Forum

Panasonic hc-v700 hakkında?

14 Gönderi
3 Üyeler
0 Reactions
4,204 Görüntüleme
 Enes
(@enes)
Gönderi: 14
Başlığı açan

Merhabalar, Kısa film için Panasonic hc-v700 modelli kamerayı almayı düşünüyorum, Birde günlük çekimlerde de acaba düşük ışık çekimleri ve genel olarak kalitesi hakkında düşünceleriniz nedir?

Kameranın linki:
http://www.panasonic.com.tr/html/tr_TR/%C3%9Cr%C3%BCnler/Video+Kameralar/SD+Video+Kameralar/HC-V700/overview/8990031/index.html " onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 18/11/2012 11:43 pm
(@ilkersn)
Gönderi: 0

dslr düşünmezmisiniz?

filmleriniz için müzikler

Son Kısalarımız: tesir Kader Eris
Kısa filmlerimiz, ücretsiz müzikler ve kendin yap videoları

Gönderildi : 18/11/2012 11:55 pm
 Enes
(@enes)
Başlığı açan

hayır, direk işim videoyla alakalı olduğundan video kamera almak daha doğru geliyor, en azından günlük çekimlerde de özellikle zoomlarda odak sorunu pek yaşamadan, ayrıca uzun video kayıt süresi kullanmak istediğimden.

Gönderildi : 19/11/2012 12:01 am
(@ilkersn)

anlıyorum. Böyle bir cihaz bende aldım. Samsung'un bir modelini almıştım. çok olmadı. Neyse sonra tatmin olmadığım için canon 600d aldım ve magic lantern yazılımı yükledim. Bu sitedeki üyelerin %70 i kısa filmini dslr ile çekiyor. Zoom zaten kullanacağın bir özellik değil. Ki netlik işinde sıkıntı çekmezsin inan bana. Ama tabi karar senin. Ben camcorder aldıktan sonra pişman oldum ama sadece ses kaydı için işime yarıyor çünkü stereo mikrofon var camcorderlarda ve kaliteli rüzggar kesme özelliğide var. tek artısı o. Yoksa düşük ışıkta çekim olayı yalan. Benden söylemesi.

Gönderildi : 19/11/2012 12:09 am
(@fulgura)

Zoom olmaz.
Video kamera olmaz.
Otomatik odaklama olmaz.
Hepsi sonuçta çekimin video temelli olduğunu bas bas bağıran unsurlardır. Belgesel, haber vb çekecek iseniz tamam, sorun yok. Ama kısa sürede elde ettiğiniz görüntüden birşeylerin eksik olduğunu göreceksiniz.

Bu elbette film çekme becerinizi, öykünüzün kalitesini etkilemez ama nasıl yemek ya da ayran yaparken matkap değil de mikser kullanırız, aynen o işin aracı farklı. İlle de video kamera derseniz Canon HF-S serisine bakın bari derim (HF-S200, HF-S31 vb) çünkü o konuda en iyileri onlardı.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 19/11/2012 12:48 am
 Enes
(@enes)
Başlığı açan

daha çok video çekmekle ilgilendiğimden kısa film haricinde de kullanıyorum, dolayısıyla zoom, otomatik odaklama gibi etkenler de önemli, ayrıca sanıyorum ki video kameralar Dslr ye göre video özelleştirmelerinde daha çok imkan tanır, nihayetinde yukarıda sormuş olduğum kamera 1200 TL fiyatlı, yani hemen hemen 300 lira eklense nikon d5100 veya daha ucuza d3100 alınabilir,

sadece sensör algılayıcısı düşünüldüğünde hf-s200 ün 1/2.6 CMOS; ancak 6.01mp etkin pikselde çekim yapıyor, hc-v700 ise 1/2.33 MOS sensörle, 3.55 - 2.58mp etkin pixelde çekiyor, sadece düşük ışıkta noise yapma oranı düşünüldüğünde hc-v700 umutlandırıyor,
birazda düşük ışıkta noise oranının az olmasını istediğimden şuan piyasada uygunu bu gibi geldi bana ancak, en azından 1500 TL ye denk bir Dslr kadar verim alınamaz mı acaba düşük ışıkta

Gönderildi : 19/11/2012 3:02 am
(@ilkersn)

Dslrlarda özelleştirmelere tanıdığı manuel imkanlar hiçbir makinede yok alacağın sınıfta neredeyse. Yarı profesyonellerden daha iyi işler çıkarırlar. Ki lens değiştirebilmen de cabası. Bak bende kullandım o camcorderlardan. Sadece sana diyeceğim you tube da araştır camcorder vs dslr yaz en azından.

eos 600d + Magic Lantern firmware = alacağın herhangi bir camcorder dan daha iyi olacaktır. Ben bunu gördüm bunu söylüyorum. Sony nex falan bile tanımam dslr ların yanında. illaki zoom olsun diyosan Fulguranın dediği modellere bakmanı öneririm ama camcorder seni bir çok konuda tatmin etmeyecek açık söylüyorum. Araştır göreceksin. Özellikle you tube da bak...

Gönderildi : 19/11/2012 3:09 am
(@fulgura)

Sorun sadece düşük ışık değil. O makinenin lensi sabit ve değişmez. Tüketici sınıfı lenstir. İç yansıması bol ve düşük ışık olayı zayıftır. DSLR vb bir kamera ile isterseniz f/1.2 lens takabilirsiniz. Yani mesele kamera değil lenste. Öte yandan bir APS-C sensörü ile o kameraların sensörleri kıyaslanamaz. Elbette DSLR daha yüksek performans gösterecektir ama bu kit lens ile çok bariz olmayabilir.

Yine de sadece amatör video çekimi için düşünüyorsanız ve bütçeniz o durumdaysa elbette o kamerayı alabilirsiniz.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 19/11/2012 3:10 am
 Enes
(@enes)
Başlığı açan

çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için, ancak şöyle bir durum var dslr sanıyorum 15 dakika gibi bir süre video kaydı yaptıktan sonra ısınıyor, ben fotoğraf çekmekten pek hoşlanmıyorum ama bulunduğum biryerde uzun süre farklı açılardan video çekmeyi yada film yapmayı çok daha fazla seviyorum, ayrıca canon 600d yada nikon d5100 gibi cihazlarlar ekstra lensleriyle biraz kabarık oluyorlar, 1200 lira civarı bir bütçem var ve en iyisi v700 sanırım, duruma göre ışıkta kullanabilirim ancak filmlerimi hep dışarda çekmeyeceğim için en azından emek verilmiş bir kısa film için oda içi video kalitesi nasıl olur, tabiki filmde kameradan ziyade senaryodur tekniktir önemli olan ancak yinede temize yakın bir görüntü yakalanabilir mi diye merak ediyordum, youtube de izlediğim bazı videolarda v700 karanlık çekimlerde kalitesi fena değildi, eğer düşük ışık görüntüsü 500-800 TL civarındaki 1/4 sensörlü handycamlerden pek farklı olmayacaksa, ozaman sanırım almamak daha iyi gibi?

Gönderildi : 19/11/2012 3:30 am
(@fulgura)

Nikonlar D800 dışında video konusunda Canon ile boy ölçüşemiyorlar. Nikonlar daha çok ısınıyorlar ayrıca. Canon ile ML kullanırsanız süre sınırı kalkıyor. Kart kapasitesi kadar çekebilirsiniz.

İlle de karanlık sahne diye ısrar etmemenizi öneririm. Aklınızdaki sahneden fazla ışık kullanın, sonra postta azaltırsınız.

Gönderildi : 19/11/2012 3:36 am
 Enes
(@enes)
Başlığı açan

tamamdır çok teşekkür ediyorum tekrar, ozaman biraz daha düşünüp, bütçe kontrolüde yapıp Dslr yide hesaba katıyım...

Gönderildi : 19/11/2012 3:46 am
 Enes
(@enes)
Başlığı açan

Sorun sadece düşük ışık değil. O makinenin lensi sabit ve değişmez. Tüketici sınıfı lenstir. İç yansıması bol ve düşük ışık olayı zayıftır. DSLR vb bir kamera ile isterseniz f/1.2 lens takabilirsiniz. Yani mesele kamera değil lenste. Öte yandan bir APS-C sensörü ile o kameraların sensörleri kıyaslanamaz. Elbette DSLR daha yüksek performans gösterecektir ama bu kit lens ile çok bariz olmayabilir.

Yine de sadece amatör video çekimi için düşünüyorsanız ve bütçeniz o durumdaysa elbette o kamerayı alabilirsiniz.

Hocam Bi soru daha sormak istiyorum kusuruma bakmazsanız; panasonic hc-v700'de filtre girişi bulunmakta, aynı zamanda bu girişle geniş açı lensler ve filtreler takılmakta, acaba bu eklemelerle görüntü kalitesi artırılabilir mi? Yani dediğiniz iç yansıma olayı kısmen engellenebilir mi?

Gönderildi : 23/11/2012 9:36 pm
(@fulgura)

Giriş dediğiniz sanırım lensin önündeki vidalı kısım. O hemen her video kamerada vardır ama dediğinizin tam aksine o türden eklemeler görüntü kalitesinde azalmaya yol açarlar. O ebatta filtre çeşidi pek yaygın değildir ve yanlış hatırlamıyorsam 46mm gibi bir ebattır o. Video kameralara takılan geniş açı vb ciddi kalite sorunları yaratır. Elimde o türden 2-3 aparat var ve çaresiz kalacağım durumlar için taşıyorum ve bugüne dek o derece çaresiz bir duruma düşmedim hiç. Bendekiler 49mm ve 58mm için ama kalite olarak hepsi aynıdır. Dışa takacağınız en mantıklı filtre polarize olabilir ki kısmen de olsa yansımalar azalsın ama o da ışık miktarını düşürür.

Gönderildi : 23/11/2012 10:06 pm
 Enes
(@enes)
Başlığı açan

Tamamdır çok teşekkür ederim, iyi bir Dslr ve lensini almak için bütçem yok, dolayısıyla sanırım 800 lira civarı video kameralar da film için pek iş görmez, galiba bulabilceğim en orta yol bu kamera, İnşAllah pişman olmam 🙂

Gönderildi : 23/11/2012 10:22 pm
Paylaş: