Ohh Be yıllardır istediğim şeydi işte bu haber.
Eskişehir anadolu üniversitesi radyo televizyonculuk bölümü.
Zaten Eskişehirliyim.
Zaten neredeyse her hafta giderim eskişehire seviyorum istiyordum seni.
Özellikle radyo televizyonculuk bölümü.
Hı tek sorun şu ama ben buna sorun olarak bakmıyor bir onur bir gurur olarak bakıyorum.
Ben ticaret mezunuyum Öss puanım 180 diploma notum cok düşük bu yüzden hem alan dışına giriyordu normal Radyo televizyonculuk bölümü Hemde hayatta puanlarımla girebilecegim bi bölüm degildi cünki puan düşüyordu seçtiğim zaman.
Bende naptım Madem barajı geçtim Madem istiyorum bu bölümü Açık öğretim yazdım ve girdim.
Zaten sanırım Normalle arasında bi Fark yok örneğin diplomada yazmıyor açık diye
Şimdi size bir soru sorucam Eskişehirdemi okim İstanbuldan uzaktanmı?
Eskişehire gitsem derslere girebilirmiyim?
Nasıl bir sistemi var?
Ama şu kesinki okumak gerçekten istiyorum..
Hevesim Cok var okumadan yapıyordum tekniğini bilmiyordum ama artık okuyup yapıcam ve tekniğini bilicem...
Saygılarımla
Emir Ulugerçek
Anadolu Üniversitesini geç, Radyo ve Televizyon bölümü devlet, özel ve vakıf üniversitelerinin çoğunda boş geçer. Boş geçer derken ders olmaz anlamında değil.. Sadece üniversitelerde bu bölümler yeni yeni kuruluyor ve teknik açıdan henüz çok yetersiz.. Öğretim görevlileri ise bilgi sahibi değil ve bilgi aktarımı konusunda çok yetersiz. Piyasada iş bulamayanlar gelip üniversitede öğretim görevlisi oluyor desem yanlış olmaz herhalde.. Üç-beş yarım yamalak bilgiye sahip oldukları halde dahi sizleri birer rakip olarak gördüklerini ifade etmekten de kaçınmıyorlar.
2 yılda okulda öğreneceğin her şeyi interneti kullanarak ve bir kaç kitap okuyarak taş çatlasa bir ayda öğrenebilirsin. Aynı zamanda eminim ki öğretim görevlilerinin bilmediği bir çok teknik bilgiye de sahip olursun. Bunun üzerine de eğer televizyon sektöründe çalışmak istiyorsan, gidersin bir televizyon kanalına stajyer olarak girersin.. İstediğin departmanda kendini yeterince geliştirirsin. 2 yılda sadece diploma almak yerine 2 yılda kendine gerekli altyapıyı hazırlamış olursun..
Kısacası, 'Radyo ve Televizyon' bölümü 'bir şeyler öğrenmek' için seçilecek bölüm değil.
Görüşleriniz için çok teşekkür ediyorum Haklı olabilirsiniz. 🙂
Ama ben genede bi gidip şansımı denemek istiyorum ne dersiniz bu konuda?
Öncelikle hayırlı olsun.
Senin girdiğin bölümün adı "Radyo ve Televizyon Programcılığı", eğitim süresi iki yıl ve bağlı olduğu fakülte de "Açıköğretim Fakültesi". Bu bölüm geçen yıl açıldı. Aynı okulda eğitim süresi dört yıl olan ve örgün eğitim veren "Sinema ve Televizyon" bölümü var. Bu bölümün bağlı olduğu fakülte de "İletişim Bilimleri Fakültesi". İki bölümün bağlı olduğu fakülte ayrı olduğu için diplomada yazanlar da aynı olmayacaktır. Yani senin diplomanda, bölümünün bağlı olduğu fakültenin adı (Açıköğretim Fakültesi) yazacaktır.
İkinci olarak; sandığın gibi Eskişehir'e gidip derslere girme gibi bir durum söz konusu değil. Yalnızca sınavlara yakın bir zamanda, belli illerdeki belli okullarda bazı dersler veriliyor. Bu dersler de öyle bölüm dersleri değil; hemen her bölümün birinci sınıfta aldığı "İktisada Giriş", "Genel İşletme" gibi ortak dersler. Örneğin; iki yıl önce Marmara Üniversitesi'nin Haydarpaşa'daki yerinde "İktisada Giriş" ve "Genel İşletme" dersleri verilmişti. Bu eğitimin adı üstünde: "Uzaktan Eğitim".
Açıköğretimin sana vereceği hizmet; ders kitapları ve okulun internet sayfasından indirebileceğin görüntülü dersler ile sınırlı ne yazık ki. Geçen yıl açılan birçok bölümün görüntülü dersleri hala okulun sayfasına yüklenmedi. Az önce senin bölümüne de baktım. Yalnızca birinci sınıfta göreceğin (diğer bölümlerin de göreceği) ortak dersler var. Bölüm dersleri ise yüklenmemiş.
Okulun sistemi de oldukça basit. Nisan ayının başında ara sınav, Mayıs ayının sonunda final, Eylül ayında da bütünlemeler oluyor. Ara sınav ve finalden aldığın puanların ortalaması 50 olması gerekiyor. Bir sonraki sınıfa geçmek için en fazla 2 dersten kalma hakkın var. Yani üç dersten kalırsan bir sonraki sınıfa geçemiyorsun.
Keşke önceden, girdiğin bölümün ders içeriğine de bir göz atsaydın. Sinemayla ilgili bir ders koymamışlar. Onun yerine Fotoğrafçılık ve Kemaramanlık seçebilirdin. Ders içeriği daha iyi. Şuradan, alacağın derslere bakabilirsin: http://www.aof.edu.tr/ilan/AOF16_Program.pdf " onclick="window.open(this.href);return false;
fcakir'in söylediklerinin üzerine bir şey eklemeyi gerekli görmüyorum. Ne yazık ki durum böyle. Forumun kitaplarla ilgili başlığı var. Orada sinemayla ilgili kitaplar hakkında bilgi edinebilirsin. Sinema üzerine kitap basan Agora Yayınları ve Es Yayınları'nı da takip etmeni öneririm.
Bilgilendirmeniz için gerçekten teşekkür ediyorum.
Ancak ben öyle Bakmıyorum o konuya derslere girme oLayı yok diye.
Ben isteklilik yönünden bakıyorum.
Yakın bir tanıdıgım Da aynı şekilde açık ögertimde okuyor radyo televizyonculuk ve derslere hocalardan izin isitiyerek katılabiliyorlarmış ve sanırım bazı akşam eğitimleri oLuyormuş :/?
bu kadar hevesli isen eskişehirde toplanıyoruz arada bir.. Filmfabrikasından üyelerle eskişehir başlığını takip edersen katılabilirsin sende...
Hemde fazlasıyla Çok hevesliyim
Takip edim ben istanbulda oturuyorum Eskişehirli oLdugum için sık sık gidiyorum ee okuLda olunca muhakkak gitmekg erekiyor artık 🙂