Forum

Kamera Seçimi Hakkında

2 Gönderi
2 Üyeler
0 Reactions
2,001 Görüntüleme
(@ericdraven)
Gönderi: 57
Başlığı açan
 

Merhaba
Blackmagic Ursa Mini 4K EF modeli çıktı biliyorsunuz. Bir de Blackmagic Ursa Mini 4.6K EF modeli çıkmış şu anda Türkiye'de bulunmasa da yakında satışta olacakmış. İki cihazın ilkinde eski Cinema Kameranın 4K modelindeki sensör birebir kullanılmış , ikinci model de ise yeni bir sensör kullanılmış. Aradaki fiyat farkı 5000tl civarında. Sizce bu fark için üst modeli almaya değer mi?
Sizler internetten incelediniz mi bilmiyorum bu iki cihazı. Bazı teknik terimleri tam anlayamıyorum bu sebeple sizlerden fikir almak istiyorum. Aslında Bmpcc alacaktım ama bir bütçe oluşturdum ve daha üst 4K gibi bir kamera alarak geleceğe yönelik olmasını istiyorum. Öncelikle yaptığımız ve yapmayı planladığımız işlerden bahsedeyim. Şu ana kadar 2 kısa film, 2 uzun metraj (biri 40 diğeri 50dk) belgesel çektik TV için. Bu işlerimizde kiralama yöntemi ile çalıştık. Mark3, P2 ve panasonic serisi değiştirilebilir lensli (çekimlerde red lens kullandık) kameraları kullandık. Zaten cihazları ve ekibi sağladığımız arkadaşlarımız uzun yıllardır TRT ve diğer ulusal kanallara ellerindeki bu cihazlarla program yapmaktalar. Bizde firma olarak bundan sonra yine (tamamen kendim için) kısa filmler, TV ve festivaller için belgeseller ve senaryosunu yazdığım uzun metraj bir film yapmayı hedefliyoruz. Alacağımız kamerayı da bu işlerde kullanmak istiyoruz. Bu sebeple kafamda yukarıda bahsettiğim bu iki kamera var. Biri 12 stop, diğeri 13 stop olarak lanse ediliyor ( bu stop değerinin çekilen videoya gözle görülür etkisi nedir? yada kurgu sırasında), sensör olarakta ikinci modelin sensörü biraz daha büyük ve çözünürlükte daha yüksek. En büyük handikapları ise kullandıkları kayıt medyası. Oldukça pahalı maalesef. Ve tek kartla değil mecburen bir iki kartla çalışmamız gerekecek. Crop olayını kendi sitesinden göremesem de bir kaç yerden öğrendiğim kadarı ile ilk modelin 1,5 oduğunu söylediler. Ama ikinci model hakkında bir bilgiye ulaşamadım. Ki kameranın dışında bir çok ek aparat vs almamız da gerekecek. Siz olsanız bahsettiğim işler için bu iki kameradan hangisini tercih edersiniz, yada bunlar dışında başka bir öneriniz var mı? Elbette amacım ham görüntü çekebileceğimiz bir kamera almak. Raw kayıt yapabilen bir kamera iyi bir tercih gibi geliyor bana. Kamera için ayırabileceğim bütçe 25.000tl civarında. Değerli fikirlerinizi öğrenmek isterim. Teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 14/07/2016 7:28 pm
(@choqo)
Gönderi: 39
 

ya bende almayı düşünüyorum da kafam çok karıştı. ursa mini 13bin tl civarı. sadece body bu fiyat. bataryası parayla, hafıza kartı 2,5bin tl civarı. maliyet artıyor. bir de ef mount pl mount meselesi var. tabiki pl almak daha mantıklı heralde cine lensler kullanımı açısından fakat pl mount lensler çok pahalı. ef mount ursa mini alsak, canon ef lensleri takınca crop mu yapıyor? burda kafam karıştı. eğer crop varsa 11-16mm gibi bir lens anca kurtarır heralde :/

 
Gönderildi : 16/08/2016 7:32 am
Paylaş: