İmkansız Kısa Film
Oyuncular : Gökmen Yıldız,Tuncer Katkan,Bülent Yıldırım,Kıvanç Katkan,Hamdi Kaymaz
Yapım Yılı : 2013
Senaryo/Yönetmen : Gökmen Yıldız
Senaryo olarak çok ilgi çekici değil ama fena işlenmemiş. Yalnız kovalama sahnesi çok uzun ve nasıl yakalayamadıklarına anlam veremedim bir süre sonra keşke o son kurtuluş yollarını daha önce yapsalarmış, demek istediğim çok düz ve uzun bir sahne olmuş sanırım filmin süresi uzun olsun diye yapılmış ... Montaj programı olarak Corel kullandınız sanırım. Sonlara doğru efektler gereksiz artmış. Oyunculuk fena değil emeğinize sağlık 🙂
Kovalama sahnesi bence de çok uzun olmuş. Planlar biraz özensiz geldi. Emek vermişsiniz. Daha iyileri gelecektir.
Elinize sağlık.
filmin sonuna kadar böyle baba mı olur dedim...insan çocuğunu böyle korkutur mu diye hayıflana hayıflana izledim...hatta life is beautifull izlemeni önerecektim biraz baba tavır gör diye abi...ama neyseki adam deliymiş de biraz olsun rahatladım 🙂
çocukla el ele kaçma sahnesi saçmaydı 😀 çok uzamış o kaçma sahneleri ayrıca. Daha kısa bir çalışmada daha net verilebilirdi konu. Efektler hiç hoş olmamış
Ha bide filmin afişi ve adı bence alakasız olmuş..
Merhaba Youtube'da telif dolayısıyla sesi kısılmış o yüzden konuya hakim olamadım. Uzun takip sahnesine arkadaşlar zaten değinmiş. Bu sahnelerde montaj bilinçli bir şekilde mi öyle yapılmış bilmiyorum dediğim gibi sessiz izledim ama bir çok sahnede kolkola koşan iki siyahlı adam birden beliriyor. Adete ışınlanıyorlar. Buna dikkat ederseniz iyi olur.
Ayrıca yine aynı sahnede sokakta koşuşturmaca heyecanı kaybediyor. Heyecanı kaybetmemek için sokak kovalamacasına heyecan katabilirsiniz. Adam bir duvardan atlamaya çalışır. Tam arkadaki elemanlar ışınlanmadan çocuğu duvarın diğer tarafına atar. Yolda gördüğü karton kutulara çarpar savurur. Hatta bir ara bisikletli geçince işte dedim bisikletliyi depikle indirip bisikletle kaçar falan. Sadece koşarak da aksiyon sağlanır ama bunu yapabilmek için yakın plan çekimlere ve kaçan kişinin gerilimini bize de yansıtmanıza ihtiyaç var. Bunun için iyi oyunculuklar gerekiyor.
Son sahnelerde bir fokus sorunu var. Efekt kısmına girmiyorum ama şunu söyleyeyim. Eğer çok iyi değilse efekt kullanmamak en iyisi. Kötü efekt kaliteyi düşürüyor.