Forum

1280x720p ve 1980x1...

1280x720p ve 1980x1080p videolara ihtiyacım var

7 Gönderi
4 Üyeler
0 Reactions
2,236 Görüntüleme
(@aketenag)
Gönderi: 9
Başlığı açan

Merhaba;
Evdeki bilgisayarımın HD performansını test etmek istiyorum; bundan sonraki projemi de HD çekmek istiyorum ancak önce hd montaj konusunda denemeler yapmam lazım... Hd kameram olmadığı için başlıkta belirttiğim formatlarda ama özellikle de 720p video örneklerine ihtiyacım var. Internette ücretsiz olarak bu dosyaların sıkıştırılmamış orijinal hallerinden ücretsiz olarak bulabilir miyim; bildiğiniz bir adres var mı? Eğer yoksa kendi kamerasıyla çektiği 720p ya da 1080p görüntüleri (kısa kısa 5-20sn arası videolar) bir ya da iki dvd ye kopyalayarak gönderebilecek arkadaşlar var mı; öyle bir dvd için bir miktar ödeme de yapabilirim... selamlar...

Gönderildi : 19/03/2009 2:50 pm
(@baco)
Gönderi: 0

Vimeo.com'a üye olursan, oradaki HD videoların çoğu üyelerin indirmesine açık. Selamlar.

- baço

Gönderildi : 19/03/2009 3:54 pm
(@tayfuntuna)

Şimdi nereden bulduğumu hatırlamıyorum ama, HD kameraları anlatan yabancı inceleme sitelerinde, "sizin için inceledik, test görüntüleri çektik" diye sıkıştırılmamış formatta görüntüler bulma ihtimalin var. Ben Canon HV20 kameramı almadan önce örnek görüntülerini bulmuştum. Digital Video Camera Review gibi aramalar yapabilirsin.

Bu arada derdin performans ise, ben Adobe Premiere kullanarak 4 yıllık tek çekirdekli AMD işlemcimle çok rahatça çalıştığımı söylemeliyim. Yani HD video düzenlemek sanıldığı kadar zor değil, yeter ki DV ve HDV dediğimiz formatta olsun video (divx gibi ileri derecede sıkıştırılmış videolar montaj esnasında devamlı takılır).

Ayrıca bir iki kamera modeli 720p kayıt yapar (samsung'un bilmemkaç10 diye bir modeli vardı) onun dışında HD kameralar Full HD'dir, 1080i kayıt yaparlar. Sen bu işlenen 1080 piksel yüksekliğindeki görüntüyü dilersen daha sonra 720 piksel yüksekliğine indirirsin internette veya başka bir yerde izlenmek üzere...

Gönderildi : 19/03/2009 5:03 pm
(@aketenag)
Başlığı açan

cevaplar için teşekkürler önce;

vimeo veya benzeri yerlerden indirilenler algoritmadan geçmiş yani sıkıştırılmış formatlar; bu tür dosyaları indirdim ve birkaç deneme yaptım. benim aradığım ham dosyalar, hiç sıkıştırılmamış, direkt kameranın kartından harddiske kopyalanmış dosyalar....

ayrıca bu deneme yaptığım dosyalar çok az yer kaplıyor, export edince de az yer kaplıyor; buna rağmen çok kaliteliler; peki bu dosyalar TV yayınında kullanılabilir mi; yani benden TV de yayınlanmak için bir dosya istendiğinde; TV ekranında full kalite elde etmek için Premiere' de nasıl bir export yapmalıyım (ki sanırım bu içerik yüzünden bu konunun başka bir başlık altında olması gerekicek, ya da belki bu konuyla ilgili bir şeyler vardır forumda, bakmadan yazıyorum, öyleyse eğer özür...)

Gönderildi : 19/03/2009 6:07 pm
(@tayfuntuna)

Yayınlanmak üzere dosyaları sıkıştırman gerekir, çünkü sıkıştırılmamış dosyalar hayvani boyutta yer kaplar, hiçbir diske sığmaz. Divx gibi codeclerle sıkıştırma programları internet üzerinde bolca mevcut...

Kalite kaybı olmadan export etmek için de şöyle bir başlık açmıştım:

http://www.filmfabrikasi.com/forum/viewtopic.php?f=13&t=4882

Gönderildi : 20/03/2009 3:10 pm
(@karatasa)

Aydın Hocam,

Şu linke göz atmanda yarar var.

http://www.vimeo.com/forums/topic:8459

Hocam birde Vime Turk diye bir grup var. Epey üyesi ve videosu bulunuyor. Eğer oraya bir mesaj bırakırsanız belki oradaki arkadaşlardan biri rapide filan kısada olsa birşeyler yükleyebilir.

http://vimeo.com/groups/vimeoturk

Gönderildi : 20/03/2009 3:38 pm
(@aketenag)
Başlığı açan

teşekkürler...

Gönderildi : 23/03/2009 12:35 pm
Paylaş: