Forum

12 Haziran 2011 Gen...

12 Haziran 2011 Genel Seçimi....

20 Gönderi
8 Üyeler
0 Reactions
3,453 Görüntüleme
(@fsakar)
Gönderi: 0

AKP şeriatı savunan bir parti değildir. AKP bu ülkenin yıllardır var olan batı dostluğunun, 80 darbesinden sonra gelen liberal zihniyetin daha fazla oy kazanabilmek amacıyla sözde islamı ve muhafazakar değerlerin olduğunu savunan bir partidir.

Topluma bakıp böyle portre çizmeniz gerçekten gereksiz. Bu toplum, Türkiye var oluşundan beri böyleydi. Anadolu insanı tarihin her döneminde kapalı yaşamıştır, geleneklerle büyütüldüğü için örf-adet-muhafazarlık-kapalılık çizgisinden çıkamamıştır, buna rağmen her türlü pisliği de yapabilecek kapasitesi vardır. AKP bugün %50 oy almıştır çünkü bu halk sağ-sol çatışmalarından, siyasi iktidarsızlıktan yıllarca bunalmış bir halktır. AKP peki gerçekten istikrarı sağlayabilmişmidir? Hayır tabi ki. Ama istikrarın, bir olmanın iyi reklamını yapan bir partidir.

Bu anlamda aslında AKP'nin neredeyse %80'lik bir seçmeni "fiyatlar iyi iyi, iyidir başbakan" diye oy veren bir seçmendir. "Laik atayistlere hücuuum" diyen bir kitlesi yok yani. Ha not geçelim, Türkiye eskiden daha moderndi diyorsanız bence bir araştırmalısınız, tarihe tekrar göz atmalısınız. İrticai faliyetlerin ne zaman daha sık olduğunu, hangi iktidarların bu ülkeye geldiğini (refahyol iktidarı) araştırınız. Üstelik bu iktidar öncesi sol partilerinde sağ partilerinde eşit güce sahip olduğu bir ülkede. Demek ki halk çok kolay eksen değiştirebiliyor o halde halk ideolojiden başka şeylere göre oy veriyor.

Olay tamamen şudur; siyasi kavgalardan bıkmış, yoksul halk AKP'nin iyi yaptığı reklamlara (istikrar, gelişmişlik, dünyada ismi duyurma, projeler) kanmakta, biraz da iktidarın söylem ve muhafazakarlığından etkilenmekte ve oy vermektedir.

Muhalif partiler ise bu olayı anlayamazsa, halen laiklik-irtica tartışmaları yürütürse, merkez siyaset değil radikal siyaset yapmaya başlarsa, kemalist vurguyla elitist bir politika izlerse ve halka aptal demeye başlarsa AKP veya AKP türevi başka bir parti yine 3-4 seçim kazanır.

Kemal Kılıçdaroğlu büyük bir şanstır CHP için.

Gönderildi : 14/06/2011 10:00 pm
 HHK
(@hhk)

Topluma bakıp böyle portre çizmeniz gerçekten gereksiz. Bu toplum, Türkiye var oluşundan beri böyleydi. Anadolu insanı tarihin her döneminde kapalı yaşamıştır, geleneklerle büyütüldüğü için örf-adet-muhafazarlık-kapalılık çizgisinden çıkamamıştır, buna rağmen her türlü pisliği de yapabilecek kapasitesi vardır.

Bu sayfaya yazacağım son iletidir.

Biraz tarih araştırmanı tavsiye ederim. Bu söz çok yanlış bir söylemdir.

- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
- Tüm dualarının karşılığı diyebilirim.
Gia (1998)

Gönderildi : 14/06/2011 10:08 pm
(@kezzap)
Admin

Sırrı Süreyya Önder seçim sonrası:
#at=165

Gönderildi : 14/06/2011 10:39 pm
(@fsakar)

Bu sayfaya yazacağın son ileti olmasın, madem tartışmayacaksın o zaman "araştır çünkü yanlış" diyerek gitmemelisin hhk.

Gönderildi : 15/06/2011 4:47 am
(@sickman)

Benim buradan öyle gözükmüyor ya. Ayrıca sapla samanı karıştırıyorsunuz arkadaşlar.

"Bugün bir iş mülakatını kazanman için bilgine göre değil inancına göre kıstas biçiliyor. Adamlar sana cumaya gider misin, hangi cemaate mensupsun soruları soruyor. 9 yıl içinde memleket bu hale geldi."

Kim kime neden işe alacak kendisi bilir yahu, böyle bir eleştiri olur mu yani, bu mudur ülkeye şeriatı getirecek eylem. Bu bir suç mudur ki. Düşünmeden yazıyorsunuz sanıyorum bu örnekleri bazen. Dünyanın hiç bir yerinde suç değil bu, insanları yargılayacak bir tutum değil. Adamın bir şirketi vardır ve canının istediğini işe alır. Ben bu tip gaz ve toz bulutundan başka elle tutulur bir şey göremiyorum kusura bakmayın, siz de karnınızı doyurun derim ben nacizane.

Tamam ben düşünerek yazmıyorum ama sen de bilmeyerek yazıyorsun. Bahsettiğim özel şirketler değil yahu bildiğin devlet kurumları.

Benim bildiğim kadarıyla kamu alanlarında başı örtülü olarak çalışmak devlet eliyle yasak, ama diğerini yapanı yaparken yakalarsan suç mesela, öyle de bir durum var.

www.fadeoutstudios.com - www.soberworks.ist - www.budabi.tv

Gönderildi : 15/06/2011 6:07 am
Sayfa 2 / 2
Paylaş: