Forum

Benim de Söyleyecek...

[Sabit] Benim de Söyleyeceklerim Var

2,919 Gönderi
140 Üyeler
7 Reactions
402 K Görüntüleme
 HHK
(@hhk)
Gönderi: 0

Gecenin bu saatinde forumdaki üye yoğunluğuna bak hele...

- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
- Tüm dualarının karşılığı diyebilirim.
Gia (1998)

Gönderildi : 08/02/2011 3:49 am
(@eserdem)

tıksırmaya da bekleriz efem.

"Almanya’da Türkler vizeden muaf"
http://www.ntvmsnbc.com/id/25180918/ " onclick="window.open(this.href);return false;

cehalet mutluluktur

Gönderildi : 10/02/2011 2:33 pm
(@ercane)

Ee şimdi ben Almanyaya hava yoluyla girsem, karadan bütün evropayı dolaşırım o zaman ? Yakalanmazsak sorun yok yani ?

Gönderildi : 10/02/2011 2:39 pm
(@sickman)

Ya illaki fırsatçılığını düşüneceksiniz hemen 😀 Almanya'ya vizesiz girebilirsin artık denince, öbürlerinden seke seke gelsek hepsini görürüz diye düşünen sadece bizidir herhalde. 😀

www.fadeoutstudios.com - www.soberworks.ist - www.budabi.tv

Gönderildi : 10/02/2011 2:42 pm
(@eserdem)

Ee şimdi ben Almanyaya hava yoluyla girsem, karadan bütün evropayı dolaşırım o zaman ? Yakalanmazsak sorun yok yani ?
yakalanmadığın sürece her yere vizesiz girebilirsin teorik olarak 🙂

normalde sınır geçişlerinde kontrol yok. rastgele oluyor. ama mesela almanya işi sıkı tutuyor. kendi ülkesine girişlerde (komşu ülkelerden karayolu vs ile bile) daha sıkı ve tipe göre kontrol yapıyorlar. sarı saçlı mavi gözlü değilsen almanya girişinde vizeni göstermen gerekebilir. otomobil vs ile girişlerde daha seyrek elbette.

cehalet mutluluktur

Gönderildi : 10/02/2011 2:49 pm
(@sickman)

Saçtan kaştan Avrupa'da sallayarak gezerim hafız, Türkiye'de bile turist muamelesi yapıyolar :D.

Gönderildi : 10/02/2011 2:50 pm
(@ercane)

Hee o zaman sickmanle beraber takılsak sorun olmaz, bizim kökler biraz daha kuzeyden geliyor çünkü 😀

Gönderildi : 10/02/2011 2:51 pm
(@sanitarium)

biraz daha kuzeyden

Uşağum daha açıklayıcı ol. 😀

Vize kalktı durumu doğru ise daha fazla Türkiye-Almanya dayanışmalı filmler üretilebilir artık (mı ?).

ogni suono diventa realta...

Gönderildi : 10/02/2011 4:32 pm
(@sickman)

Millet de bizi Vizigot'lardan Ostrogot'lardan sanacak ha :D.

Almanya kültürel politikası ile ilgili bence bu durum. Artık dışlamıyorlar Türkleri eskisi gibi, daha entegre üzerine çalışıyorlar.

Gönderildi : 10/02/2011 4:43 pm
(@sanitarium)

benim söylemeye çalıştığım; projeye göre Türkiye'den gidecek teknik ekip ve oyuncuların vize durumları yapımcı firmaya hem bürokratik hem mali yönden ağır külfet oluyordu. tek tek düzenlenen başvuru belgeleri, yapıcı firmanın anasının nikahına kadar ibraz etmek zorunda olduğu belgeler kişi başı vize başvuru ücreti (ki olaki vize/ler reddedilse bile geri ödenmez)
en son foxtv'nin Almanya'daki Türk'lere yönelik bir çekimi için Türkiye'den gidecek arkadaşlarım çok sorun yaşadılar geçen yıl.

Gönderildi : 10/02/2011 4:54 pm
(@sickman)

Tabi çok büyük kolaylık iş sınıfında gidip gelenler için abi.

Gönderildi : 10/02/2011 5:04 pm
(@sanitarium)

Şimdi düşündüm de, ostrogot-vizigot açısından bakarsam, eğer bira hala eserdemin dediği fiyatsa buradan charter bi seferle gidip 2-3 gün sağlam bi içip gelmek beyoğlu'ndan daha ucuza gelebilir
Ercan hazırla valizleri...
🙂

Gönderildi : 10/02/2011 5:16 pm
(@ercane)

hehehe eğer sağlam içilecekse, ince bi hesapla uygun olabilir abi, doğrudur. 😀 Bu arada çalışmaya gittiğin zaman evropaya ordaki makamdan izin ve hatta belli bi para bişey ödemen gerekiyor galiba. Enselerlerse başka sıkıntı doğabilir.

Gönderildi : 10/02/2011 7:48 pm
 HHK
(@hhk)

Oradaki biraların alkol oranının yerliye göre az olduğunu duymuştum. O yüzden devir devirebildiğin kadar tık olmuyo diyorlardı. Belki alkol oranı yüksek olanları da vardır ama fiyatı da iyidir. Ama tat olarak da oranın biralarını seviyorlar, su niyeti döökkkkk...

- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
- Tüm dualarının karşılığı diyebilirim.
Gia (1998)

Gönderildi : 10/02/2011 8:11 pm
(@ultura)

Sırf Oktoberfest'e gitmek için bile gidilir.

Gönderildi : 10/02/2011 9:09 pm
Sayfa 136 / 195
Paylaş: