Serap hayatını kaybetti. İyi uykular.....
Yapmayın. Aynı Big Bang'in çocuklarıyız hepimiz...
Şaşırmıyorum artık, bu ülkede artık her şey olağan. Rutin!
"Boşa sallanan kürek dalga yaratmaz."
Youtube'e videosunu yükleyen adama Hollywood'dan 30 milyon dolarlık film teklifi:
https://www.youtube.com/watch?v=
Başına Youtube'dan talih kuşu kondu
Video paylaşım sitesi YouTube’de kısa filmini yayımlayan Uruguaylı bir film yönetmenine bir Hollywood filmi yapması için 30 milyon dolar teklif edildi.
Fede Alvarez isimli Uruguaylı yönetmenin çekeceği filme Spiderman ve Evil Dead filmlerine de para yatıran Sam Raimi sponsor olacak.
Alvarez’in "Ataque de Panico" (Panik Atak) isimli 4 dakika 48 saniyelik kısa filminde Uruguay’ın başkenti Montevideo’yu işgal ve tahrip eden dev robotlar gösteriliyor.
Geçen ay filmini YouTube’e koyduktan sonra üç gün içinde elektronik posta kutusunun Hollywood stüdyolarından gelen e-maillerle dolup taştığını anlatan Alvarez, "Hepimiz şoke olduk. Eğer bir ülkeden bir yönetmen sadece YouTube’e bir video yükleyerek bunu başarabiliyorsa, herkes yapabilir" dedi.
Hollywood yapımcıları, Alvarez’den Uruguay ve Arjantin’de çekilecek bir bilim kurgu filmi yapmasını istiyorlar.
Uruguaylı yönetmenin kısa filmi YouTube’de 1,5 milyon kez izlendi.
http://www.milliyet.com.tr/Dunya/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=19&ArticleID=1175058&Date=17.12.2009&b=Basina%20Youtubedan%20talih%20kusu%20kondu " onclick="window.open(this.href);return false;
- baço
Yok canım daha neler. Hollywood da yönetmen kalmadı da... Bir de o kadar muhteşem ötesi bir şey değil benim görüşüm...
şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...
Yok canım daha neler. Hollywood da yönetmen kalmadı da... Bir de o kadar muhteşem ötesi bir şey değil benim görüşüm...
Katılıyorum abi. Bu Hollywood da ne kadar man kafaymış. Transformers gibi bir şey bu. Sanki daha önce bu ve buna benzer şeyler izlemedik?...
Ayrıca asparagas da olabilir. Bu insanlar çıldırmış olmalı.
"Boşa sallanan kürek dalga yaratmaz."
Yani ben palavra olduğuna inanıyorum...
şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...
... Fede Alvarez isimli Uruguaylı yönetmenin çekeceği filme Spiderman ve Evil Dead filmlerine de para yatıran Sam Raimi sponsor olacak.
Hollywood yapımcıları, Alvarez’den Uruguay ve Arjantin’de çekilecek bir bilim kurgu filmi yapmasını istiyorlar.
Bu Holivud'un biz buradayız, henüz ölmedik narası. Adam aynı onlar gibi film yapmış ve hemen transfer ediyorlar. Yani kendilerini yüceltiyorlar yine. Ulaşacağınız son nokta burasıdır diyorlar ve bize de "bakın, yapın yapın sizi de alalım" diyorlar. Pışık diyor, sevişen robotlara selam ediyoruz. Böyle şeyleri de yemiyor, gargara yapıyoruz.
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=222146&interstitial=true " onclick="window.open(this.href);return false;
Adamın youtube sayfasında da adamı herkes tebrik ediyor...
[vimeo] http://www.vimeo.com/7536725 [/vimeo]
- baço
Şu Hollywood'u da bir kenara fırlatın dostlar!
Biz Anadolu'nun çocuklarıyız, buralarda robot olmaz; ana olur. Toprak ana.
"Boşa sallanan kürek dalga yaratmaz."
Anadolu çocuğu filminide anca biz izleriz. Sonuç olarak yetmiş milyon izleyiciye yapılmış sinema filmi ile tüm dünyaya yapılmış sinema filmi kapıştırılamaz.
Uzak'ı Anadolu'da oynatın bakalım kaç kişi sonunu getiriyor..
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Uzak'ı Anadolu'da oynatın bakalım kaç kişi sonunu getiriyor..
Derdimiz bu olmamalı işte. Her adam bir adamdır. Sanat bana göre bir mastürbasyondur. Önce kendin. Her şey önce kendini anlatacak. Seni tatmin edecek. Egoist olacaksın abi. Oh diyeceksin. Rahimde de tektin, beşikte de, mezarda da tek olacaksın...
Kimse bu zamana kadar sormadı senin işin ne, gücün ne diye. Demek istediğim sanat yapacaksan bu coğrafyada, kazancı gözden çıkaracaksın. Ayrı bir mesleğin olacak ne bileyim bürüneceksin işte iyi bir mesleğe. Az mı demedi annelerimiz babalarımız; "Para getirecek bir şey mi bu sinema?"
Dediler!
Yani kısacası salondan kazanmayı değil, balondan kazanmayı amaçlayacaksın.
a.
b.
c.
ç.
d.
e.
"Boşa sallanan kürek dalga yaratmaz."
Tamam da o zaman ilk mesajlarınızın içi tamamen boşalıyor. Siz bunu yapan adamın keyif almadığını mı iddia ediyorsunuz şimdi? Şahsen yukarıdaki kısayı ben yapsam her izleyişimde zevkten 4 köşe olurum. Kimse de beni bunun için suçlayamaz. Uzak'a da hastayım, Avatar'a da, Bisiklet Hırsızları sinema tarihinin en iyilerindendir gözümde, hastasıyım, ama bu District 9 izlerken tüylerimin kalkmasına, heyecan duymama engel değil.
Derdinizi anlamadım ben özetle.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Benim demek istediğim, bütün bu anlattıklarıma göre bu arkadaş (Fede Alvarez) eğer gerçekten kendisi için yapıyorsa bu işi Hollywood stüdyolarından gelen teklifleri reddeder. (Eğer gerçekten gelmişse tabii.) Çünkü profesyonel olmasını istemez. İşine kimsenin karışmasını da istemez. Zaten adam gelebileceği son noktaya kadar da gelmiş. Benim derdim bu: Ama kimileri de vardır ki parayı görür, o cazip gelir, kabul ediverir ve kapitalizmin bir parçası oluverir. Pek tabii sonuç olarak sinema ölüverir. Hepsi bu. Saygılar.
"Boşa sallanan kürek dalga yaratmaz."
Bu içinde haklı düşünceler barındıran bir fikir evet ama tamamen doğru değil. Bu tarz işlerle uğraşan biri bu işlerin ne kadar pahalı olduğunu da bilir. Bu 5 kişiyle Uzak'ı çekmek gibi değil. Görsel efekt içeren işler aşırı pahalı ve zahmetlidir. Şimdi burada yazmakla olacak iş değil. O nedenle bağımsız şekilde yapılanları ya çok kısadır, ya da standartların altındadır. Bunları dilediğiniz standartlarda yapabilmek için çooook para gerekir, AROG'da dinozorların komik görünme sebebi de parasızlıktır. Bu adam koşarak atlamıştır o teklife eğer azıcık seviyorsa yaptığı işi.
Aynı işi ben yapsam ve bana gelse ben de atlarım hemen. 1. kaybedecek hiçbir şeyi yok. 2. oradan kazanılacak tecrübeyi hiçbir parayla satın alamazsınız.
Uzar gider bu.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.