Forum

Benim de Söyleyecek...

[Sabit] Benim de Söyleyeceklerim Var

2,919 Gönderi
140 Üyeler
7 Reactions
402.3 K Görüntüleme
 SRTN
(@srtn)
Gönderi: 0

vay arkadaş ! inşallah olur bu supernova da biz de beyaz geceler görürüz ruslar gibi 🙂
foton kuşağı efsanesi gibi geyik olmaz umarım

Gönderildi : 23/01/2011 5:56 am
(@uguratilgan)

Fotoğrafçılığını yaptığım oyuncu tayfasının bugün oyundan önce özel bir konuğu var. Yetkin Dikinciler söyleşiye geliyor. Sevenleri varsa mutlaka bekleriz arkadaşlar.
Söyleşiden sonrada izlemenizi tavsiye edebileceğim yeni bir oyun sergilenecek.

Mekan : Bahçelievler Belediyesi Yeni Sahne ve NFK Kültür Merkezi.

Gönderildi : 23/01/2011 4:42 pm
(@karatasa)

Gençler benim geliş olayım kesinleşti, bir kaza filan olmazsa bu ayın 30'undan şubat ayının 2'si veya 3'üne kadar İstanbul'da olacağım. Gündüzleri çalışıp akşamları da sizle takılmayı planlıyorum.

Gönderildi : 24/01/2011 10:39 pm
(@marepictures)

olum DÜD anamorfik lens ve adaptör konuş biraz.

Gönderildi : 26/01/2011 2:07 pm
 Düd
(@dud)

Ben anamorfik için dün 3 paragraf falan yazdım sonra baktım soruyu sen sormuşun boşuna uğraştık dedim sildim :D. Uğraştırma beni mare 😀

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 26/01/2011 6:07 pm
(@marepictures)

o inanmadığın cosmos çarpacak seni bir gün 🙂

Gönderildi : 26/01/2011 10:58 pm
 Düd
(@dud)

Kozmos inanılacak bir şey değil, var, görüyoruz kendisini. Havaya bakarsan sen de görebilirsin. Yere de bakabilirsin, kendine de bakabilirsin, vücudun milyarlarca yıl önce ölmüş yıldız parçacıklarından oluşuyor. Evrim gibi işte. Onu da aynaya bakarak görebilirsin :).

Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 27/01/2011 3:17 am
(@karatasa)

Şu bilimin de her sıkıştığı noktada 'milyonlarca yıl' demesine hastayım 🙂

Gönderildi : 27/01/2011 3:29 am
(@marepictures)

bundan sonra bende hastayım aga bayıldım valla 🙂 aynen öyle.

Gönderildi : 27/01/2011 4:55 am
(@ali-unal)

Milyarlarca. 😉

Gönderildi : 27/01/2011 1:22 pm
 Düd
(@dud)

Milyarlarca. 😉
Kozmos için 14.3 milyar yıl hatta. Sıkışma falan yok 🙂

Bir alıntı yapalım, itü sözlük @2638134 vicdani ret başlığı:
"dünya 4.5 milyar yaşındadır. 15 milyar önceki büyük patlamanın etkisiyle oluşan yıldızlardan, o yıldızların patlamasından, patlayınca uzaya saçılan atomlardan, atomların birleşip oluşturduğu moleküllerden, molekülleri milyonlarca yıl besleyen yağmur ve güneşten, tek hücrelilerden, aminoasitlerden, formaldehitlerden, eğreltiotlarından, balıklardan, omurgalılardan, memelilerden, şempanzeden olan insanın borçlu olduğu tek şey yine bunlardır. vatan nedir ki? doğmadan bir ay önce aileniz yunanistan'a taşınsaydı vatanınız orası olacaktı ve o zaman da triyandafilis sözlük'e girip vicdani ret yapan türk dölüdür yazacaktınız. ne vatanı canım kardeşlerim? bir toprak vardır, o da hepimizindir. vatan kelimesini kim icat etmiş ki? ben bir tek aminoasit için ölürüm o da muhtemelen bunu benden istemez. ben olayım diyedir bütün uğraşı, didişmesi. şimdi kim çıkıp, toprak için ölmeyi icat ediyor ve birileri de buna biat ediyor?

klasik bir benzetme yapacağım. dünya'nın yaşı, evren'in büyüklüğü ve biz insanların küçüklüğü ile ilgili. dünya'nın ömrünü, algılayabildiğimiz 24 saatlik dilime bölelim. 00.00'da doğsun, 24.00'de ölsün. ilk canlı olduğu kabul edilen su kıyısı keseciklerinin oluşması sabah ezanından önce saat 05.00 sularında gerçekleşmiştir. yumuşakçaların ortaya çıkışı babalarımızın eve döndüğü 20.00'ye denk gelir. ya dinozorlar? internet'te 10 yıl önce ikinci indirimin geçerli olduğu saat 23.00'de ortaya çıkıp 23.40'ta nesilleri tükenmiştir benim ciğer kardeşim. insanın ataları yani bölünmez bütün neandertaller'e ne demeli? doğum saatleri: 23.55. beyinlerinin gelişimi, evrimi, şusu busu, savaşları derken, 19.yy ne zaman başlamış biliyor musun? yüzde bir saniye önce. anlatabildim mi canım kardeşim?"

Bu arada kafanız karışmasın, buradaki milyonlarca yılla kastedilen sizin 24 25 yıldır yaşadığınız o yıllardan milyon tanesinin geçmesiyle oluşan süre, mesela bugün, şu an şu yazıyı okumak için bile tükettiğiniz petrol ürünleri, 65 milyon yıl önce atmosferde bolca bulunan karbondioksit ve türevlerinin sıkışarak toprak altına gömülmesiyle oluşmuştur, biz şimdi onları yakıp tekrar atmosfere salıyoruz. Bir yandan da tekrar oluşsun diye toprağa da gömüyoruz ama o da bir kaç yüz bin yıl sürecek. Burada kastedilen yüz bin yıl, sizin 1 yıl olarak algıladığınız şeyden 100 bin tanesinin yan yana gelmesiyle oluşan bir zaman dilimi. Bu tarz geniş zaman dilimlerini algılamak çok kolay değil, o nedenle Allah yarattı deyip geçiyoruz biz de. Ben okulunu 7 yıl okudum hâlen Allah yarattı diyorum (yersen tabii).

Gönderildi : 27/01/2011 3:50 pm
(@marepictures)

olm sen çok amino asit almışsın lan birazını ver 🙂 . çok et yeme lan embesil yapar. Made in u.s.a . Gene ne anlatmışsın eylem ya. Okudumda ne gerek var bunlara. yok 19.yy on sn önceymiş. Nah 10sn önce 🙂

başlığı dağıttık biraz anamorfik lens olayından bahset. Ben ne olduğunu biliyorum ama Diy şeklinde olabilirmi yada sadece adaptörü var mıdır? ben bulamadım belki sen bulursun GOOGLE sever 😀

sana gelicem gelirken süt alimmi

Gönderildi : 27/01/2011 5:31 pm
(@karatasa)

hahaha düd'ün hakkından mare gelir 🙂

Gönderildi : 27/01/2011 5:35 pm
(@marepictures)

aga bu ne ya başlık taşınmış, eller yönetiyor siteyi biz de seyrediyoruz.

Gönderildi : 27/01/2011 6:15 pm
(@sickman)

Ne olacaktı, 550D başlığı altında evrim tartışmaya devam mı edecektiniz. Her şey yolunda, geyik isteyen buradan devam edebilir, bir başlık geyik doğurabilir tabi ki, ama geyik doğduğu yerde değil okunması gerektiği yerden devam edecek.

www.fadeoutstudios.com - www.soberworks.ist - www.budabi.tv

Gönderildi : 27/01/2011 7:16 pm
Sayfa 134 / 195
Paylaş: