Forum

Yaban Hayatı Üzerine Kamera Tavsiyesi ( Panasonic HC870 970)

5 Gönderi
2 Üyeler
0 Reactions
2,621 Görüntüleme
(@berat)
Gönderi: 3
Başlığı açan

Herkese Merhaba İsmim Berat, bir konuda fikir almak istiyorum

yaban hayatı üzerine videolar çekmek istiyorum aslında yapıyorum fakat 1 tık ilerlemek istiyorum
tele lens ile bu işi bir süre yaptım fakat yeni sette sabit odaklı bir lense geçiyorum bu video işinde çok dezavantaj benim için
ayrıca gece görüşü olan bir kameraya ihtiyacım var buda DSLR lerde malesef yok ayrıca elde kamera gezmek istiyorum dslr de bu fazla titreme demek

aklımda Panasonic hc 870 970 980 ,, bu seri kameraları var
*gece görüş
*5eksen titreşim engelleme
*4K
*120 fps slow motion
*kamera ışığı
*mikrofon girişi

benim işime yarayacak özellikler

DSLR şart mı bu işler için ?
yapacağım bu işte Video Kamera nın bana artısı ne olur ? yada şöyle sorayım
Kısa Film çekimlerinde video kameranın eksisi nedir ? Video Kamera benim yapacağım bu çalışmadan bana ne gibi dezavantaj ve avantaj sunar ?

linkte ürünün özellikleri mevcut rica etsem tecrübesi olanlar fikir beyan edebilirler mi
teşekkür ederim

http://www.panasonic.com/tr/consumer/dijital-fotograf-akineleri-ve-video-kameralar/video-kameralar/hc-vx980eg-k.specs.html

Gönderildi : 02/10/2016 12:42 am
(@fulgura)
Gönderi: 0

Handicamlerle kolaylık yaşarsınız ama lens değişemeyeceği için standart elinizdeki ile sınırlısınız. Bu hem işe yarar hem de bir gün gelir yetersiz olur. Gece görüşü güzel ama sonuçta IR lamba ve bir filtre eksiltmesi demek. Yani aslında bir DSLR alıp biraz modifiye ederek kendiniz de bunu yapabilirsiniz. Biraz bilgi ve beceri istemekte ama bir DSLR sensörü her durumda handicam sensöründen çok daha başarılıdır. Ayrıca fotoğraf çekerek bazı doğa unsurlarını yakalamak da mümkün olabilir. Ben dslr kullanarak bir doğa belgeseli üzerinde çalışıyorum bir süredir yavaş da olsa. Timelapse ve özellikler çok güzel ve bazen de kameraya 300mm lens takıp inanılmaz uzaktaki canlıları vb çekmek mümkün. Eğer projeniz amatörse ve youtube yeterli ise handicam yeter. Daha sütü için daha kaliteli kamera düşünün. Hamdicamlerde yüksek fps (en az 96, tercihan 120 fps)var mı bakın. Yavaş çekim için gerekli bunlar. Ben de bir sj4000'i bir süreliğine gece görüşü kamerası yaptım yani gece görüşü çok önemli bir özellik değil.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 02/10/2016 12:54 am
(@berat)
Başlığı açan

teşekkür ederim yorumunuz için zira şu sıralar hertürlü yorum beni doğru yola götürüyor,

Panasonic 870 970 980 serisinden giderek cevaplamak istiyorum
aslında bu serinin hepsi aynı mekanik ve özellik olarak bir fark göremedim belki yazılım + fark ediyordur
bu kameranın avantajı bana şu şekilde

* slow motion da 120fps
* gece görüş
* harici mic girişi
* sensör boyutu - croplu dslr bodyler ile aynı ( Canon 60D + Nikon D7200 )
* 5 ekses titreşim engellemenin olması ( bu geniş açı da çok işime yarayacak )

Gece görüş benim için önemli yaban hayatı gece bambaşka bir hal alıyor bunu dslr ile yapamam
bana video kamera daha avantajlı geliyor acaba doğru bir seçimmi olur ?

NOT; 7DM2 + 400mm setim var

Gönderildi : 02/10/2016 1:17 am
(@fulgura)
Gönderi: 0

7D ve ML ile en azından bir deneme yaptınız mı? Madem var ML ile 400 mm ile biraz doğada deneme yapın derim. En büyük cevap o olacaktır. Handicamler pratik olur elbette ama amaçları biraz farklı. Yine de maddi olarak sorun yoksa handicam kullanmak sizin için daha yerinde olabilir. Denemeden sonra kendiniz karar verin.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 02/10/2016 3:28 pm
(@berat)
Başlığı açan

bana bu bahsettiğim kamera daha kolay gelecek gibi geliyor ayrıca dslr e göre avantajı daha çok
belki sizler gibi normal bir kısa film çekimi yapsam dslr daha mantıklı olsa da
panasonic in bu modelleri ile daha kolay daha başarılı olacağıma inanıyorum
Aslında kağıt üzerinde düşünüyorum forumda da bu modelleri kullananlar varmıdır acaba ?
zira TR de çok örnek videosu yok bu serilerin yeterli kaynak bulamıyorum
kullanıcılar olursa onlarla soru cevap şeklinde gitsem sanırım daha iyi bilgi olcak benim için =)

Gönderildi : 02/10/2016 9:18 pm
Paylaş: