arkadaşlar bana da bir arkadaşım söyledi windowsda hiç bir dosyaya con adı verilemiyor... bunun nedenini bilen var mı?
ahanda çok ilginç bişey ya neden acaba. Thunpax sana katılıyorum kesin bill gates le ilgili eskilerden bi olay 🙂
concon bill 🙂
ms-dos komutu olduu için...
başkalarıda var:
CON, PRN, AUX, CLOCK$, NUL, COM1, COM2, COM3, COM4, COM5, COM6, COM7, COM8, COM9, LPT1, LPT2, LPT3, LPT4, LPT5, LPT6, LPT7, LPT8, LPT9
bunlar ilgili bişey bi bakın isterseniz
http://forum.fazlamesai.org/viewtopic.php?p=10703&sid=2394a4bfe74d7a6072de819dc84608cb
olayin ozu windows xp dahil butun microsoft islemcilerin aslinda dos uzerine kurulmus kabuklar olmasi, con ve nemessis in verdigi diger tanimlarin her biri ms-dos altindaki device driver lardir. bu isimde dosya acilamaz diye birsey yok,dos komutlari kullanarak acabilirsiniz,ama sistemin tamamen cokmesi gibi istenmeyen sonuclar elde edersiniz bir ihtimalle, eger o isimde dosya acmak icin komutlari isterseniz verebilirim,ama dedigim gibi sistem kararliligini bozabilir uzun vadede.
yani bu windowsun gizli sakli yaptigi bir is degil,mesela sizin bilgisayariniza sizden gizli kullanicilar ekleyip aktif halede getirebilir,bunlar zaten anlasmada yeralan seyler.