kısa film projesini istanbulda arıyon tabi demi?
Valla öyle maalesef. Aslında böyle şehir dışına kısa film vb. bir şey için çıkıp hem onu halledip hem de o şehri falan turlama, gezme-tanıma fikri de güzel geliyor ama Ocak sonuna kadar o biraz imkansız gibi.
kısa film projesini istanbulda arıyon tabi demi?
Valla öyle maalesef. Aslında böyle şehir dışına kısa film vb. bir şey için çıkıp hem onu halledip hem de o şehri falan turlama, gezme-tanıma fikri de güzel geliyor ama Ocak sonuna kadar o biraz imkansız gibi.
umarım bir gün güzel bir projede buluşuruz...aslında para sorun olmasa istanbula bile gelinir...belki ilerde sorun olmaktan çıkar kim bilir 🙂
Offf çok sıkılıyorum. Eli yüzü düzgün kısa film projesi falan yok mu yahu? Çıldıracağım darlandım evde otur otur. 17 Kasım'a kadar yine başımda iş var ama 17 Kasım'dan sonra da böyle oturmaya devam edersem bir yerleri yıkacağım.
Yok olum valla, olsa da gitsek.. İş de yok la sen ne iş buldun? 🙂
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Freelance Photoshop yapıyorum ekmek parası için şu sıralar. Kasım'ın ortasına kadar oradan sürekli bir iş var onları tamamlamaya çalışıyorum. O da darlamaya başladı zaten. Bitsin şu iş, bir süre daha girmem Photoshop işine herhalde.
Zaten şu 16-17 Kasım geçsin hala daha bir şey yoksa ortada. Şu YouTube Partner zımbırtısına gireceğim. Daha Türkiye'ye gelmedi ama eli kulağındadır. Doğru proje(-lerle) girilirse güzel şeyler ortaya çıkabilir, hem kalite olarak hem de maddi olarak.
Forumda değişiklik başlığında söylediydim burada da söyleyeyim. Böyle bir plan var kafamda. FilmFabrikası adı altında olursa çok şukela olmazsa da bireysel olarak birkaç kişi ile Youtube üzerinden kısa film ve/veya web dizisi formatında işler (Çekip) yayınlayarak hem işlerimizin insanlara ulaşmasını sağlayabiliriz, hem de bir miktar da kazanç sağlayabiliriz. Özellikle web dizisi kafama çok yatıyor. Hem belli mi olur net üzerinden tutarsa belki TV'ye bile geçebilir (Çok uçuk gelebilir ama Bir Kadın Bir Erkek'in Türkmax'ta nasıl bir kalite standardında yayın yaptığını görmemiş olabilirsiniz. Ve bu dizi şu anda Star'da yayınlanıyor).
Bu olayın FF adı altında yayınlanmasının şöyle bir avantajı olur. Bir kere izleyici kitlesinin ortak hale getirebiliriz. Yani Düd ayrı, ben ayrı, kezzap ayrı, sicko ayrı ne bileyim Dv-art ( 😛 ) ayrı girersek bu işe her birimiz ayrı ayrı izleyici kitlesi oluştururuz. Lakin hepimiz -ve çok daha fazlası- tek bir kanal üzerinden yayın yaparsak izleyici kitlesi ortak hale gelir. Hem FF'de bu işten %10 komisyon falan alır böylece ona da bir kaynak olur. Ayrıca sitenin de tanıtımı olur.
Neyse kısaca benim böyle bir planım var arkadaşlar. Youtube'dan iş çıkmaz diyenlere şöyle cevap vereyim 10.000 izleme 33 dolar mangır demek (Amerika'da böyleydi Türkiye'de nasıl olur bilemem). Evet bir günde o rakamlara ulaşamayız ama belli bir süre sonra o rakamları katlayabiliriz bile. Jenna Marbles adlı blogcu şahıs bu işe tek göz odada başlayıp şu anda bir villada devam etmektedir (Toplam 770 milyon izleme = 2.5 milyon dolar~).
Bilmiyorum ilgilenen arkadaşlarla 4 Kasım'da bunu yüz yüze de konuşabiliriz. Dediğim gibi benim böyle bir şeye niyetim var.
BU partnersihp olayı yıllardır var kafamda, pek çok insanı takip ettiğimden ama öyle keşke burada yazdığın kadar basit olsa valla. 10 bin izlemeye 33 dolar diyorsun da video başı 10 bin izleyici öyle kolay iş değil.. Ama ben her türlü varım böyle bir işe, en azından tartışma aşamasında konuşur bakarız.
4 Kasım'a gelemiyorum ama sonrasında konuşalım.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
siz varsanız ve aranıza beni de alırsanız, ben de varım 😀
not: Copen de düşünüyodu böyle bi şeyler...onla da irtibata geçmek lazım.
Offf çok sıkılıyorum. Eli yüzü düzgün kısa film projesi falan yok mu yahu? Çıldıracağım darlandım evde otur otur. 17 Kasım'a kadar yine başımda iş var ama 17 Kasım'dan sonra da böyle oturmaya devam edersem bir yerleri yıkacağım.
Yok olum valla, olsa da gitsek.. İş de yok la sen ne iş buldun? 🙂
Freelance takılabilirsin Dude,
elance.com odesk.com freelancers.net
Ankara'dan ne ölçüde destek olurum bilmiyorum ama ihtiyacınız olduğu anda hazırım.
Düd konuşmasın iş yok diye. Seni piyasanın kalbine sokacaktım da pıss 🙂
Düd konuşmasın iş yok diye. Seni piyasanın kalbine sokacaktım da pıss 🙂
Öküzlük diz boyu arkadaş (kendime diyorum :D)
Düd → 4 Kasım olması şart değil, yine buluşuruz konuşuruz. Kolay olmadığı kesin ama yani imkansız değil bence düzgün bir planla girişilirse çok güzel işler çıkabilir. Dediğim gibi asıl olay dümdüz yapmaktansa (Özellikle DIY, how-to vb. videoları) bir tarz olması show gibi yapılması. Yani sadece bu işle ilgilenenler izlemeyecek TV'de öyle kanal değiştirirken nasıl millet NatGeo'da Discovery'de bir programa takılıyorsa Youtube'da veya FB'da birileri de bizim video paylaşıldığında öyle takılmalı.
intercapiller → Konuşuruz, yani o olsun bu olmasın derdim yok. Herkes irili ufaklı bir şey yapar illaki. Zaten benim asıl isteğim bunun FF adı altında yapılması öyle olursa zaten senin-benim diye bir şey yok veya o-ben diye birşey.
Kezzap → Yukarıda intercapiller'e dediğim gibi bu FF adı altında yapılırsa (Veya kendimiz bireysel olarak olsa da) illa aynı yerde olmamıza gerek yok. 6-7 kişi İstanbul'da olur, 3-5 kişi Ankara'da, 3 kişi Karaman'da. Ne bileyim yani. Önemli olan irtibatta olabilmek ki bence onda sıkıntı çıkmaz. Yani Ankara ekibi ayrı bir proje üzerinde çalışırken, İstanbul ayrı bir proje üzerinde çalışır. Arada büyük işler olursa toplanılır bile belki. Onun dışında Ankara ekibi mesela Pazartesileri paylaşım yapar, İstanbul Perşembe veya bir hafta o, bir hafta bu. Böylece süreklilik kazanır iş hem. Yani bunlar konuşulur. Yani illa bir yerde en az 3-5 kişi olmaya da gerek yok 1 kişi olsa da olur. Evet bir proje çıkarmak zor olur ama başka bir şeyler olur orada da belki. Ki Youtube'da altyazı desteği de var. Benim asıl düşündüğüm bu videoları Türkçe yayınlasak bile mesela İngilizce, Fransızca, Almanca altyazı ile birlikte sunmak. Böylece evrensel bir hale gelir. Sadece Türkiye'den değil, bu dillerin konuşulduğu ve hatta konuşulmadığı daha bir çok yerden takip ediliriz.
Tüm bunda zaten bana göre önemli olan para değil. Para bunun sadece güzel tatlı bir artısı olabilir. Asıl olay beğeni toplamak, takip edilmek, bilinmek olur. Ki bence bu bizler için paha biçilmez olur. Neyse zaten anlattıkça ve düşündükçe böyle daha da hoşuma gidiyor, daha da hevesim artıyor.
Düğünlerden devam,
" onclick="window.open(this.href);return false;
yorum yapan altın bulsun 🙂
2012 Tüyap Fuarı başlamış dostlar...
http://www.facebook.com/istanbul2012kitapfuari?fref=ts " onclick="window.open(this.href);return false;
yaşamak mı zor yoksa yuvarlak masa aks mı?
ya bu filmi çekicem ya da bu dişi çektircem, ikisi de felaket ağrı yapıyo arkadaş 🙂