İnandığınız bir porjeniz var. Bunun başkası tarafından beğenilip beğenilmemesi ilk aşamada önemli değil. Bu filmi çekmek için para ve çok daha ötesi lazım. Bunun için sponsorluklar bugun ne derece mümkün ülkemizde ne derece hayal.
Bazı filmlerde ünlü oyuncular oynuyor, bu da filmin marka değerini arttırıyor. Bir filme sponsor bulmanın ve marka bir ismi oynatmanın eşiği nedir.
Sponsorluk konusunda ne tür yollar denenmelidir.
Sponsorluk Ülkemizde Malesefki genellikle hayal olarak kalıyor.
Son günlerde kültür bakanlığının epey bir uğraştan sonra belli bir meblada sponsor oLduğunu duymuştum.
Bazı Firmalar ise Film bitikten sonra sponsorluk teklifi ediyorlar.
Ama genel olarak ülkemizde sponsorluk ne yazikki hayal
Bu araştırma hangi tür için peki, kısa film mi yoksa uzun metraj mı ?
What the hell are you doing on there!
kısa film için daha önce sponsor bulan var mı? mesela bi ton festivalde ödül almış, internette binlerce izlenmiş bir kısa filmi olan birinin şansı var mı sizce? çünkü zaten çoğu marka viral reklam yaptırıyor. ha viral reklam çektirmişsin ha kısa filme sponsor olmuşsun 🙂 ayrıca bu tarz istekler için kime başvurcaz? mesela coca cola'dan sponsorluk almak için ceo suyla görümek abes kaçar sanırım 🙂
Şirketlerin satış pazarlama ve/veya basın yayın halkla ilişkiler başkanlıklarından (Bazı şirketlerde basın yayın halkla ilişkiler genel müdürlüğe bağlı çalışan müdürlük olabilir) Kallavi bir dosya hazırlayıp mail yoluyla dahi gönderirseniz en azından olumlu olumsuz bir geri dönüş olacaktır. (Dosya görseli güçlü, filmi tanıtan, oyuncularını amacını neye hizmet ettiğini belirtern, neden o firmadan sponsorluk istenildiğini açıklanmış detaylı bir iş olmalı)
Evlat öyle deme,mizah çok ama çok ciddi bir iştir!
Münir Özkul