlar gibi geliyor bana.. önce nobel ödülü...ermeni gündemi..sonra bu.. başka birinin planlarının ufak ufak adımları gibi. yada degil.. bush mu? yok ben demedim öyle bişey...nebiliyim.

 
Gönderildi : 23/01/2007 5:48 pm
(@ali-unal)
Gönderi: 0
 

Bu ölüm, Türkiye'de yaşayan bir Ermeni'nin ölümünün yanında -en azından benim için- konuşabilme ve yazabilme özgürlüğüme, yaşam durumuma ve insan oluşuma bir tehdit anlamı da taşıyor. Sansürden çok daha kötü bir şey, insanın oto-sansür uygulamasıdır. Yazanı veya düşüneni veya kendinden olanı aktarma yolunu seçen herhangi birini, bunu yapmaya zorlayabilmesi özelliğini taşıyor. Korku ile, yıldırma ile... Böyle bir ölüm, sebebinin içinde barındırdığı saçmalık ve planlılıkla, aynı zamanda bizler için de bir özgürlük ve "kendini iyi hissetme" durumunun kaybı anlamına geliyor. İnsan kendini nasıl iyi hisseder? Tek bir yanıtı yok elbette ama ne şekilde olursa olsun, her halükarda bunun karşısına bir güç çıkacağını bilmenin rahatsızlığı demek oluyor. O silâh, bize bunu hatırlatıyor. Ürkütücü ve rahatsız edici. Tahammülsüzlük ve zayıflık ve şiddet anlamına geliyor.

İnsan doğasının gereği bu belki; belki insan özünde kötü ve şiddete yönelik bir canlı. Bunları kabullenebilmek, mevcut düzende insanın iyi olduğuna ve iyi yaşamasına yönelik bir inanca sahip olduğumuz için, oldukça zor görünüyor. Aynı zorluk, böyle bir yaşamı sürdürmek istediğimizde, bahis konusu kıskacın içine girmek, öğütülmek anlamına da geliyor. Sen vurulunca, olabiliyor ki ben de vurulabilirim. Sen dayak dersen, kardeşim, bileyim ki ben de dövülebilirim, kırılabilirim. Vurulma, öldürülme, yok etme var oluyorsa, bunun nesnesi bir gün ben de olabilirim. Her cinayetin, her arkadan vurmanın, her katlin toplumda doğurduğu en önemli sorun, bunun, bir gün sizin de başınıza gelebilecek olmasını kabul edememektir. Bunu görememektir. "Susma, sustukça sıra sana gelecek" sözü bunun için söylenir; Yılmaz Güney bunun için "biz herkesin acısını, kendi acımız yaptık," der.

İnsan, çıplak doğar. Ölünce de çıplak ölür. Sonradan üzerine eklenen her şey -diyelim bir gömlek, diyelim bir kimlik- sonradan üzerine eklenmiştir. Biz, kötüysek de iyiysek de fark edecek durumda olmayabiliriz. Tek şansımız, aynı olduğumuzu bilebilme, fark edebilme gücümüzdür. Bu ölüme üzülmek ya da üzülememek ya da sevinmek, bunun bir aynasıdır.

 
Gönderildi : 23/01/2007 10:19 pm
(@selcukkuru)
Gönderi: 0
 

ilgimi çekti, koyayım dedim.
kimin çektiğinide bilmiyorum.
bi yanlış anlaşılma olmaz umarım.

"Söz gider, yazı kalır... Aha bunu da buraya yazıyorum..."

 
Gönderildi : 09/10/2007 4:27 am
(@byparlak)
Gönderi: 0
 

ilk okulu Turkiye'de okudugum okuldaki butun arakdaslarim ermeniydi..bir tek ben muslumandim aralarinda...cok iyi insanlar..kimseye zarari dokunmayan insanlar..cok severim ermenileri..is politikaya gelince durum farkli tabi..

Turkiye'de insanlara soz hakki verilmeli haksiz olsalarda..metin goktepe yi kac kisiniz hatirlar?..nasilda haksiz yere bir cok kisi olduruldu bu ulkede...bir polis bir kisiyi goz altina alsada o kisi sucsuz olsa dahi dovulerek oldurulmez..ne kadar aci ne kadar cag disi ne kadar seviyesiz.

En son Turkiye'ye 5 sene once gelmistim..Donup baktigimda hic birsey degismemis..evet belki yeni cep telefonu markalari gelmis, belki yeni gece klubleri acilmis, ipodlar yayilmis, mtv turkiyeler gelmis, eksisozlukler acilmis, forumlar cogalmis, moda ilerlemis, nisantasinda daha cok dukkan acilmis, Turk Futbolu gelismis, starbucks lar acilmis olabilir ama bu modernlik, bu ileri dogru ilerlemek ve gelismek degildir..Cogu kisiler bunun farkina varamiyor iste. Zannediyolarki internet hizi gelisince ulkede gelisecek modernlesicek diger ulkelerin internet hizina erisilecek onlarla ayni seviyeye gelinecek. Daha kendi gazetecisini olduren, baska insanlara soz hakki vermeyen, acilan davalarin yillar sonra cozumlenmesini bekleyen, kaza sirasinda cagirdigin ambulansin 1-2 saat sonra gelmesini kabullenen, insan haklarinin az gelistigi Turkiye hala ayni yerinde sayiyor arkadaslar.

Hic birsey degismemis hic birsey.

n/a

 
Gönderildi : 09/10/2007 5:38 am
(@payitaht)
Gönderi: 0
 

Dünya yerinde sayıyor..

 
Gönderildi : 09/10/2007 5:44 am
 Düd
(@dud)
Gönderi: 0
 

İyi de gazeteciler dünyanın her yerinde öldürülüyor. Yalnış alaşılmasın Türkiye ileridir bilmemnedir falan diye iddia etmiyorum, katılıyorum byparlak'ın dediklerine de bugün misal ırkçılığın başı dünyada Amerika'dır. Irkçılık adına en fazla cinayet de muhtemelen orada işlenmiştir/işleniyordur. Yani böyle şeyler sadece Türkiye'de oluyormuş gibi davranmak da yanlış. Gerçi oralarda böyle beyni yıkanmış gencin biri gelip vurmuyor. Adamlar direk ortadan kayboluyor. Hatta bu konuyla ilgili, Angelina Jolie'nin başrolünü oynadığı bir film bu ay gösterime giriyor.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

 
Gönderildi : 09/10/2007 2:22 pm
(@byparlak)
Gönderi: 0
 

Angelina Jolie'nin filmi Amerikali gazetecinin basindan geciyor..Olayda Pakistanda oluyor.

Evet Amerika'dada cok irkcilik var ozelliklede guney kisimlarinda. Ama adamlarin artisi eksisini goturunce 0 kaliyor ondan goze batmiyor. Bizde ise eksi eksi yi goturunce goze batiyoruz cunku Amerika'da o irkcilik icin acilan davalar en azindan sonuclaniyor. Irkci polisler, katiller ve suclular hapse mutlaka gidiyor. Bu davalar yillarca surmuyor. Boyle oluncada bireysel suc oluyor Amerika'nin ustune kalmiyor dogal olarak. Yani irkci irkcidir Amerika ile alakasi yok o adam oyle buyumus biz gereken cezayi verdik deniyor ve hakli olarakda Amerika'ya birsey diyemiyosun. Turkiyede isen bu isi yapanlar zaten polisler. Savcisida ayni kafada gardiyanida.

n/a

 
Gönderildi : 09/10/2007 9:18 pm
(@akn673)
Gönderi: 144
 

--

Bu ileti 2 yıl önce akn673 tarafından düzenlendi
 
Gönderildi : 09/10/2007 9:28 pm
(@byparlak)
Gönderi: 0
 

Tum askerler sucsuzdur. 13 tane olen Turk askerlemizde gariban, filistinde olenlerde israilde 'de, amerikan askerleride. Suc onlari oraya getirende. Ben hic bir zaman bir askere kizmam yada oh iyi olmus olmusler demem. Cunku bilirimki Ingiltere yuzunden Israil ve Filistin bugun savasmakdadir. Bilirimki Amerika yuzunden bugun PKK ve Turkiye savasmakdadir.

Bakin Amerikada zenciler kole olarak kullaniliyordu daha dune kadar. Dusene biliyormusunuz simdi meclisdeler simdi muzikleri onlar yapiyor simdi modayi onlar yaratiyor simdi onlar heryerde calisiyor simdi onlarda otobusun onunde oturabiliyor onlarda simdi lagam suyu icmiyor temiz su veriliyor, simdi onlarda agaclarda asilmiyor ibret olsun diye, simdi onlarinda kizlarina tecavuz edilmiyor, simdi onlar ayni bir beyaz gibi esitler sanki bu olaylar olmamis gibi. Birde Turkiye'ye bakiyoruz yillardir bu savas suruyor PKK ve Turkiye. Millet anlamiyor sirf adamlar Amerika Ingiltere gibi ulkelerin silah satsinlar diye savas olmasini istediklerini. Ama istenince nasilda kolelik kalkiyormus 40-50 sene icersinde. Ben bunu anlamiyorum. Oyuna geldigimizi, simdide Ermenilerle Turkleri, askerle devleti, solcularla sagcilari, alevilerle sunnileri, Turklere Kurtleri birbirine dusuruyolar insanlarda galyana gelip inaniyor bunlara. Birisi cikip bunun farkina varmicakmi dedigimde anliyorumki Recep Tayyip Erdogan Amerikan Ajani zaten. Sectigimiz basbakanin Ataturk'e hakaret ettigi goruntulerini Reha Muhtar zamaninda Show TV de yayinlandigini, Bin Laden'le goruntuleri oldugunu ve ilk secimlerde sectildikden sonra 'Degistim' demesiyle affeden bir topluma ne laf solesem, nekadar yazsam bir sey anlamiyacagini onlar hala 13 Asker oldu kimse hepimiz Mehmetcigiz demedi diye tartisa dursun. Sonra susuyorum baska bir sey yapmak soylemek gelmiyor. %47. Pek parlak gormuyorum.

n/a

 
Gönderildi : 09/10/2007 9:59 pm
(@bttfatunga)
Gönderi: 0
 

Tum askerler sucsuzdur. 13 tane olen Turk askerlemizde gariban, filistinde olenlerde israilde 'de, amerikan askerleride. Suc onlari oraya getirende. Ben hic bir zaman bir askere kizmam yada oh iyi olmus olmusler demem. Cunku bilirimki Ingiltere yuzunden Israil ve Filistin bugun savasmakdadir. Bilirimki Amerika yuzunden bugun PKK ve Turkiye savasmakdadir.

Bakin Amerikada zenciler kole olarak kullaniliyordu daha dune kadar. Dusene biliyormusunuz simdi meclisdeler simdi muzikleri onlar yapiyor simdi modayi onlar yaratiyor simdi onlar heryerde calisiyor simdi onlarda otobusun onunde oturabiliyor onlarda simdi lagam suyu icmiyor temiz su veriliyor, simdi onlarda agaclarda asilmiyor ibret olsun diye, simdi onlarinda kizlarina tecavuz edilmiyor, simdi onlar ayni bir beyaz gibi esitler sanki bu olaylar olmamis gibi. Birde Turkiye'ye bakiyoruz yillardir bu savas suruyor PKK ve Turkiye. Millet anlamiyor sirf adamlar Amerika Ingiltere gibi ulkelerin silah satsinlar diye savas olmasini istediklerini. Ama istenince nasilda kolelik kalkiyormus 40-50 sene icersinde. Ben bunu anlamiyorum. Oyuna geldigimizi, simdide Ermenilerle Turkleri, askerle devleti, solcularla sagcilari, alevilerle sunnileri, Turklere Kurtleri birbirine dusuruyolar insanlarda galyana gelip inaniyor bunlara. Birisi cikip bunun farkina varmicakmi dedigimde anliyorumki Recep Tayyip Erdogan Amerikan Ajani zaten. Sectigimiz basbakanin Ataturk'e hakaret ettigi goruntulerini Reha Muhtar zamaninda Show TV de yayinlandigini, Bin Laden'le goruntuleri oldugunu ve ilk secimlerde sectildikden sonra 'Degistim' demesiyle affeden bir topluma ne laf solesem, nekadar yazsam bir sey anlamiyacagini onlar hala 13 Asker oldu kimse hepimiz Mehmetcigiz demedi diye tartisa dursun. Sonra susuyorum baska bir sey yapmak soylemek gelmiyor. %47. Pek parlak gormuyorum.

byparlaka katılıyorum . fakat katılmakla birlikte elimden hiç birşey gelmiyor . diyorum nasıl %47 , nasıl aldılar . sonra hatırlıyorum çevremdekilerin sözlerini : yok biz oy vermiyeceğiz demelerini , kafam iyice karışıyor . tam bu karışıklık sırasında evimizin önüne bir kamyon geliyor alt komşumuza . allah allah diyorum , şaşırıyorum doğal olarak.
pencereden bakıyorum daha dikkatli evet bir kamyon kömür . ne bu diye düşünüyorum ama sonra herhalde kış için kendileri almışltır diye kafamda kurguluyorum hikayeyi . ancak sonra kamyonun şoförünün yanından muhtar iniyor . her fırsatta akp propagandası yapan . hani beni muhtarlığa akpye küfrederim diye gitmekten bıktıran muhtar . tekrar şaşırıyorum . ne işi var bunun burada biraz daha eğiliyorum pencereye ve kömür torbalarına dikkatle bakıyorum . yardım kömürü . iyice dumurlarla kaynaşıyorm halbuki durumları pekte kötü değil . sadece bu sene fındık döneminde biraz zarar edip çok az para aldılar . sonra kafamda ki buğular biraz gidiyor soruyorum kendi kendime . bunlar fındık dönemin de akpye asla oy vermiyeceğiz demişti ama seçim günü sorduğumda akpye verdik demişti . o zamanda çok şaşırmıştım ancak bu kadar sorgulamamıştım . evet şimdi herşey aydınlandı . herşey vestel pixellence ( tam bilmiyorum nasıl yazıldığını ve nolduğunu ) gibi oldu . evet umarım siz de anlamışsınızdır. bu oylar iki torba kömüre birkaç altına satıldı . bu ülke cehalete kurban oldu ...... %47 bende pek parlak görmüyorum

 
Gönderildi : 10/10/2007 12:06 am
(@byparlak)
Gönderi: 0
 

bttfatunga, bu dediklerini gercekden agzim acik bir sekilde okudum. demek buralara kadar geldi bir ulkenin kaderini belirlemek. ama dusunuyorumda o sene findik satamamalarinin sebebi de AKP..fakat AKP findiktaki parayi alip komure yatirmis sonra findikciya o komuru vermis..ee oylarda AKP ye gelmis tekrar..findiktan artan paraylada artik kizlarini, akrabalarini Amerikada master'a yollamis Erdogan ve meclis uyeleri.

n/a

 
Gönderildi : 10/10/2007 1:53 am
(@bttfatunga)
Gönderi: 0
 

aslında buna pek şaşırmamak lazım eğer bağımsız türk tvlerini izlediysen daha birçok olay var akpnin lafta 18 yaş üstü dediği ama çoğunun 12 yaş cıvarlarında olduğu bisikletli çocuklarla akp propagandası yaptırdığını ve bunu görüntülüyen kameramanı tartaklayıp kamerasını kırdığını (neyse ki kameraman kaseti kurtarmış ) ve muhabir kızıda tartakladıklarını göreceksin . ayrıca sadece bunlarda değil daha nice olaylar oldu bu dönemde ama bunlar neden pek ortaya çıkmıyor neden sadece birkaç kanalda var neden büyük medya kuruluşlarında yok nedeni aslında çok basit doğan holding kanalları akp sayesinde iyice genişledi star ve ona ait binumum kanal ellerindeki son teknolojiyle doğanlara satıldı .ve bu yüzden medyanın çoğuna sahip doğan holding kanalları ve amerika kanlları bunları söylemiyor . sana tavsiyem kanaltürk gibi kanalları izle hergün binlerce rezaletleri ortaya çıkıyor .(not : aslında akp fındıktaki parayı kömüre aktarmamış daha doğrusu aktaramamış o kömür paralarını 2008 bütçesine dayandırmış . yani ortada fındık parasıda yok sana bir olay daha anlatayım eğer akpye oy verdiğini çekersen cep telefonu yada fotoğraf makinesi gibi birşeyle akp sana bir altın veriyor . tabi bunun parasıda nereden geliyor belli . aslında herşey meydanda fakat bunu haykırmak insanlara zor geliyor . zamanında aziz nesin demişti bu ülkenin %50 si aptal diye müneccim miydi neydi canım )

 
Gönderildi : 10/10/2007 3:58 pm
Sayfa 1 / 2
Paylaş: