Forum

Derin (Deep) - Kısa...

Derin (Deep) - Kısa Film (Short Film) 2014 (Erol Çelik)

5 Gönderi
5 Üyeler
0 Reactions
2,195 Görüntüleme
 ruhs
(@ruhs)
Gönderi: 26
Başlığı açan

“Bilmiyordum, nerden bilebilirdim ki?”
İyiyle kötü arasında seçim yapmak elimizde midir?
Yaptığımız seçimin iyi olup olmadığını bilebilir miyiz?
Bir adam sonunu bile bile, saplantısının peşinden gider mi?
Bir kadın, kendisinin olmayacak bir erkeğin peşinden gider mi?
Gidilen yer, derin ve her şeyin bittiği yerse?
“Bilseydim, o gün oraya gider miydim?”
Sonunu bildiğiniz bir hayat yaşamak ister misiniz?
Bu seçimi yapmak elimizde değil…

Yazan Ve Yöneten: Erol Çelik ([email protected])
Oyuncular: Canan Hoşgör - Erdem Eskimez - Cansu Ersoy - Kemal Kocatürk Onur Ekiz - Elvan Alver
Görntü Yönetmeni: Mehmet İmamoğlu
Sanat Yönetmeni: Ziya Nizam
Işık: Aykut Yangın
Ses: Burak Demir
Müzik: Koray Başaran

Gönderildi : 29/08/2014 10:48 pm
(@aleste)
Gönderi: 0

sıradan, olay kurgusu çok basit ve oyunculara kameraya döndürüp anlattırmak işin kolayına kaçmak bence. senaryonun yavanlığından oyuncular kötü duruyor ve bazıları senaryodan hariç gerçekten çok yapay. gereksiz kesmelere başvurmuşsunuz ve netlik kişiler arasında çok yavaş gidip geliyor olayı kaçırıyoruz, ayrıca oyuncuları kameraya konuşturmak bizi filmden uzaklaştırıyor. olup olacağı 4 dakikalık bir kısa film bu gereksiz yerleri atarsak.

oh be 😀

Gönderildi : 30/08/2014 12:00 am
(@fulgura)

Yine olmamış. Hele o pavyondaki silahlı atışma ve eşliğindeki sarkı sahnesi Türk sinemasının absürd-grotesk örnekleri arasına girecek kadar kötü. Kızın nasıl öldüğünü anlamak için 3 kez izledim ve hala emin değilim. Efektler de kötü.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 30/08/2014 5:35 am
(@istanbul-34)
Gönderi: 60

Senaryoyu ben de beğenmedim ama bir kısa film (Aslında kısa film formatına uygun bir senaryo değil) için gereğinden fazla uğraştığınız belli, emeğinize sağlık. Oyuncu rol seçimi farklı olabilirdi, pavyondaki kadınla sarışın kadının rolleri değişebilirdi, sarışın kadın bana daha güzel ve genç göründü, adamın onun uğruna terkettiği kadın daha yaşlı olmamalı.

Muhtemelen kağıt üzerindeki ve kafandaki örgüyü ekrana yansıtamadığınıdan birçok olumsuz eleştiri olacaktır, ancak bu kadroyla ve daha basit bir hikayeyle daha iyi işler yapacağınızı düşünüyorum. Bir de color correction olayına itina göstermeniz iyi olacaktır.

Gönderildi : 30/08/2014 1:49 pm
(@lethaldoze)

Ben de senaryoyu beğenmeyenlerdenim. Belli ki epey uğraşılmış emek verilmiş. Yalnız bence ekip iyi ancak tamamen senaryo bozuyor. Mesela bunu şuradan anlıyorum kendimce, Canan Hoşgör profesyonel bir oyuncu diye biliyorum ve bir çok dizi filmde gördüm. Ama bu filmde amatörlükten yeni yeni kurtulan bir oyuncu gibi geldi, oyunculuğunu yadırgadım açıkçası.
Kameraya dönüp anlatmalar röportaj izliyorum havası verdi bana ara ara. Genelde filmlerde oyuncular kamera yokmuş gibi oynar ve bizde seyirci olarak filme adapte oluruz. Kameranın varlığını unuturuz.
Yine de emek harcanmış, çalışmalarınızın devamını ve başarılarınızı dilerim.

“Ben istiyorum ki; film, siz sinema salonunu terk ettikten sonra başlasın.”

Jacques Tati

Gönderildi : 30/08/2014 2:59 pm
Paylaş: