Sen de düzgün oku sonra cevap ver hastadam.
Ben sigaranın zararından bahsetmedim. Kimsenin ne yeyip içtiği bir diğerini bağlamaz. Ben tatlının beni öldüreceğini bile bile yiyorsam o beni bağlar, seni bağlamaz.
Ama senin içtiğin sigara, bana kendi istem ve iradem dışında zarar verir. Senin o özgürlüğün de benimkinin başladığı yerde biter. Dediğim budur.
Afra tafra kesmeden önce bir bak ne demek istemiş bu adam diye.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Ya hemen özgürlüğün başladığı yerde o biter bu başlar bilmem ne diyorsun değil mi. Peki ben de alkolün bana zarar verdiğini düşünüyorum. Veriyor kardeşim, istemiyorum halka açık yerlerde alkol içilmesini. O zaman nasıl olacak o iş. Kim kimin başladığı yerde bitirecek neyi. Ben sigaranın kapalı mekanlarda içilmesinden yana değilim kesinlikle, ama yüklen yüklen yüklen hep sigaraya. O olmaz işte kardeşim. Adamın kendi barı var misal, kapıya bu mekanda sigara içilir, girecekler ona göre girsin yazamıyor. E nerede kaldı benim özgürlüğüm kardeşim. Bütün özgürlükler içmeyenlerin. Zaten dangalak bir yasak bu, bari savunmayın. Hele ki bir yerde içilirse, içilmeyen yerlerle haksız rekabet olur falan demeyin. Sigara içmeyen tonla insan var, açsınlar kendilerine göre mekan takılsınlar. Benim işyerimde ben sigara içerim arkadaş, gelsin kessin cezayı kötü yiyosa.
Faşizmin enetelektüalitesi yok işte sickman'im. Napcen?
Yapmayın. Aynı Big Bang'in çocuklarıyız hepimiz...
İyi böyle iyi, arada gerekli faşizm. Bizimkisi bencillikten oluyor. "Ulan biramla sigara içemiyorum olur mu böyle şey" yerine "ulan gelecekte daha az insan sigara içecek ne güzel"i düşünmek lazım. Hehe. Tabii ki asla bunun için yapıyorlar diye iddia etmiyorum (bizimkileri kast ediyorum, yoksa Avrupa'da tek amaç bu). Çoğu ülkede halka açık herhangi bir yerde sigara içemezsin. Olayın özeti bu. Bunun tek sebebi de pasif içiciliktir. Yoksa kimse "aman içme canım bak ciğerlerin bok oluyor" derdinde değil.
Bu arada sigara içen ne kadar tanıdığım varsa "bence de kapalı yerde içilmemeli ama bu nasıl yasak, olmaz öyle yasak" falan diyorlar, sickman'in dediği gibi. Peki nasıl işleyecek bu olay ben anlamadım.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Hay o Avrupa'nın çanağı kırılsın, çömleği patlasın. Bizden ne farkı varmış onların anlamadım ben. Onlardaki yasak pasif içicilikten de bizimki dolu fıçıcıkıltan mı. Ama olur mu, onlar değerli insanlar. Bizim gibi dandoldenyus değiller, neyse orayı geç.
Ben böyle faşizmin yeni yılını kutlarım arkadaş. Bunlar aslında "Ceheneme Övgü" konuları ama madem sordun dinle. Sigara niye satılıyor kardeşim o zaman. Satılmasın. Bunun üzerinde sigara öldürür yazıyor. Eeee, silah da satılsın o zaman serbest, üzerinde silah öldürür yazsın. Ha silah başkasını öldürür değil mi, e sigara da pasif içiliyor öldürüyor diyorsun ayn şey. E marihuana da öldürür. Alkollü sigara, nescafe ikisi bir arada gibi. O zaman o niye yasak. Üstüne yaz, hem öldürür hem kafa binbeşyüz, isteyen alsın. Ya kardeşim, cola da öldürür. Günde 10 bardak iç bak sigarayı totemle ararsın. He sigara çok içiliyor ama di mi. Ya doktor reçetesiyle mi satılıyor bu "her yemekten sonra bir tane, aralarda da çay kahve sigarayla, bir de aklına geldiğinde yakarsın" diye. Belki ben 5 tane içiyorum günde. Bunun kaç tanesi öldürüyormuş, öyle bir deney var mı. Var mı sigara içen adam kesin akciğer kanseri olur diyen araştırma, gelsin ben onlara bundan sonraki ömrümde beleş deneklik yapıcam, günde 10 paket sigara içirtsinler gık demiycem. Var mı öyle delikanlı bilimadamı, yok. E ama ne pasif içici, agresif içici, kötü kokucu. İşine gelirse yasak, gelmezse devam. Kızılderili ölümüne gelirler inşallah.
Hâlen daha alakasız bir yere çekiyorsun konuyu. Konu sigaranın zararlı olması değil kullanıldığı anda yanındakileri etkilemesi. 3. kez söylüyorum artık başka da söylemeyeceğim. Konu sigaranın zararlı olması değil yani. Kola yasak değil ama sen barda otururken birinin gelip ağzını açıp zorla ağzına boca etmesi yasak. Bu kadar basit. Ot örneğinin ne kadar denyo bir örnek olduğunun farkındasın herhalde.
Ben de senin yılbaşını kutlarım.
Silah satımı da serbest gibi zaten, gidip alıyorsun ruhsatını alıyorsun işte (ha önüne gelen ruhsat alamıyor sözde ama onun da çözümü mevcut). Sözde kullanma yetkin yok ama kim takar. Forumda hangi silahı alacağınızı konuşan sizdiniz zaten, benden iyi bilirsin bunları.
Şu şekilde sen anlamıyorsun Dude. Çok basit şekilde söylüyorum bak. Ben bir bar açıyorum ve içeriye sigara içenleri ve buna razı olanları alıyorum kardeşim. Bunu açamayışımın nedenini bana anlatırsan anlaşırız. Yukarıda anlattığım şeylerin hepsi de bununla alakalı olduğu için anlayamadın muhtemelen, çünkü önce bunu çözümlememiz gerekiyormuş. Madem ben sigara içilen bir bar açamıyorum, içeri sadece buna razı olanları alamıyorum. Sadece içenler girecek yahu, zaten adam paketi cebine koymuş daha neyini yasaklıyorsun. Tamam yolda yürürken bile içmek yasak onu anlıyorum, ama bunu anlayamıyorum ben. Alkol içilen yer var içilmeyen yer var. Bunun ruhsatı var, veriyorsun. Onun niye yok. Senin dediğin gibi bu faşizm sigara içilmeyen bir gelecek için gerekliyse, o zaman sigarayı niye yasaklamıyorlar uyuşturucu gibi baba, sen bu farkı anlayamıyormusun şimdi bana bu kadar açıklama yaptırıyorsun burada. Uyuşturucuyu paketleyip satamıyorsun yasak, neden çünkü kafa yapıyor. E alkol de yapıyor. E ama öldürüyor, e alkol de öldürüyor, e bağımlılık yapıyor, e ulan bunların hangisi bağımlılık yapmıyor bana biri açıklasın bakalım ben de diyeyim ki tamam öyledir. O senin dediğin faşizm öyle olmaz, yasaklarsın fabrikaları kapatırsın senin sattığın ürün insan öldürüyor diye sonra sıkarım elini. Ama işine geldi mi faşizm lazım, ama işine geldiği kadar lazım olmaz.
Sen de ben de çok iyi biliyoruz ki öyle bir şey yaptığın anda yerlerin tamamı sigara içilecek yere döner. Yasak yokken ortada 1 tane sigara içilmeyen özel mekân var mıydı? Yok. Niye? Müşteri kırar. Bu kadar basit. Yasağın yeni geldiği her ülkede bu tartışma başlar, 3 5 yıl sonra da biter (düzgün uygulanırsa tabii). Olay Türk milletinin aşırı fazla miktarda sadece bugünü düşünmesi. Bunu sadece bu konuyla alakalı demiyorum, genel olarak diyorum.
Sizin canınız tartışma çekmiş. Özellikle de sickman'in 🙂
Barda kahvede sigara içilmemesi gerçekten de saçma. İçilen içilmeyen bölüm yaparsın. Mesela her yerde içililen bölüm boyutunda içilmeyen bölüm ve havalandırma/yalıtım da şarttır dersin olur biter. Denetimse denetim. Mantıksa mantık. Korumaysa koruma...
- baço
Az sigara için, bol vergi verin. Ortadan devam edin.
Sen de ben de çok iyi biliyoruz ki öyle bir şey yaptığın anda yerlerin tamamı sigara içilecek yere döner. Yasak yokken ortada 1 tane sigara içilmeyen özel mekân var mıydı? Yok. Niye? Müşteri kırar. Bu kadar basit. Yasağın yeni geldiği her ülkede bu tartışma başlar, 3 5 yıl sonra da biter (düzgün uygulanırsa tabii). Olay Türk milletinin aşırı fazla miktarda sadece bugünü düşünmesi. Bunu sadece bu konuyla alakalı demiyorum, genel olarak diyorum.
kıbrızlı seni. bi entegre olamadın şu türk milletine, hala yabancısın bize, zorlama. yalnız rakı ne fena bi şeymiş hacı.
Bugün yağmur gibi gelen vergi artışlarının yanında şarap üreticileri ve şarapseverler için sürpriz bir haber geldi. Hükümet, şaraptaki nisbi ÖTV'yi tamamen sıfırladı, asgari maktu ÖTV ise 1.75 liradan 1.95 liraya yükseltildi. Bu haber özellikle kaliteli şarap fiyatlarında büyük düşüşler sağlayacak.
Hadi bakalım. Ne oldu şimdi. Salla salla salladınız, yalayın lan tükürdüğünüzü tükürenler... 😀
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/13355762.asp?gid=229 " onclick="window.open(this.href);return false;
- baço
Yani kısaca kaliteli şarap mesela 120 liradan 100 liraya düştü, köpek öldürenlerse 10 liradan 12 liraya yükseldi. Bu mu olmuş? Tam anlamadım ben. Eğer olduysa süper, hemen kaliteli şarap deposuna çevireyim bizim bodrumu hacı (bodruma tükürmüştüm ben bir de, önce onları yalayayım).
not: şu iletiyi göndermek için her seferinde 10 dakikadan tam 40 dakikadır bekliyorum.
not2: bir 10 dk daha bekledim.
not3: bu sefer 2 dk.
not4: olmuyor.
Ya ne oldu ne bitti umrumda değil de, adamlar gak diyor. Aaaa İslamda Karga demek istedi deniyor. Guk diyor, ooo İslamda guguk kuşu deniyor. Adamların İslam ile o kadar da ilgisi olduğuna inanmıyorum ben. İlgisi olan neden şarabı ucuzlatsın. Bunun gibi bir sürü şey görüyorum. Yok kimse içmesin diyeymiş de bilmemne. Yapmayın yaw geçti o devirler. Komik geliyor.
- baço
Olayın islamla ne alakası var? Bayramdan önce baklavaya, ramazandan önce pideye, sevgililer gününden önce güle zam gelse yine aynı artniyeti düşünürüm ben.