Forum

Dengbejler / Sözün ...
 

Dengbejler / Sözün Yazgısı

1 Gönderi
1 Üyeler
0 Reactions
1,552 Görüntüleme
(@sedatix)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

sinemaya gönül verenlerin mutlaka gönül vermesi gerekn bir kitap bence
Anlatı gücünüzü değiştirecek.Farklı bir ilham verecek.

..............
Uygarlık, insanın deneyim ve birikimlerini, yani kültürel ve toplumsal mirasını kayıt altına alarak sonraki kuşaklara aktarmasıyla başlar. Önceleri sözlü olarak aktarılan "toplumsal bellek", bilinen tüm toplumlarda benzer nitelikler taşıyan "anlatıcılar" tarafından korunur ve usta-çırak ilişkisi aracılığıyla sonraki kuşaklara devredilirdi.

"Dengbêjler", Mezopotamya kültürünün ve kadim hikaye anlatma geleneğinin en önemli temsilcileri olan dengbejlere odaklanmış bir kitap.

Şu günlerde yok olmaya yüz tutan dengbêjliğin anlamı, ortaya çıkışı, var olma koşulları, hikaye anlatma mekanları, hikayeyi anlatma biçimleri ve diğer dünya kültürlerindeki hikaye anlatıcılarıyla ortak niteliklerini enine boyuna irdeleyen bu kitap, üzerine pek az çalışma yapılmış bir konuda önemli bir boşluğu doldurarak, umarız yeni çalışmaların da yolunu açar.

‎'Kaderin sadece seçtiğin yolun üzerindedir..Ondan kaçmaya çalışsanda,Genede gider o Yolu seçersin !!!

 
Gönderildi : 09/12/2009 11:10 pm
Paylaş: