Arkadaşlar Kamera almayı düşünüyorum araştırdım en uygun kameraları ve özelliklerini video ve fotoğraf konusunda en verimli bu iki makinaya rastladım Canon eos 600d bir de Canon eos 60d yanlız Sizce en iyi kısa ve uzun metrajlı film çekerken hangisi daha verimli olur özelliklerine baktım ama birde size sorma istegi duydum tecrübelerinizden yararlanmak istedim... önerileriniz için şimdiden teşşekür ederim saygılar... eyer aklınızda başka daha iyi marka ve modellerde varsa bu fiyata yazabilirsiniz. bütçem 1000 ile 2000 tl arasında
Sorunuzun cevabı:
https://fulgurafilm.wordpress.com/
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
Eyvallah üstad emeğine sağlık sağollasın.
Teşekkürler Fulgura verdiğin bilgiler için. Blog-da yorum olarak sormaya çalıştım ama ulaştığından emin olamadım:
600D - "Ayrıca bu modelde diğer Canon modellerinde bulunmayan x3 özelliği var ki tüm Canon APS-C kameralar içinde alias ve moire sorunlarını neredeyse sıfıra indiren bir özellik."
Bahsettiğin bu özellik 60D-de yok mu demek oluyor? Bunu 600D-nin 60D-ye göre avantajı olarak düşünebilir miyiz?
Evet, bu özellik nedense sadece 600D'de var. Sonrasında 650D'de bile çıkarıldı. Hatta bunun yanlışlıkla eklenen ve sonradan çıkarılan bir özellik olduğu yönünde teoriler de var. Çünkü bu mod alias vb tüm sorunları hemen hemen ortadan kaldırıyor. Satır atlama yapmadan sensörün ortasından görüntü almak olayını bu kameralarda kullanmak istemedi sonradan herhalde Canon. Güzel ama crop arttığı için kullanışlılık konusunda sorun oluyor biraz. Biraz da noise artıyor ama o çok dert değil.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
Teşekkür ederim, bu önemli bir detay bence, yazının devamını da bekliyoruz)
Magic Lantern ile 650D ve EOS-M modellerinde de kullanılabilir duruma geliyor x3 crop modu.
"Pain is temporary, film is forever."
"You can't stop what's coming."
Teşekkür ederim, bu önemli bir detay bence, yazının devamını da bekliyoruz)
Maalesef devamı zor çünkü rakamlar çok değişti. DOlar artınca ve eski modeller düşünce bu sıralamanın devamı son derece zor hale geldi. O nedenle biraz zor artık devamı.
Aynı şey olduğundan emin misin? Normalde 600D'de de 10x zoom var ama sadece 3x olan kısmı optik yani sensörden birebir iken gerisi dijital zoom. 650D üzerinde aktif edilen şey birebir optik mi yoksa dijital mi emin değilim.
Evet @Fulgura eminim EOS-M var bende çünkü kendimde kullanıyorum, ayrıca ml forumlarında da aynı şeyler yazıyor. 650D ile de EOS-M aynıymış sadece EOS-M'nin aynasız olması farklı, o yüzden 650D'de de var bu özellik.
"Pain is temporary, film is forever."
"You can't stop what's coming."