Halil omasın 🙂
- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
- Tüm dualarının karşılığı diyebilirim.
Gia (1998)
Karıştırıyorum hep ikisini 🙂
Te Allam ya hala gülüyom herife. Adam "ne var la ben de sokarım. Bak aga atıyom te burdan, nesine?" iş güzarlığı ile öz be öz ve ideal bir Türk olduğunu kanıtladı. Kimse elleşmiyo o topa sen niye elleşiyon otoban Sabri, pis burun Sabri, defans bloklarını kaçak yapı diye belediyeye şikayet eden Sabri. Hakkında söylenen "26 yıl önce modern futbola tepki olarak doğdu" seni ne kadar da iyi özetliyor. Bunlar da sana laflarım olsun. Başlığı telef etmeyek.
cCc Ersan İlyasova cCc
Çeyrek Finalde rakip Slovenya işimiz zor... Fransa kadar kolay olmayacak Slovenler... I hope my team will win (: R.İvedik 3'e bir göndermede bulunalım dedim 🙂
Te Allam ya hala gülüyom herife. Adam "ne var la ben de sokarım. Bak aga atıyom te burdan, nesine?" iş güzarlığı ile öz be öz ve ideal bir Türk olduğunu kanıtladı. Kimse elleşmiyo o topa sen niye elleşiyon otoban Sabri, pis burun Sabri, defans bloklarını kaçak yapı diye belediyeye şikayet eden Sabri. Hakkında söylenen "26 yıl önce modern futbola tepki olarak doğdu" seni ne kadar da iyi özetliyor. Bunlar da sana laflarım olsun. Başlığı telef etmeyek.
cCc Ersan İlyasova cCc
😛
- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
Gia (1998)
Slovenlerin bir maçını izleyebilmiştim, taraftar sayısı çok fazlaydı ve çok iyi destek veriyorlardı... Bu maçın ayrı bir güzelliği her iki takım taraftarlarının oluşturacağı şölen olacaktır. Yanlış hatırlamıyorsam Slovenlerin İstanbul'da ev bile kiraladıklarını duymuştum (NTV programlarından birinde)....
- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
Gia (1998)
Çeyrek Finalde rakip Slovenya işimiz zor... Fransa kadar kolay olmayacak Slovenler... I hope my team will win (: R.İvedik 3'e bir göndermede bulunalım dedim 🙂
Polonya'da bizi eleyen 4 Takımın 3ünü yendik.Örnek olarak 2 maçımıza bakalım;
Türkiye-Yunanistan : 75-66
9 sayılık bir farkla aldığımız bu maçta gerçekten de canla başla oynayan belki de son 20 yılın en iyi Türk Milli Takımını izledik.
Bir De Son 16 maçımıza bakalım;
Türkiye-Fransa : 95-77
18 sayı fark attığımız Fransa maçında da genelde son çeyrekte oynayan "Hido"nun istediğinde nasıl 4 çeyrekte de harikalar yaratabildiğini gördük.Keremin 3. çeyrekte sakatlanıp çıkmasına rağmen takımda sadece1 dakikalık bir aksaklık olduğunu sonrasında oyuna gire Sinan Güler'e uyumun sadece 1 hücumluk nir sürede sağlandığını hatta ve hatta sadece Çin Maçında görev alan Barış Ermiş'in de Her ne kadar Kerem kadar olmasa da nasıl oyun kurabildiğini gördük.
Peki Neden Slovenya da Olmasın?¿
inşallah yeneriz de işimiz zor en azından Fransa'ya göre...Fransa'da Turiaf,T.Parker gibi adamlar yoktu bu çok önemli... Yunanistan maçını ise kendi sahamızda oynamanın verdiği avantajla ve aradaki o olaylardan gelen ara gazla yendik ama bunlar demek olmuyor ki kötü oynuyoruz...istediğimizde çok iyi oynayabiliyoruz...
Spike Lee de gelmiş, Amerikanın maçlarını seyrediyor.
Kalem Oynatan İle Ayı Oynatanın Buluştuğu Yer
Çok iyi başladığımız maçı büyük bir farkla bitirdik... Maç sonunda oyuncuların sevinçleri görülmeye değerdi.
Önce Sırbistan'ı ardındanda Amerika'yı yenerek kupayı kaldırmak unutulmaz bir Dünya Kupası'nı bizlere yaşatır...
Dolu dolu gidiyoruz savunmamız kadar hücumumuzda çok iyi; haydi Türkiyem kupayı kaldıralım...
- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
Gia (1998)
Slovenlerin bir maçını izleyebilmiştim, taraftar sayısı çok fazlaydı ve çok iyi destek veriyorlardı... Bu maçın ayrı bir güzelliği her iki takım taraftarlarının oluşturacağı şölen olacaktır. Yanlış hatırlamıyorsam Slovenlerin İstanbul'da ev bile kiraladıklarını duymuştum (NTV programlarından birinde)....
Biraz geç olacak da; geçenlerde İstiklal'in neredeyse yarısı yeşil formalı slovenlerle doluydu. O dünya güzeli kızların ülkelerine dönmesine üzülmedim desem yalan olur:).
Şaka bir yana dün gece inanılmaz bir geceydi, Hido gibi ben de yerimde oturamadım maçtan sonra. Sırplar aynen bize benziyorlar, takım olarak inanılmaz uyumlular ki o İspanya'yı yenmek kolay iş değildi. En zor maçımız olacağını düşünüyorum. Çünkü bu maçı alırsak oynayacağımız USA maçında çok da strese gireceğimizi düşünmüyorum.
Yapmayın. Aynı Big Bang'in çocuklarıyız hepimiz...
Oynanan oyunlara bakıyorum da bu Litvanya bizi de amerikayı da eler gibi duruyor. Cidden korkulacak takım.
Yapmayın. Aynı Big Bang'in çocuklarıyız hepimiz...
Efes'in avrupa kupası maçlarına gittiğim yıllardan beridir uyuzum bu Doğu Bloku ülkelerinin basketboluna, alayına uyuzum. Sırbistan, Litvanya, Slovakya getir üç tane şutör, dışardan salla babam salla, at at at, ondan sonra biz basketbol oynuyoruz, basketbol ekolümüz var, bok var. Millet neden NBA seyrediyor diye kafayı yediler senelerce, millet NBA seyrediyor çünkü mücadele var, oyun var, defans var, NBA'de "at at at" tezahüratı yerine "defence" diye tezahürat yaparlar, 3 sayı çizgisi de 1 metre geridedir lamba lamba habire atmasın millet bir anlamı olsun 3lüğün diye. Ama Avrupa'nın bunu anlaması uzun sürdü. Hala daha bunlar kendilerine yer buluyorlar bu doğu bloku ülkeleri ama Basketbol değişti çok şükür, bizim gibi savunma yapanlara karşı artık at at at da pek işe yaramıyor. Uyuz oluyorum doğu blokuna.
Litvanya çok iyi olabilir ve yarı finalde bizle karşılaşmamaları bizim şansımız gibi de gözükebilir ama bu gece sahada olan Arjantin oyuncularının midesinde sorun vardı gibi, heralde maç öncesi bol kuru yediler :)... Böyle Arjantin'e karşı her takım kral olur zaten...
Sırbistan ne kadar bize benzesede bu yıl bu oyunumuz, mücadelemiz ve hırsımızla kimse bize benzemiyor aslında...
Harun Erdenay'dan ufak bir anekdot; şimdiye kadar birbirine bu kadar bağımlı ve inanmış bir takım görmedim.
- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
Gia (1998)
Yok böyle bir heyecan, son saniyede coştu tüm sokaklar...
Bir şey yazamıyorum da bağırmaktan hafif bir başağrısı var.
Maç boyunca oturduğum yerden şekilden şekile girdim, uğurlu oturuşları denedim, odanın ışığı açtım kapadım bişekile bişiy oldum ve finalde tüm mahlleyi bağırarak inlettim tabi neredeyse tüm sokak bağırıyordu ... 🙂
- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
Gia (1998)