Forum

Benim de Söyleyecek...

[Sabit] Benim de Söyleyeceklerim Var

2,919 Gönderi
140 Üyeler
7 Reactions
402.3 K Görüntüleme
(@gorkem)
Gönderi: 0

YOk yok, ben biliyorum onun ne dediğini karatasa.
Anlamadığın/anlatamadığım belli bidıl.... Şöyle açıkliim:

Nereye yazacağım? Dergi? Forumda bana ayrılmış bir kısım? "Makaleler?" başlığı? Herhangi bir başlık? MEcram yok yazacak. Sayfam yani. Yazmak için çalışma odam, masam, pc'm değil. Yazdıklarımı insanlara nerede okutacağım? Sana elli kere dedik, "kenarda 100 tane makalem var, atayım foruma" ne dedin? "Bekle!" Uluorta isyan ettiriyon adamı. 🙂 2 senedir bekliyoruz. Eskidi gitti yazdıklarımızın alayı. Şİmdi Slumdog, Dark Knight, Bourne Üçlemesi, Reader falan gibi filmlerin incelemelerini buraya atsam ne olur atmasam ne olur? Eskidi o filmler. Başka yazdığım bir sürü inceleme, makale eskidi gitti. Bazılarını bulamıyorum bile. NErede yayınlayacaktım bunları? O anlamda "yazacak yerim yok" diyorum. Yerim olmadığı için de bıraktım yazmayı gibi birşey valla. YAzıp yazıp kenara atıyordum, paylaşamayınca yazmanın da anlamı kalmıyor. KIsa filmlere yazayım diyorum, ortada şöyle doya doya izlenip üzerine yazılacak kısa film bulamıyorum. "Olanak yoktu" parantezinde cevaplar alacağım eleştiriler yazmak cazip gelmiyor artık. Sinema yazarlığım, "yazacak mecra bulamamaktan" bitiyor gibi. Başlamadan bitiyor. 🙂

Projeleri yazacağım da bu aralar sıkışığım, ondan yazamıyorum. Konuştuğumuz gibi yapımcı arayacağız seninle zaten. Orada sorun yok. Şikayetim kendi özel hayatımla ilgili. Zaman/enerji bulamıyorum. O da delirtiyor. Anında yazılıp şakkadanak çekilebilecek projeler zati, biliyorsun. Ama yazamıyorum bir türlü. Hayat rahat bırakmıyor.... Bi çıkayım şu yoğunluktan/yorgunluktan....

Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
https://twitter.com/gorkemoge" onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 09/06/2011 11:56 am
(@tolga-depo)

Anında yazılıp şakkadanak çekilebilecek projeler zati, biliyorsun. Ama yazamıyorum bir türlü. Hayat rahat bırakmıyor.... Bi çıkayım şu yoğunluktan/yorgunluktan....

Ne kalem gücüymüş, bravo 🙂 Tabi ki de abartı olduğunun farkındayım ama yazılmaya hazır bin tane proje derken gerçekten tüm gelişimi belli film taslaklarından mı bahsediyorsunuz yoksa bu bin tane proje sadece kafada canlanan fikirler mi? Önceleri duyduğumda anlamsız bulduğum bir söz vardı: "En iyi senaryo bitmiş senaryodur" diye. Ama bu süreci tamamen gördükten sonra bu söze hayli hak veriyorum artık. Senaryo mevzusu öyle sonralara atılacak bir şey değil. Geç olabilir zamanı gelince. Hele de böyle bir sinema enerjisiyle yaşanıyorsa. Hele de her yazarın hayali olan kıyı kasabalarında yaşanıyorsa, bettlejuice'nin dediği gibi.

Gönderildi : 09/06/2011 12:29 pm
(@gorkem)

Bahsettiğin konuda seninle aynı fikirdeyim Tolga. Hatta "görüyorum ve arttırıyorum" : bana göre "yazılmamış proje, yoktur! Hİç var olmamıştır" Yani "benim bir projem var!" Hani? Nerde? "Bak anlatiim!" Hayır. Ver, okuyayım.

Bahsettiğim projelerin alayı, sinopsis halinde. Hepsinin girişi, gelişmesi, finali, karakterleri belli. Vurucu tarafları çok net. Çoğunun görsel tercihleri bile belli. Ve hepsi de gayet rahat çekilebilir şeyler. Dijital, düşük bütçe ile, birkaç oyuncu ve mekanla. Hatta hemen hepsinin mekanları bile belli. Bazı oyuncular da belli. Hiçbiri sadece "kafamdaki fikirler" halinde değil yani. Sadece senaryo haline getirilebilmiş değil. Bunların 5-6'sı kısa, 2'si uzun metraj. 2 uzun metraj daha var da onlar yüksek bütçe gerektirir cinsten. Onları saymıyorum.

Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
https://twitter.com/gorkemoge" onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 09/06/2011 1:31 pm
(@homeros)

Araya girmek gibi olmasın ama bir siber savaşımız eksikti; http://www.chip.com.tr/konu/turkiye-operasyonu-basliyor_27402.html " onclick="window.open(this.href);return false;

Aslında bence iyi bir şey yapıyorlar (Anonymous) ama bizimkiler dallama, adamlar bizim de karşı çıktığımız konuya kendilerince tepkilerini koyuyorlar (Ve bence çok iyi bir şekilde.). Ama bizim dallamalar, gereken cevabı veririz gibi saçma sapan bir çıkışta bulunuyorlar. Aziz Nesin'e her gün, her gün tekrardan hak veriyorum.

Bu arada bu hacker grubu geçen günlerde Sony'nin tabiri caizse sülalesini belleyen hacker grubu. Yani eğer haber yalan değilse bugün 18'den itibaren yavaş yavaş tüm devlet sitelerinin, bilgisayarlarının bellendiğini görebiliriz. Hatta ileri götürürlerse şaka maka gizli bilgiler bile açığa çıkarabilecek derece de herifler bunlar ama "beyaz şapkalı" hacker diye tabir edilenlerden. Adamlar Sony'den 80 milyon kredi kartı numarası mı ne çalmışlar. İsteseler tarihin en büyük soygununu yaparlar ama yapmıyorlar. Adamların amacı hakları korumak. Sony'ye saldırmalarının sebebi de Playstation'ı hackleyen hacker'ı hapse attırmaları. Adam bir de bunu ticari kazanç amacıyla yapmıyor, gidiyor sitesinde gerçek adıyla açıklıyor. Ama bunlar bir de utanmadan biz yakaladık diyerek herifi hapse göndertiyorlar. O günden beri de işte Sony'nin götü yerden kalkamadı. Adamlar hackliyorlar, çökertiyorlar sonra beklemeye geçiyorlar tam Sony "evet artık hazırız açılabiliriz" diyor ve sistemi açıyor tak daha ilk saatlerinde tekrardan çökertiyorlar.

Neyse çok dağıttım konuyu, neyse umarım sözlerini tutarlar da ağızlarına pislerler bizimkilerin.

Gönderildi : 09/06/2011 1:42 pm
 Düd
(@dud)

Ya kimse kusura bakmasın da Anonymous'un karşısında Türk hackler halt etmiş hehe. Gerçi bir kısmı zaten Anonymous'tadır onların.

Bu arada PSN hacklenmesiyle Anonymous'un alakası yok (ya da olmadığı düşünülüyor diyelim, isimsiz bir grup olduğundan belli olmaz). Saldırıyı üstlenmediklerini bildiren açıklama bile var. Ancak Sony George Hotz'u dava ettikten sonra Sony internet sitelerine saldırı düzenlediler. Tek olay o.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 09/06/2011 6:09 pm
(@homeros)

Yalnız Sony cidden o.ç. çıktı orası ayrı. Facebook, Microsoft ve Google genelde kendilerini hackleyen hackerlara iş teklif ediyor lakin Sony'nin yanında bir de MySpace polise veriyor, hem de ortada bir kazanç, yani gerçek bir hırsızlık durumu olmamasına rağmen (MySpace de aslında bu hacker'ı sanal olarak bir türlü yakalayamayınca net üzerinden iş teklifi yapıp, merkezlerine çağırmışlar. Herif oraya gidince yakalanmış. Yani adam kötü niyetli de değil aslında işsiz ve iş çıkınca karşısına da haylazlığa devam etmiyor).

Gönderildi : 09/06/2011 6:51 pm
(@homeros)

Aha bu arada dediğim işe alma zımbırtısının detaylı haberini bile yapmışlar, ben bir de Apple'ı unutmuşum.

http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/17994815.asp?gid=381 " onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 10/06/2011 7:45 am
(@kezzap)
Admin

radyodayım country halk müziği bir şeyler çalıyorum işte...

Gönderildi : 11/06/2011 3:11 am
(@payitaht)

http://sineradio.blogspot.com/ " onclick="window.open(this.href);return false;

kezzap canlı çalıyor koşun

Gönderildi : 11/06/2011 3:47 am
 HHK
(@hhk)

La harika bir yayın oluyor muhteşem, şu ana kadar yapılanların en iyisi.. yeşeee KEzzAP

- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
- Tüm dualarının karşılığı diyebilirim.
Gia (1998)

Gönderildi : 11/06/2011 4:15 am
(@kezzap)
Admin

Kayıtlara payi'den ulaşabilirsiniz sanırım.
Yaparız arada böyle.
Ben bir gün Afe'yi toplarım eve bir yardırırız.

Gönderildi : 11/06/2011 5:56 am
(@payitaht)

Yayın şurdadır:

http://soundcloud.com/sineradio/11-06-2011-kezzap-yayin " onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 11/06/2011 7:51 am
(@lg)

kezzaptan sık sık bekliyoruz artık bu performansı bir kere balı ağzımıza çaldı...

Gönderildi : 11/06/2011 4:46 pm
(@kezzap)
Admin

Dinleyici kitlem müthişti.
Daha nice programlara umuyorum ki.
Hayırlısı.

Gönderildi : 11/06/2011 11:43 pm
 SRTN
(@srtn)

Golden mı alsam yoksa 20 gün bekleyip Labrador mu bilemedim..

Acaba forumda etrafında yavru olan biri var mıdır acep

Gönderildi : 12/06/2011 1:21 am
Sayfa 156 / 195
Paylaş: