Forum

efsane65303 kullanı...
 

efsane65303 kullanıcı adlı üye ve mahkemesi

12 Gönderi
9 Üyeler
0 Likes
2,428 Görüntüleme
(@greenfire)
Gönderi: 112
Başlığı açan
 

Merhaba arkadaşlar.

efsane65303 kullanıcı adlı üye (Gerçek adı Denizcan Gök'tür, bu bilgiyi kendisi bu forumda, aşağıda vereceğim linkte zaten ilan etmiştir), 01 Mayıs 2012 Salı günü, bir mesajında direk şahsıma: "Mongol" ve "dengesiz" şeklinde iki ifade kullanarak hakaret etmiştir. Hakaretlerin ispatı olan link aşağıdadır:

http://filmfabrikasi.com/forum/viewtopic.php?f=14&t=11353&start=15 " onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

konunun başı ise şu linktedir:

http://filmfabrikasi.com/forum/viewtopic.php?f=14&t=11353 " onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Mesele ise şudur: Denizcan Gök isimli şahıs, kendi çekip oynadığı bir kısa filmini foruma koyup, eleştiriye açmıştır. Ben de İlk eleştirimi, sonuna da: "Kızmaca, darılmaca yok ok? 🙂 Videoda yine de emek var, emeğine sağlık diyorum ve daha güzel işler yapacağından eminim. Sevgilerle ..." şeklinde bitirmiş olmama rağmen, geçen zaman içinde Denizcan Gök, benim ve diğer kullanıcıların, kısa filmi hakkında yaptığımız eleştirilerini beğenmemiş ve agresifleşmeye başlamıştır. Son olarak: "Haklı olabilirsiniz o zaman bana gösterin. Laf ebeliğine gerek yok" şeklinde bir tabir kullanmış ve bu tabirine karşılık benden, günlük hayatta sıkça kullanılan bir deyim olan "sidik yarıştırmak" içerikli şu cevabı almıştır: "Burada kimse seninle sidik yarıştırmayacak. Daha o kulvarda değilsin bile."

Bu tabiri, kendi çapında ve kendi bildikleri doğrultusunda bir tür "seviyesizlik" olarak algılamış ve karşılık olarak bana "Mongol" ve "dengesiz" şeklinde hakaret etmiştir. Ben de ilk önce bu durumu, http://www.filmfabrikasi.com " onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; un bir moderatörü olan Kezzap'a ilettim ve ardından bugün yasal işlemi başlattım. Şu an yurt dışındayım. Denizcan Gök'ün bana hakaret ettiği forum sayfalarının ve o konunun tamamının ekran görüntülerini bugün itibari ile Türkiye'deki avukatıma gönderdim. Gönderdiğim ekran görüntülerinde herhangi bir oynama olup olmadığı yasalar nezdinde ispat olunur olunmaz takribinde şahsa hakaret davası açılacaktır.

Bu durumu neden ifşa ediyorum?

Çünkü burada sevgi ve kardeşlik ortamının hüküm sürmesini diliyorum. Birbirimize hakaretler savurarak, kırıcı olarak hiçbir şey elde edemeyeceğimizi anlatmaya çalışıyorum.

Eleştirileri kaldıramayacaksanız, kısa filminizi koymayın; bunu anlatmaya çalışıyorum

Bu forum dingonun ahırı değil, amatör ve profesyonel olarak sinema sanatıyla uğraşacan sanatçıların uğrak bir mekanıdır; bunu anlatmaya çalışıyorum.

Herkese saygılar.

 
Gönderildi : 02/05/2012 9:01 pm
(@tolga-depo)
Gönderi: 0
 

Aferin size. İki laf kaldıramıyorsanız sanat tipi üretimle boşuna meşgale olmayın. Mahkemeye vermek ne demek ya. Hukuk sitelerinde bile böyle muhabbet görmedim. Ayrıca bu şov niye?

 
Gönderildi : 02/05/2012 9:48 pm
(@greenfire)
Gönderi: 112
Başlığı açan
 

Aferin size. İki laf kaldıramıyorsanız sanat tipi üretimle boşuna meşgale olmayın. Mahkemeye vermek ne demek ya. Hukuk sitelerinde bile böyle muhabbet görmedim. Ayrıca bu şov niye?
Sanat tipi üretimle uğraşanlara ana avrat düz gidebiliyoruz yani öyle mi? Kaldırırlar ne de olsa! Bu mudur? Yazdığın şeyden bu çıkıyor.

O bahsini ettiğin hukuk sitelerinin adresini, ve birbirine küfredipte: Tamam eyvallah, edebilirsin denilip es geçilen konuların linkini buraya at da, boş boş konuşmadığını ispat et. Hangi hukuk siteleriymiş bunlar, küfre bu kadar töleranslı?

Bu bir şov değil. Durumu ifşa sebebimi yukarıda belirtmişim, tekrar oku.

 
Gönderildi : 02/05/2012 10:06 pm
(@tolga-depo)
Gönderi: 0
 

İlla en uç noktalardan örnekleyip durumu gereceğim diyorsun yani. Kim ana avrat sövmüş?

Şu boş boş konuşma lafını ve emir kiplerini de keşke yüzüme karşı söyleseydin de ben de senin doğrucu adam kimliğine bir nebze olsun inanabilseydim.

Bu sayfaya vereceğim başka cevap yok. Senin nick'ine bundan sonra vereceğim tek cevap yok. Açtığın sayfaya yapacağım tek yorum yok.

 
Gönderildi : 02/05/2012 10:37 pm
(@greenfire)
Gönderi: 112
Başlığı açan
 

İlla en uç noktalardan örnekleyip durumu gereceğim diyorsun yani. Kim ana avrat sövmüş?

Şu boş boş konuşma lafını ve emir kiplerini de keşke yüzüme karşı söyleseydin de ben de senin doğrucu adam kimliğine bir nebze olsun inanabilseydim.

Bu sayfaya vereceğim başka cevap yok. Senin nick'ine bundan sonra vereceğim tek cevap yok. Açtığın sayfaya yapacağım tek yorum yok.
Valla, memnun olurum arkadaşım ama niye coştun birden, onu anlamadım. Şu bahsettiğin hukuk siteleriyle ilgili örnek ver biz de boş konuşmadığına inanalım dedik ama dönüşün muhteşem oldu (!) Demek ki öyle birbirine hakaret eden ve bu hakaretleri, hakareti yiyenin tolare ettiği hukuk sitesi yokmuş güzel kardeşim. Evet, gönül isterdi ki yüz yüze olaydıkta aynı şeyi yüzüne de söyleyebilseydim. Sen de klavye başında boş konuşmanın, toplum içinde boş konuşmaktan daha kolay olduğunu kavrayabilseydin.

Dediğim gibi, konularımdan ve yazdıklarımdan uzak durursan beni memnun edersin. İyi günler diliyorum sana.

 
Gönderildi : 02/05/2012 10:49 pm
(@sickman)
Gönderi: 3651
 

Sevgili dostlar, bakın bahar geliyor, ortalık çiçek böcek siz nelerle uğraşıyorsunuz yahu. Olmuyor ki ama böyle, hepimiz kardeş değil miyiz? Birbirimizi sevelim, sayalım, öperken koklayalım. Evet bu girizgah yeteri kadar yumuşak oldu sanıyorum şimdi geçelim mevzuya. Böyle başlıklar açmayın çünkü burada buna izin veremeyiz. Eğer birine dava açıyorsanız bunu zaten posta kanalıyla kendisine iletirler, o olmadı eğer gerekliyse polis kanalıyla kendisini getirirler. Şimdi biz burada sizin dava açıp açmadığınızı bilemeyiz ki. Ya açmadıysanız mesela dava, buradan atıp tutuyorsanız o arkadaşın paçalarından aksın diye. Olmaz değil mi? Evet gördüğümüz gibi olmaz. Ha siz dava açarsınız bu adam bana mongol dedi diye, sonra da sonucu yazarsınız buraya biz de bakarız "haa bak gördün mü" deriz eğer demek istiyorsak, falan filan olur. Ama böyle başlık açıp, ben sana dava açtım, vay ben sana kına yaktım, yok ben sana abayı yaktım demek yanlış olur, ki burada olmuş işte. Kimse kimseyi bu forum kanalıyla böyle tehdit edemez. O yüzden bu başlığı şimdilik kendi halinde bırakıyoruz, sonra da fabrika hurdalığına kaldırıp FF Geri Dönüşüm Tesisleri'nde html koduna dönüştürmek üzere uçuruyoruz. Bunu da böyle çözdüğümüze göre hepinize sevgi ve saygı dolu günler geceler ve içi dolu heceler dileyerek müsaadenizle karanlık tarafa geçiyorum.

www.fadeoutstudios.com - www.soberworks.ist - www.budabi.tv

 
Gönderildi : 04/05/2012 11:44 pm
(@goldera)
Gönderi: 390
 

Ben 17 yaşındayım ve geçen ay bir mahkemem vardı ve 17 yaşında bir gencin mahkemeye çıkması emin olun berbat birşey ve suçum sadece arkadaşım birisiyle tartışırken o ortamda bulunmaktı ortada kavga bile yok arkadaşımın tartıştığı kişi arkadaşımı ve arkadaş olduğumuzu bildiği için bizide mahkemeye vermiş 4 arkadaş hakim karşısına çıktık.Tabiki suçsuz olduğumuz için birşey olmadı ama o ortamı yaşamak berbat birşey lütfen böyle küçük şeylerden dolayı böyle olaylar yaşanmasın eğer işlemleri başlatmadıysanız henüz başlatmayın lütfen.Hakkınızı aramak sizin en doğal hakkınız ama bu hakkınızı gerçek olaylarda kullanın lütfen bahsettiğiniz üye sakinleştiğinde sizden özür diler bu olay çözülür büyütcek birşey yok

 
Gönderildi : 04/05/2012 11:56 pm
(@siyah-ok)
Gönderi: 211
 

Sayın greenfire arkadaşım... bence adil olmakta fayda var...eleştirmek tabiki de en doğal hakkınız...yapılan eleştirileri kişiselleştirmekte bir seçim...yaptığı işe inanmış,yüreğini koymuş profesyonelleşmemiş bir dostumuz...işine yapılan gülücüklü eleştirileri taşıyamamış ve agresifleşme hatasına düşmüş olabilir...buna cevaben ''Burada kimse seninle sidik yarıştırmayacak. Daha o kulvarda değilsin bile.'' Doğrudan aşağalamadır... bunun üzerine size sarf edilen kelimeler ise hakaretdir... hangisi daha ağır derseniz.. aşalama daha ağırdır bence...ve çoğul konuşmuşsunuz...yani forum adına konuşabildiğinize vede sınıflandırma yapabildiğinize göre...ben bilmiyordum.. kimler hangi kulvardalar...velhasıl,birini aşalamak iyi birşey değil...bir tepki almanız kaçınılmazdır... mahiyetide olasılıkla negatif olacaktır... yurt dışında yaşadığınıza göre güzel ülkemizdeki hukuki süreçlerden bir habersiniz sanırım...hırsızlık yaparken suç üstü yakalanan sabıkalı hırsızlar dahi savcı emri ile salı veriliyor ve adli kovuşturmaya gerek yoktur diye dosyalar kapanıyor... Mongol ve dengesiz denildiği için dava dileçesi verebilir ve avukatınıza para kazandırabilirsiniz...mahkeme takipsizlik mi verir...idam mı bilinmez... 🙂 ama bir netice alamayacağınızı düşünüyorum....yaşınızı bilmiyorum ama...sanal alemde malesef reel dünyadaki saygıyı düzeyi bulamayabiliyorsunuz... bunun için kendinizi üzmeye değmez...boşverin hayat yeterince zor...bende almanyadan geldim biliyorum.. oralarda hakaret suçtur ve tazminatınızı alırsınız...lakin burası Türkiye 😉 Kavgasız seviyeli güzel paylaşımlar dilerim...

yasına Siyah'ım...

 
Gönderildi : 06/05/2012 1:22 am
 Vlad
(@vlad)
Gönderi: 0
 

eleştirinde resmen alay var greenfire. bu kadar eleştirinin sınırını aşıp emeğe saygısızlık edip dalga da geçen birinin bu tarz bir çalışmayı nasıl kotaracağını ben çok merak ediyorum. çok iyi olmuş bir denemeye bu tarz eleştiriler haksız olmuş. bunun gibi bir çok denemeyi izledim pek sevdiğim de söylenemez. ama sonuçta bunlara deneysel ürünler mantığıyla yaklaşmalıyız. illa eleştirmek için eleştirirsek bu bizi bu konuda otorite yapmaz. ne cahiller gördük sadece hava basan ama ne de suskunlar gördük bu işte usta o yüzden fazla gevezelik etmeden bu arkadaşları tebrik etmek en iyisi ya da bişey demeyeceksen susmalısın. ya da kırmadan eleştirini yapmalısın. yoksa bu mahkeme olayları senin paçanı hiç bırakmaz. onu bunu mahkemeye verirsin. öncesinde seni mağdur sandım sonrasında da şaşırdım, şöle bi inceleyince şaşırdım. resmen mahkemeye verilecek adam senmişsin. biraz sakin greenfire biraz sakin 🙂

 
Gönderildi : 11/05/2012 12:13 am
(@oguzcicek)
Gönderi: 0
 

saçma çok saçma...

Kiralık 550d + 2 lens + 2 tripot + 3 yedek batarya sadece 50 lira
Detaylar http://www.filmfabrikasi.com/forum/viewtopic.php?t=8806" onclick="window.open(this.href);return false;

 
Gönderildi : 11/05/2012 1:49 am
(@cityofgod)
Gönderi: 143
 

Burada kimse seninle sidik yarıştırmayacak. Daha o kulvarda değilsin bile." abi bu nedir ya, iyi ki bana denmemiş bu laf. Ne yani sen, Tarantinolar ile ya da Fincherlar ile falan mı yarıştırıyorsun da malum zat senle yarıştıramasın.

Aga kulvar nedir ya? Senin kulvarın nedir söyler misin bana? Kimsin sen? Hangi kulvarda yarışıyorsun? Ne ürettin? Şu toplum için, sanat için, sinema için ve her şeyden önce kendin için ne yaptın da insanlara kulvar ayağı çekiyorsun.

Yani o kulvarda sen varsan biz yokuz kusura bakma.

Bu kadar sarkastik ve aşağılayacığı ayrıca kibirli bir söylem olamaz. Özellikle ''bile'' kelimesinin kattığı o tatsızlık ise tartışılamaz.

Şunu hiç anlamamışımdır; bir şey paylaşırsın, biri çıkar. ''Bak darılmaca gücenmece yok, biz burada senin abileriniz. Şimdi olmamış bu canım'' tarzı söyleme girer. Ulan afacan, sen ne oldurdun bu hayatta da çıkmış insanlara eleştiride bulunuyorsun.

Bakın bir düşünür eleştirinin tanımı şöyle yapmıştır: ''Eleştiri sınırı, daima eleştirdiğin konuda sahip olduğun yetkinlikle orantılı olmalıdır.''

Ha sen, almışındır ödülleri, alkışları; gelirsin suratımıza tükürürsün. Çok film izlemek, çok film çekmeye çalışmak, bir ürüne ''tam'' eleştiri hakkı sağlamaz.

Arkadaşlar eleştiri üzerine bile onlarca kitap ve döküman vardır. Eleştirinin öncelikle kavramsal boyutunu bir idrak etmemiz lazım ki, sonrasında karşımızdakinden bunu sindirmesini bekleyelim.

Daha önce başıma benim böyle bir olay geldi. Bu forumda paylaştığım bir şey için uzun tartışmalar yaşadım ve bir üye o kadar ''cool'' bir şekilde cevaplar yazıyor ki, sanırsınız kardeşimiz olayı yalamış yutmuş Nirvana'yı arıyor.

Benden 7 yaş küçük bu çocukla ne tesadüftür ki, bir ortamda karşıya karşıya gelip tanıma fırsatı buldum ve tek bir gerçeği anladım. (tripod terazini kullanamayan biriymiş meğer.)

1 klavye + 1 internet bağlantısı ve 1 ortam içinde istediğin imajını yaratabilirsin.

Ben dava açan arkadaştan, ''kendisine salak'' diyenlere değil de, daha farklı küfürler edenlere de aynı tepkiyi vermesini bekliyorum.

Niye bu kadar çok yazdım? Yahu çok güldüm be... Hem güldüm yazdım. 🙂

16:9 bakabilmek ve biraz da renk atmaktır aslında hayat...

 
Gönderildi : 11/05/2012 1:44 pm
 Zeze
(@zeze)
Gönderi: 65
 

Burada kimse seninle sidik yarıştırmayacak. Daha o kulvarda değilsin bile." abi bu nedir ya, iyi ki bana denmemiş bu laf. Ne yani sen, Tarantinolar ile ya da Fincherlar ile falan mı yarıştırıyorsun da malum zat senle yarıştıramasın.

Aga kulvar nedir ya? Senin kulvarın nedir söyler misin bana? Kimsin sen? Hangi kulvarda yarışıyorsun? Ne ürettin? Şu toplum için, sanat için, sinema için ve her şeyden önce kendin için ne yaptın da insanlara kulvar ayağı çekiyorsun.

Yani o kulvarda sen varsan biz yokuz kusura bakma.

Bu kadar sarkastik ve aşağılayacığı ayrıca kibirli bir söylem olamaz. Özellikle ''bile'' kelimesinin kattığı o tatsızlık ise tartışılamaz.

Şunu hiç anlamamışımdır; bir şey paylaşırsın, biri çıkar. ''Bak darılmaca gücenmece yok, biz burada senin abileriniz. Şimdi olmamış bu canım'' tarzı söyleme girer. Ulan afacan, sen ne oldurdun bu hayatta da çıkmış insanlara eleştiride bulunuyorsun.

Bakın bir düşünür eleştirinin tanımı şöyle yapmıştır: ''Eleştiri sınırı, daima eleştirdiğin konuda sahip olduğun yetkinlikle orantılı olmalıdır.''

Ha sen, almışındır ödülleri, alkışları; gelirsin suratımıza tükürürsün. Çok film izlemek, çok film çekmeye çalışmak, bir ürüne ''tam'' eleştiri hakkı sağlamaz.

Arkadaşlar eleştiri üzerine bile onlarca kitap ve döküman vardır. Eleştirinin öncelikle kavramsal boyutunu bir idrak etmemiz lazım ki, sonrasında karşımızdakinden bunu sindirmesini bekleyelim.

Daha önce başıma benim böyle bir olay geldi. Bu forumda paylaştığım bir şey için uzun tartışmalar yaşadım ve bir üye o kadar ''cool'' bir şekilde cevaplar yazıyor ki, sanırsınız kardeşimiz olayı yalamış yutmuş Nirvana'yı arıyor.

Benden 7 yaş küçük bu çocukla ne tesadüftür ki, bir ortamda karşıya karşıya gelip tanıma fırsatı buldum ve tek bir gerçeği anladım. (tripod terazini kullanamayan biriymiş meğer.)

1 klavye + 1 internet bağlantısı ve 1 ortam içinde istediğin imajını yaratabilirsin.

Ben dava açan arkadaştan, ''kendisine salak'' diyenlere değil de, daha farklı küfürler edenlere de aynı tepkiyi vermesini bekliyorum.

Niye bu kadar çok yazdım? Yahu çok güldüm be... Hem güldüm yazdım. 🙂

+1

 
Gönderildi : 11/05/2012 3:15 pm
Paylaş: