arkadaşlar ben panasoic dvx 100b almak istiyorum izmirde nerde bulabilirim balkide canon xl1s de olabilir yardımlarınızı bekliyorum bir türlü bulamadım
teşekkürler
karar verildi 2010 yılında uzun metraj film çekilecek o zaman a kadar senaryo+storyboard+kamera+35mm+şaryo+jimmy jib+sponsor hazır olacak
İzmirde ben de araştırdım fakat bulamadım. Sana önerim internetten ya da istanbuldan alman olacak. Doğubanktan alırsan çok daha ucuza geliyor fakat garanti olmuyor. Ben bu aralar istanbula gidip doğubanktan almayı planlamaktayım dvx100 ü
baris bak baska biri de almak istiyor 2niz gidin beraber alin daha ucuza gelir.
"...Bilgi Paylaştıkça Güzelleşir..."
"Aradığım şey şu ana kadar bulduklarıma denk olmamalı ki onlardan bir farkı olsun"
(Mutsuru Kanu)
Güzel fikir almayı düşünüyorsan özelden haberleşebiliriz.
Evet Doğubank'tan peşin 2.750 dolara alınabiliyor. Modeli DVX102B'dir. Singapur'dan geliyormuş bunlar. PAL olarak 25 kare çekim yapar. Aldığınızda "Neden 24p olmuyor?" demeyin. Ben yaklaşık 3 aydır kullanıyorum. Bir sorun olmadı. DVX alınca kasetleri de MQ (yani kuru kaset) kullanmanız tavsiye ediliyor. Türkiye'de olmadığı için ABD'deki arkadaşıma getirtmiştim. Öyle bir ihtiyacınız olursa bana söyleyebilirsiniz. kaos'a söylemiştim sanırım.
Kolay gelsin.
Ben de almayı düşünüyorum ama 2.500 dolara XL1 satılmakta, ona da kaymaktayım, sanırım o 24p destekli.
Bir kritik yapsak DVX versus XL1 hakkında mesela?
Birde kaset derdi var tabi o ayrı, xyneid alırsam kapını çok çalarım haberin olsun 😉
*our AC-130 in the air
Bir kritik yapsak DVX versus XL1 hakkında mesela?
http://www.dvxuser.com/articles/shoot3/ adresinde, xl2 ile ilgili olan bölümünden belki bir çıkarım yapabilirsin.
Birde kaset derdi var tabi o ayrı, xyneid alırsam kapını çok çalarım haberin olsun 😉
Tabiî ki, her zaman. Arkadaşım daha 3 yıl orada. Ocak ve Mayıs aylarında yükleme yapabiliyoruz 🙂 Bir arkadaş kamera için mesaj atmış ama yazık ki öyle büyük parça getirtemiyorum.
teşekkür ederim mutlucan ama ben sadece izmirde değil izmir dışında olacam belgesel ve korku filmi için şehirleri tek tek gezecem bulabilirsem cekim yapılabilecek en güzel yerde yapacam bu yüzden iki kişi almak istemiyorum 🙁 🙂 😀
karar verildi 2010 yılında uzun metraj film çekilecek o zaman a kadar senaryo+storyboard+kamera+35mm+şaryo+jimmy jib+sponsor hazır olacak
mutlucan zaten ortak alın dememiş beraber gidip 2 kamera alırsanız daha ucuza alırsınız demiş anladığım kadarıyla
Evet aynen öyle. Önerimiz ortak bir kamera almak değil. Zaten kamera dediğin şey ortak alınmaz yoksa başında kavga çıkar 😀 Biz sadece eğer alacaksan beraber gidip bir sana bir bana toplamda 2 tane alalım, böylece daha sıkı bir pazarlık yapıp kameraları daha ucuza getirelim gibi bir öneride bulunduk.
Almayı düşünen arkadaşlar var ise ben 1-2 hafta içinde istanbula gidip kendime bir tane dvx alacağım. Haber verirlerse bana beraber alabilir, böylece daha 3-5 kuruş daha ucuza alabiliriz. Ben doğubanktan almayı düşünmekteyim. 2.700$ peşin fiyatıymış o fiyata peşin alacağım. Başka isteyen olursa 2-3 kamera alırsak belki bu fiyatı bşiraz daha aşağı çekebiliriz, filtredir yedek bataryadır belki bunları para vermeden edinebiliriz...